Dynstuga nr 12, byggnad å arrenderad mark Mellbystrand Laholm

Bo mitt i sanddynerna!

Livskvalitet! I norra Mellbystrand bland sanddynerna och med havet som granne ligger denna charmiga välmående dynstuga. Här njuter man i solen tills det är dags att gå ner och ta sig ett svalkande dopp på den härliga sandstranden. Egen parkeringsplats ingår.

1 rum

10m² boarea

Utgångspris: 495 000 :-

Arrende: 2 080 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Områdesbil

Områdesbil

Framsida

Framsida

Områdesbild

Områdesbild

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Entré

Entré

Gavel

Gavel

Vy mot stranden

Vy mot stranden

Jordkällare/förråd

Jordkällare/förråd

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Kök

Kök

Kök

Kök

Entré sker via en mindre köksavdelning med förvaringsutrymmen och gasolspis. Köket har fönster mot stranddynerna i väster. Innanför köket finns ett rum med fönster mot den insynsskyddade stenlagda uteplatsen i öster med morgon- och förmiddagssol samt mot stranddynerna i väster. Här finns också en garderob och ett mindre fönster mot söder så stugan är ljus och trevlig. I rummet finns det gott om utrymme för både matplats och bäddsoffa eller säng.

Möjlighet finns att överta en del av inventarierna.

Egen parkeringsplats medföljer med stugan.

Närhet till restauranger, minigolf, kiosker, livsmedelsbutik m.m. Allmän toalett finns i närheten av stugan.

Övrigt om byggnaden: Förråd/jordkällare.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Livskvalitet! I norra Mellbystrand bland sanddynerna och med havet som granne ligger denna charmiga välmående dynstuga. Här njuter man i solen tills det är dags att gå ner och ta sig ett svalkande dopp på den härliga sandstranden. Egen parkeringsplats ingår.


Adress:

Dynstuga nr 12, byggnad å arrenderad mark
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus på arrenderad mark
Uppvärmning:
Gasolelement
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
c:a 1910
Byggnadskommentar:
Renoverat 1993
Stomme:
Trä
Fönster:
Kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag

Taxeringsvärde

År:
2019

Energideklaration

Ej behövd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1