Björkvägen 22 Mellbystrand Mellbystrand

Charmigt fritidshus/villa med lugnt läge i Norra Mellbystrand

Villa/fritidshus med trevlig läge i Norra Mellbystrand. Här finner du tre sovrum, badrum, kök med matplats och ett trevligt vardagsrum med kamin. För att ta emot extra gäster på sommaren finns inredd friggebod. Lättskött tomt som angränsar till grönområde.

4 rum

608m² tomtarea

77m² boarea

Utgångspris: 2 350 000 :-

Entré via farstukvist in till hall med plats för hänga av sig ytterkläder. Direkt vid entrén till vänster nås det första sovrummet och på motsatta sida nås badrummet. Badrummet är utrustat med wc, dusch, tvättställ, vask och tvättmaskin. Vidare från hallen till vänster nås det andra sovrummet. Köket har en ljust köksinredning med bra förvaring och angränsande matplats. Från köket nås även altanen och det tredje sovrummet. Ljust trevligt vardagsrum med stort ljusinsläpp från fönsterpartierna mot altanen och burspråket åt söder, här finns också en värmande kamin.

Rumsbeskrivning

Hall
Plastmatta, garderob, vävtapet

Sovrum 1
Plastmatta, garderob, tapet, fönster åt norr.

Badrum
Wc, dusch, tvättmaskin, vask, våtrumsmatta, plastmatta, tvättställ, el-panna

Sovrum 2
Plastmatta, garderob x 2, tapet, fönster åt öster.

Kök
Kyl, frys, spis, ugn, plastmatta, köksbar med överskåp, kakel ovan köksbänk, angränsande matplats samt utgång till altan.

Sovrum 3
Plastmatta, tapet, fönster åt norr.

Vardagsrum
Parkettgolv, utgång till altan, kamin, strukturtapet, fönster partier ut mot altan samt burspråk i söderläge.

Övrigt om byggnaden: Inredd friggebod.

Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen vid havet och tillbyggd samt renoverad 2014.
Högstadium: Laholm.Buss med Hallandstrafiken
Båstad tågstation
Laholm tågstation
E6: av-/påfart Mellbystrand
Riksväg 24

AVSTÅND
Laholm: 6 km
Halmstad ca 2-2,5 mil
Båstad: 1,5 mil
Ängelholm/Helsingborg Airport: 3 mil
Helsingborg: 6 mil
Copenhagen Airport: 15 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Villa/fritidshus med trevlig läge i Norra Mellbystrand. Här finner du tre sovrum, badrum, kök med matplats och ett trevligt vardagsrum med kamin. För att ta emot extra gäster på sommaren finns inredd friggebod. Lättskött tomt som angränsar till grönområde.


Adress:

Björkvägen 22
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Dir el. Vattenburen värme, elpanna Nibe fighter 200P
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Torpargrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1991
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Mekanisk (endast frånluft)

Driftkostnad

El:
7 300
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
4 200
Försäkring:
2 161
Total driftkostnad:
15 811
Driftkommentar:
Nyttjas som fritidshus. I elkostnaden ingår uppvärmningskostnaden.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
600
Renhållning:
1 550

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1991
Kod:
220
Byggnadsvärde:
878000
Markvärde:
767000
Totalt:
1645000
Skatt/avgift:
8349
Summa pantbrev:
1260000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons Laholmsliv v. 26

Pernilla Kjellsson

Annons Bjäreliv vecka 47 sidan 1

Pernilla Kjellsson

Annons i Laholmsliv vecka 35

Pernilla Kjellsson