Ängelholmsvägen 89 Båstad Båstad

Charmfull villa i Båstad

För den som söker sig till Båstad och charmen kan vi stolt presentera Ängelholmsvägen 89. På skyddat läge med omslutande häck ligger denna charmfulla villa med en härlig trädgård som blomstrar vackert under sommarhalvåret. Pricken över i:et är bostadens stora trädäck och balkong som ger en härlig vy över nejden. Varmt välkommen att boka visning!

4 rum

738m² tomtarea

90m² boarea

Utgångspris: 3 795 000 :-

Varmt välkomna till lugna och citynära Ängelholmsvägen 89 och denna fantastiskt trevliga villa anno 1930. Här samsas det äldre och det nya med en lummigt uppvuxen trädgård och ett väl underhållet hus som tillsammans skapar detta ombonade och tilltalande boende med såväl läcker utsida som insida.
Villan är bra placerad på tomten med största delen av trädgården samt det stora trädäcket och balkongen mot väst. Bostaden erbjuder en social och öppen trevlig planlösning på bottenplan, en lugn och privat atmosfär på övre plan samt en praktisk avdelning på källarplan. Från uppfarten via stenbelagd gång nås entrédörren, här möts man av en liten hall med vackert Marrakechmönstrat klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter. Vidare in välkomnas man av ett praktiskt kök, öppenhet till härligt vardagsrum som flödar i ljus med matsal i förlängningen och där pardörrar tar en vidare ut till det härliga trädäcket. Här bara längtar man till såväl mysiga helgmiddagar som sociala tillställningar med vänner och familj! På entréplan finns dessutom ett sovrum med intilliggande badrum som både inhyser dusch och badkar. Vid trappen till ovanvåningen finns även gästtoalett samt nedgång till källaren.

Ovanvåningen bjuder på sovrum, sällskapsrum med utgång till balkongen åt väster. Balkongen har en fin vy över området och Hallandsåsens backar.

Källarplan inhyser groventré, tvättstuga, förrådsutrymmen samt möjlighet till att inreda en del av källaren till en framtida liten lägenhet eller varför inte ett ”spa”?

Löpande renovering/ombyggnad från 2015 – 2018.
Dränering östsidan, terrass, trädäck balkong, renovering av kök, flertalet fönster utbytta, altandörr, vardagsrumsgolv, tvättstuga källare, isolerat förråd, jordfelsbrytare m.m.
Fiber finns indraget till fastigheten.

Rumsbeskrivning

Entré/hall
Marrakechmönstrat klinker, golvvärme, tapet, klädavhängning/hatthylla, fönster norr.

Kök
Köket är inrett med vit köksinredning, Marrakechmönstrat klinker, golvvärme, rustik tegelvägg, gasspis, ugn, fläktkåpa, kombinerad kyl/frys, mikro, mörkgrå bänkskiva, kakel ovan köksbänk, infälld takbelysning samt köksfönster år norr.

Vardagsrum/matsal
Kombinerat vardagsrum och matsal med öppenhet mot köket. Inrett med bambugolv, stora fönsterpartier samt pardörr av glas mot terrassen åt väster och två fönsterpartier mot söder. Ovanvåningen samt källaren nås från detta rum.

Sovrum 1
Inrett med parkettgolv, garderob, infälld takbelysning, två små fönster åt öster samt större fönster åt söder. Badrummet ligger i anslutning via skjutdörr.

Badrum
Klinker, golvvärme, kakel, wc, dusch (glasvägg), tvättställ, badkar, infälld belysning i tak samt två mindre vädringsfönster åt öster.

Toalett
inrett med wc, tvättställ och vädringsfönster åt väster.

Sällskapsrum Ov
Slipat trägolv med utgång till balkongen åt väster, takkupa åt söder samt förvaringsutrymme.

Sovrum 2 Ov
Slipat trägolv, fönster åt öster med vy över nejden och Hallandsåsen.

