Lärarevägen 4 Skottorp Skottorp

Charmig 30-tals villa och fristående uthyrbar lägenhet!

På lugnt bra läge hittar ni denna charmiga 30-tals villa som renoverats under årens lopp. Fristående sidobyggnad med lägenhet om knappt 60 kvm som renoverats 2016. Möjlighet att hyra ut eller ha som generationsboende. Stor insynsskyddad trädgård med öppna härliga gräsytor. Mitt i Skottorp med gångavstånd till skola, dagis och idrottsplats.

6 rum

1282m² tomtarea

177m² boarea

Utgångspris: 2 775 000 :-

Entré sker via välkomnade hall med charmigt trägolv och värmande snygg täljstenskamin med framtagen tegelmur bakom. Via ett öppet valv nås ett ljust sällskapsrum med burspråk och fönster åt tre håll. Från rummet nås det c:a 28 kvm stora köket där man idag har inrett en del som tv-hörna. Här finns det möjlighet att själv ändra efter egna önskemål. Vill man t.ex. ha ytterligare ett sovrum finns det möjligheter till det. I andra änden av köket finns idag en matplats. Här finns också nedgången till källare och via en liten kökshall utgång till trädgården. Från entréhallen nås trappan till ovanvåningen och den klinkerbelagda tvättstugan. Innanför tvättstugan finns det helkaklade badrummet med golvvärme.

På ovanvåningen möter oss en mindre möblerbar hall med takkupa mot trädgården. Från hallen nås de tre sovrummen och den charmiga toaletten. I det största av sovrummen finns utgång till en en trevlig balkong. Väggen mot snedtaket har tagits bort och här har nuvarande ägare möblerat med en soffa. Önskar man här installera en klädkammare med skjutdörrar går detta lätt att ordna. I sovrummet mot framsidan finns idag en rejäl klädkammare med gott om plats för förvaring. Det tredje sovrum går i vinkel och längst in finns uppgången till vinden.

På källarplanet finns pannrum, verkstad och gott om förvaringsmöjligheter. Här finns också utgång till trädgården och luckan till den del av huset som har krypgrund. Takhöjden i källare är c:a 191-193 cm.

Fiber finns indraget till både huvudbyggnaden och i lägenheten i sidobyggnaden. Larm finns installerat i sidobyggnaden (kostnad 300:-/månad). Lägenheten är f.n. uthyrd med en hyra på 6 800:-/månad inklusive larm och el. Vill man nyttja lägenheten själv istället som köpare går detta bra också. Stor insynsskyddad trädgård med stora härliga öppna gräsytor.

Boarean är uppdelad enligt följande: Huvudbyggnad 118 kvm (4 rum, varav 3 sovrum) + källare. Sidobyggnad 59 kvm (2 rum, varav ett sovrum) + loft.

2013: Ny puts och nytt tak. 2016 renoverades lägenheten i sidobyggnaden helt. Bl.a. nytt kök och badrum. 2018 renoverades gäst-WC och nya tvättmaskiner och torktumlare installerades i både huvudbyggnaden och i lägenheten.

Rumsbeskrivning

Kök
Stort kök om c:a 28 kvm med möjlighet att ha två matplatser. Keramisk spishäll 2001, varmluftsugn 2001, spisfläkt 2017, kyl/frys 2017, diskmaskin och mikrovågsugn.

Badrum
Helkaklat med golvvärme, dusch, WC och tvättställ.

WC (ovanvåning)
WC och tvättställ.

Tvättstuga
Klinkerbelagd tvättstuga med tvättmaskin 2018 och torktumlare 2018.

Övrigt om byggnaden: Fristående sidobyggnad med inredd lägenhet på nedervåningen med en boarea på c:a 59 kvm. Lägenheten renoverades och gjordes i ordning 2016. Lägenheten är inredd med två rum, kök, badrum och tvättstuga. Ingång sker antingen via köket på trädgårdssidan eller via öppen altan som inramas av halvhögt staket med grind. Praktisk om man t.ex. har små barn eller hund. Använder man entrén på framsidan kommer man in i ett välkomnande allrum, från vilket man når tvättstugan (tvättmaskin 2018 och torktumlare 2018) till höger och köket med en trevlig matplats till vänster. Innanför köket finns ett rymligt sovrum, från vilket man når det fräscha badrummet. Köket är installerat 2016 med spis, fläkt, kyl, diskmaskin och inbyggd mikro. Frysen finns i tvättstugan. Ovanpå lägenheten finns ett loft som kan inredas efter egna önskemål. Renovering har påbörjats och takkupa har gjorts åt ett håll. Loftet har en golvyta på c:a 38 kvm och nås via en utvändig trappa på trädgårdssidan. Utanför den helglasade dörren finns en trevlig högt belägen terrass med utsikt över nejderna. Under terrassen finns ett naturlig förvaringsutrymme under tak. 2-glas isolerglas är installerat i både lägenheten och uppe på loftet. Det är endast i takkupa som det sitter ett "vanligt" 2-glas fönster. Lägenheten värms upp av luftvärmepump och elradiatorer. Fiber finns indraget i lägenheten.

Renoveringar: 2013: Ny puts och nytt tak. 2016 renoverades lägenheten i sidobyggnaden helt. Bl.a. nytt kök och badrum. 2018 renoverades gäst-WC och nya tvättmaskiner och torktumlare installerades i både huvudbyggnaden och i lägenheten.

Skottorp ligger på slätten vid gränsen mellan Skåne och Halland, nära till både skogen på Hallandsås och havet vid Skummeslövsstrand. Skottorp är huvudsakligen ett villasamhälle och här finns pizzeria, butiker och ett småskaligt näringsliv. I utkanten av byn ligger Skummeslövs kyrka som är södra Hallands äldsta. På berömda Skottorps slott finns ett nybyggt ostmejeri med ostbutik och chocolateria med tillverkning och försäljning.

Förskola och skola F-6. Högstadium: Våxtorp. Idrottsplats, bokbuss. Äldreomsorg.

Avstånd:
Laholm 13 km
Halmstad 29 km
Båstad 9 kmNära E6.
Cykelväg på gamla banvallen till Laholm och till Båstad via Skummeslövsstrand.
Buss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

På lugnt bra läge hittar ni denna charmiga 30-tals villa som renoverats under årens lopp. Fristående sidobyggnad med lägenhet om knappt 60 kvm som renoverats 2016. Möjlighet att hyra ut eller ha som generationsboende. Stor insynsskyddad trädgård med öppna härliga gräsytor. Mitt i Skottorp med gångavstånd till skola, dagis och idrottsplats.


Adress:

Lärarevägen 4
31277, Skottorp

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla med källare och krypgrund
Uppvärmning:
Vattenburen värme via radiatorer. Luftvärmepump. Täljstenskamin.
Fasad:
Puts (2013)
Tak:
Betongpannor (2013)
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Källare/krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1939
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas isolerglas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
37 772
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
3 450
Försäkring:
0
Total driftkostnad:
44 009
Driftkommentar:
I elkostnaden ingår uppvärmning av två hus. Försäkringskostnad tillkommer.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
500
Renhållning:
2 287

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1939
Kod:
220
Byggnadsvärde:
1041000
Markvärde:
414000
Totalt:
1455000
Skatt/avgift:
8349
Summa pantbrev:
1063000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energideklaration

Utfärdat den::
5 November
Energiklass:
F
Energiprestanda:
104 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons i Laholms Tidning december 2019

Annons Laholmsliv v 8

Bjäreliv vecka 4