Havsbruset 3

Skummeslövsstrand

Strandnära tomt med fri utsikt över havet!

Unikt tillfälle att förvärva en byggklar tomt om 795 kvm i Skummeslövsstrand för villa eller fritidshusbyggnation. På bästa läge med fri utsikt över havet och med stranden som granne! - Ett tillfälle som inte ofta ges!

I området finns Restauranger, Hotell / Pensionat, Livsmedelsbutik, förskolor, skola, utomhusbassäng, tennisbanor, träningsslingor mm. Någon kilometer bort finner du av o på fart till E:6 samt Båstad nya tågstation. Du tar enkelt cykeln in till Båstad och hamnen och på vägen passerar du Hotell Riviera med sitt trevliga utbud.
Skummeslövsstrand är kanske ett av de mest expansiva områdena vi har utmed västkusten idag, skaffa dig ett unikt beläget boende i detta område du med.

Gällande planbestämmelser enligt detaljplan är: Friliggande bostadshus i ett plan med total byggarea om max 250 varav 50 kvm för uthus eller garage. Se bifogad detaljplan för mer information
Tomten nås från Doktorsgatan.

Tomtarea
795 m²
Pris
7 400 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
Extra kontaktperson Håkan Danfors 070-672 82 50 danfors@danfors.se
 • Kortfakta

  Typ
  Tomt
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Skummeslöv 3:341
  Adress
  Havsbruset 3
  Postadress
  31272 Skummeslövsstrand
  Område
  Skummeslövsstrand
  Kommun
  Laholm
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Tomtarea
  795 m²
  Pris
  7 400 000 kr

  Byggnad

  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

  Avgift för anslutningsavgifter erlägges av köparen till säljaren på tillträdesdagen f n
  VA : 123 500 kr + 40 kr/kvm tomtyta.
  El: erläggs av köparen till berörd part vid anmodan, f n.36 250 kr inkl moms (kontroll 2021)

  Tomten

  Fantastiskt belägen tomt i första raden utmed stranden och utsikt över hela Laholmsbukten mot Båstad, Bjäre och Halmstad - Tylösand.
  Planbestämmelser - Se under bilagor

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  2 037 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Markvärde
  2 037 000 kr
  Skatt/avgift
  20 370 kr
  Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Laholm Skummeslöv GA:20 ändamål: Vägar, Grönområden, Gemensamhetsanläggning: Laholm Skummeslöv GA:22 ändamål: Vägar
  Planbestämmelser
  Detaljplan

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden. Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

  Skolor: Förskolor i närområdet. F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng.

  Avstånd:
  Tågstation Båstad någon km bort samt flyg i Ängelholm och Halmstad.
  Laholm 11 km
  Halmstad 31 km
  Båstad 10 km

  Kommunikation

  Tågstation Båstad någon km bort, samt i Laholm och Halmstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
  Flyg i Ängelholm och Halmstad
  Buss med Hallandstrafiken.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 23 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.