Källare
Källaren inhyser groventré, pannrum, förråd, samt blivande rum och badrum (under ombyggnation)

Tvättstuga källare
Klinker, kakel ovan tvättbänk, inrett med överskåp samt underskåp till förvaring, tvättmaskin, torktumlare.

Övrigt om byggnaden: Förrådsbyggnad (isolerad)

Renoveringar: Löpande renovering/ombyggnad från 2015 - 2018. Dränering östsidan, terrass, trädäck balkong, renovering av kök, flertalet fönster utbytta, altandörr, vardagsrumsgolv, tvättstuga källare, isolerat förråd, jordfelsbrytare m.m. Fiber finns indraget till fastigheten.

Vid byns ena torg beläget intill kyrkan finns en mängd små butiker, kafeér, ett tennismuseum, restauranger och närhet till hamnen och tennisstadion där Swedish Open spelas varje år. Turneringen är bland de äldsta tennisturneringarna i världen då den etablerades som internationell turnering redan 1948 genom ett samarbete mellan Båstad Malens Tennissällskap (BMTS) och Svenska Tennisförbundet(SvTF). Sedan dess har turneringen arrangerats varje år i oavbruten följd. Framröstad av spelarna sedan 2002 på ATP-touren som den bästa
Båstad har ett varierat utbud av kultur. Filmfestival, gallerier, designgårdar och olika slags hantverk. Birgit Nilsson, som var en av 1900-talets största operasångerskor växte upp mitt på Bjäre, i byn Svenstad. Här ligger släktgården vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Märta Måås Fjetterström startade sin egen textilverkstad år 1919 på Agardhsgatan i Båstad, och är än idag en ateljé och butik för textil konst.
Hur namnet Båstad har kommit till är något som länge har diskuterats. Botzestede eller Bothstede betyder båtplats. Efterhand har stavningen ändrats. I en kunglig skrivelse år 1558 som berör anläggande av en tegelugn är stavningen Bodstede. I en skrivelse från år 1569 skriver ”Lundhs Stifhts Landeborg” Baadstad. Under åren har stavningen förändrats så att det alltmer kom att likna Båstad.
Antalet invånare i Båstad är cirka 3 790 personer.
Källa: Båstads kommun, bastadmalen.seDen östra delen av kommunen genomkorsas av E6/E20. Länsväg 115 sträcker sig genom kommunen i väst-östlig riktning medan länsväg 105 sträcker sig från nordväst mot sydöst. Från norr till söder genomkorsas kommunen av Västkustbanan. Den trafikeras av Öresundstågs fjärrtåg med stopp i Båstad samt av Pågatågens regiontåg mellan Halmstad och Helsingborg med stopp både vid Båstads station och Förslövs station.

För den som söker sig till Båstad och charmen kan vi stolt presentera Ängelholmsvägen 89. På skyddat läge med omslutande häck ligger denna charmfulla villa med en härlig trädgård som blomstrar vackert under sommarhalvåret. Pricken över i:et är bostadens stora trädäck och balkong som ger en härlig vy över nejden. Varmt välkommen att boka visning!


Adress:

Ängelholmsvägen 89
26937, Båstad

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen värmesystem, värmepump-luft/vatten.
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Grundläggn:
Källare/Torpargrund
Bjälklag:
Gjutet valv/trä
Byggnadsår:
1930
Byggnadskommentar:
Stomme:
Gjutet valv/trä
Fönster:
3-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
16 200
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
5 143
Försäkring:
5 360
Total driftkostnad:
29 153
Driftkommentar:
Uppvärmningskostnaden ingår i elförbrukningskostnaden. Övrig kostnad gasol till gasspis.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
1 950

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1930
Kod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde:
1425000
Markvärde:
1053000
Totalt:
2478000
Skatt/avgift:
8524
Summa pantbrev:
2762500
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Förmån: Avtalsservitut: Väg, D201800410796:1.1

Energideklaration

Utfärdat den::
31 March
Energiklass:
C
Energiprestanda:
44 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons v. 12, s.2 Laholmsliv

Din lokala mäklare!

Annons Bjäreliv vecka 47 sidan 2.