Gullkragevägen 8 Laholm Laholm

Charmig villa

Härlig villa med anor från tidigt 1900-tal. Här möts nytt och gammalt med stor charm. Ljus och stilren interiör med bra sällskapsytor, två sovrum samt källare med tvättstuga. Utöver detta finns härligt soldäck, stor gräsmatta och en sidobyggnad med stora möjligheter till att inreda.

4 rum

1079m² tomtarea

94m² boarea

Utgångspris: 1 795 000 :-

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Sidobyggnad/förråd

Sidobyggnad/förråd

Sidobyggnad/förråd

Sidobyggnad/förråd

Altan

Altan

Altan

Altan

Köksträdgård

Köksträdgård

Entré/hall

Entré/hall

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Matsal

Matsal

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Entré från altan

Entré från altan

Trapp mot entrén

Trapp mot entrén

Trapp till Ov

Trapp till Ov

Hall Ov

Hall Ov

Hall Ov

Hall Ov

Hall Ov

Hall Ov

Sovrum 1 Ov

Sovrum 1 Ov

Sovrum 1 Ov

Sovrum 1 Ov

Sovrum 2 Ov

Sovrum 2 Ov

Sovrum 2 Ov

Sovrum 2 Ov

Tvättstuga källare

Tvättstuga källare

Pannrum källare

Pannrum källare

Ingång sker in till en liten hall med plats till klädavhängning, här nås trappan upp till ovanvåningen samt nedgången till källaren. Vidare nås köket som går i ljusa färger och vit kakelbeklädd vägg vid arbetsbänken. Köket är från 2008 med renoverades 2017 med bland annat ny kyl/frys (sid by side), diskmaskin och diskho. Här finner man också ett charmigt skafferi. Från köket nås vardagsrummet och matsalen. Vardagsrummet är stilrent med ljusinsläpp från väster och norr. vacker fiskbensparkett och liggande brädpanel ger en mysig atmosfär. Matsalen går även det i ljusa färger och är öppet mot vardagsrummet. Från matsalen nås badrummet som renoverades under 2008. Badrummet har badkar, grå våtrumsmatta och vitmålade väggar.
Underbar ovanvåning som har öppet upp till nock med synliga bjälkar, vitmålad brädpanel på väggarna och spännande vinklar. På ovanvåningen finner man två sovrum, sidoförråd samt en liten hall vid trappan. Det ena sovrummet har en liten walk-in closet.

Källaren är inredd med tvättstuga och pannrum. Tvättstugan är målad i ljusa färger och har tvättmaskin, arbetsbänk och förvaring. Intill tvättstugan nås f.d duschplats och pannrum. Pannrummet är också det målat i ljusa färger. Värmepannan är från 2007, brännaren från 2010 och nytt expansionskärl från 2018. Allt styrs via automatik på entréplan.

2017 – Målat och skrapat plåttaket.
2016 – delvis bytt panel/fönster på sidobyggnad.
Övrigt: Fiber finns finns indraget. larma via Verisure finns och kan överlåtas till nya ägaren.

Rumsbeskrivning

Entré
laminatgolv, vit målad pärlspont på väggarna, trappan till ovanvåningen samt nedgången till källaren, klädavhängning.

Kök
Kök från Ikea, vit köksinredning, parkettgolv. Utrustat med spishäll, ugn, fläktkåpa mikro, diskmaskin, kyl/frys (side by side med is), kakel ovan köksbänk.

Vardagsrum
Parkettgolv, vitmålade väggar, passage mot kök och matsal.

Matsal
Laminatgolv, vitmålade väggar, två fönster åt söder, passage mot vardagsrum samt kök.

Badrum
Badrum med plastmatta golv, kakel vid badkar, wc, tvättställ, handdukstork, badkar.

Entré mot altanen
Laminatgolv, klädavhängning.

Sovrum 1 & 2
Båda sovrummen har laminatgolv, det ena sovrummet har två klädkammare, synliga bjälkar och vitmålade väggar.

Övrigt om byggnaden: Äldre uthus och kan med fördel disponeras som förråd eller enklare verkstadsbyggnad.

Renoveringar: 2017 - Målat och skrapat plåttaket. 2016 - delvis bytt panel/fönster på sidobyggnad. Övrigt: Fiber finns finns indraget. larma via Verisure finns och kan överlåtas till nya ägaren.

Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

Avstånd:
Halmstad 28 km
Göteborg 165 km
Malmö 120 kmGamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
Buss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Härlig villa med anor från tidigt 1900-tal. Här möts nytt och gammalt med stor charm. Ljus och stilren interiör med bra sällskapsytor, två sovrum samt källare med tvättstuga. Utöver detta finns härligt soldäck, stor gräsmatta och en sidobyggnad med stora möjligheter till att inreda.


Adress:

Gullkragevägen 8
31232, Laholm

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla med källare
Uppvärmning:
Värmepanna med pellets och el-patron, luft/luft-värmepump.
Fasad:
Tegel/träpanel
Tak:
Falsad plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Källare/krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1916
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas och 3-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
5 479
Värme:
12 000
Vatten/Avlopp:
5 403
Försäkring:
7 344
Total driftkostnad:
32 453
Driftkommentar:
Uppvärmning baseras pelletskostnad per år.
Sotning:
420
Renhållning:
1 807

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 929
Kod:
220
Byggnadsvärde:
736 000
Markvärde:
302 000
Totalt:
1 038 000
Skatt/avgift:
7 785

Energideklaration

Utfärdat den::
5 September
Energiklass:
None
Energiprestanda:
190 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1