Körsveka stugområde 667

Knäred

Avskildhet och närhet till naturen

I idylliska Körsveka Stugområde finner ni denna charmiga fastighet som erbjuder en perfekt kombination av avskildhet och närhet till naturen. Beläget på en lugn återvänds väg, omgiven av vackra skogsmarker, är detta hem en fristad för den som söker lugn och ro. Med sin praktiska planlösning och generösa ytor är detta hus inte bara perfekt för avkoppling och rekreation, utan också som ett permanentboende för den som vill bosätta sig året runt. Det rymliga allrummet, de två sovrummen och det ljusa köket med direkt tillgång till den inglasade altanen och den soliga terrassen gör detta till ett hem att älska året runt.
För de som gillar att ha gäster eller behöver extra utrymme för familjen finns en charmig gäststuga om cirka 20 kvadratmeter, perfekt för övernattningar eller som ett eget litet reträttställe.
Och för den som älskar fiske finns det inte bara närhet till den vackra Krokån, utan också möjlighet att njuta av lugna stunder vid vattnet.
Missa inte chansen att äga detta fantastiska hem i sköna Körsveka stugområde. Välkomna!

Boarea
84 m²
Biarea
46 m²
Antal rum
3 rum
Tomtarea
1 233 m²
Pris
910 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Körsveka stugområde 667

  Du välkomnas in genom entrén som öppnar upp till en rymlig hall, perfekt för att hänga av sig ytterkläder. Till vänster finns en praktisk klädkammare/förråd, perfekt för att organisera och förvara diverse tillbehör. Fortsätter man vidare in i bostaden når man badrummet, det första sovrummet och det stora och inbjudande allrummet som inhyser en värmande kamin och gott om plats för alla.
  Köket är välutrustat och inbjudande, med gott om plats för matlagning och för att njuta av måltider. Den bortre delen av köket erbjuder utrymme för en matplats, perfekt för gemensamma måltider och trevliga stunder med familj och vänner. Från köket leder en dörr ut till uterummet, vilket ger möjlighet till avkoppling. Dessutom finns det andra sovrummet tillgängligt via köket.
  Som en extra bonus finns det även en källardel under en del av huset, perfekt för förvaring av säsongssaker eller andra tillhörigheter som man inte använder dagligen.

  Entré/hall

  inrett med plastmatta, tapet, fönster åt norr samt angränsande förråd.

  Allrum

  Stort ljust allrum med fönsterpartier mot uterummet i söder samt åt väster. Inrett med trägolv, vitmålad träpanel i tak och värmande kamin.

  Badrum

  Inrett med plastmatta, våtrumsmatta vägg, wc, tvättställ, dusch (vikdörrar glas), tvättmaskin samt vädringsfönster åt öster.

  Sovrum 1

  Inrett med plastmatta, tapet, träpanel i tak, en stycken garderob samt fönster åt öster.

  Kök

  Ljust kök med vit skåpinredning och plastmatta. Köket är utrustat med spis/ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin, bänkskiva ek. I den bortre delen av köket ges plats för matmöblemang.

  Sovrum 2

  Detta rum angränsar till köket och är inrett med plastmatta, tapet, träpanel i tak, två dubbelgarderober samt fönster åt söder.

  Uterum

  Härligt stort uterum med flertalet fönsterpartier mot söder och väster. Taket består av kanalplast vilket gör rummet ljust.

  Gäststuga

  Gäststuga på cirka 20 kvadratmeter. Inrett med väggar av bröstpanel/tapet, Innertak av träpanel

  Källardel

  Bra utrymme till förvaring cirka 18 kvm.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Körsveka 6:67
  Adress
  Körsveka stugområde 667
  Postadress
  31252 Knäred
  Område
  Knäred
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  84/46 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation. Biarean avser uterummet och källaren enligt säljaren..
  Antal rum
  3 rum, varav 2 sovrum
  Tomtarea
  1 233 m²
  Pris
  910 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-fritidshus
  Byggnadsår
  1978 (Ombyggt 1988)
  Fasad
  Trä
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-/3-glasfönster
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Torpargrund/källare
  Uppvärmning
  Direktverkande el, kamin
  Vatten/avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp (Gemensamhetsanläggning för området)
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Gäststuga om ca 20 kvadratmeter.
  Förrådsbyggnad.
  Plåtskjul för ved och förråd.

  Tomten

  Bommen vid ingången till Körsveka Stugområde ger en känsla av avskildhet och lugn i området. Lättskött naturtomt/-trädgårdstomt med fruktträd, bärbuskar och vinranka.

  Uteplats/balkong

  Härlig öppen terrass med söderläge som binds samman med gäststugan.
  Inglasat uterum med stora fönsterpartier mot både söder och väster.

  Bilplats

  Parkering på uppfart

  Driftskostnader

  Hushållsel
  10 400 kr/år
  Vatten/avlopp
  130 kr/år
  Sotning
  300 kr/år
  Väg/samfällighetsavgift
  5 000 kr/år
  Renhållning
  1 600 kr/år
  Försäkring
  3 396 kr/år
  Summa
  20 826 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 4 958 kr tillkommer)
  I samfällighetsföreningen ingår vatten och avlopp, vård av vägar, skog och gemensamma områden. ( v/a avgift innefattar slamtömning 130kr/år)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Bixia
  Elförbrukning:
  2801 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  661 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1983
  Byggnadsvärde
  521 000 kr
  Markvärde
  140 000 kr
  Skatt/avgift
  4 958 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 10 st pantbrev om 285 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Laholm Körsveka GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Avloppsanläggning, Grönområden, Samfällighet: Laholm Körsveka FS:5, Samfällighet: Laholm Körsveka S:1, Samfällighet: Laholm Körsveka S:2, Samfällighet: Laholm Körsveka S:3
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan (1972-06-15)

  Övrigt

  Fastigheten säljs med friskrivningsklausul. (Säljarna bor i Storbritannien)
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

  Avstånd:
  Laholm 20 km
  Halmstad 41 km
  Markaryd 20 km

  Kommunikation

  Väg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.