Jans Väg 4 Mellbystrand Laholm

Charmigt, välskött och vinterbonat!

Här möter oss ett vinterbonat fritidshus man verkligen slappna av och ha det bra i. Charmigt, välskött med allt man kan önska sig. Inglasat uterum, stort soldäck, gäststuga, fullutrustade kök och badrum. Luftig tomt med insynsskyddad solig trädgårdssida i söderläge med sol från tidig morgon till sen kväll. Möjlighet att bygga till finns. Trevligt område. Arrendetomt.

2 rum

450m² tomtarea

40m² boarea

Utgångspris: 995 000 :-

Arrende: 17 250 :-

Välkomna till ett väl omhändertaget fritidshus som kan användas året runt. Stugan är belägen i ett trevligt område med närhet till både strand och Hökafältets naturreservat med sina inbjudande strövområden. Utrymme finns för tillbyggnad då detaljplanen tillåter en byggnadsarea på 70 kvm. På framsidan möter oss en grön gräsmatta som sträcker sig runt huset till den insynsskyddade trädgårdssidan i söderläge med sol från tidig morgon till sen kväll. Här finns ett snyggt soldäck som sträcker sig från det inglasade uterummet till en trivsam gäststuga. Den luftiga tomten har gott om utrymme för lek och spel.

Entré till huset sker via det c:a 12 kvm stora inglasade uterummet till till den mysiga storstugan. Storstugan har två stora fönster mot uterummet och ett högre placerat fönster mot framsidan, vilket gör den lättmöblerad. Från rummet nås det trivsamma fullutrustade köket med bra plats och fönster mot soldäcket. Från köket nås sovrummet och badrummet med bl.a. tvättmaskin. Ägarna har haft c:a 15 grader varmt i stugan på vintern när de inte varit där. Huset ger en mysig ombonad känsla med sina fina golv, väggar, tak och c:a 190 cm i takhöjd. Här kan man verkligen slappna av och ha det bra.

Mellan 2007 och 2009 gjordes stora renoveringar. Bl.a. nytt kök, uterum, trädäck,
badrum, sovrum, el, avloppsrör, element, varmvattenberedare, luftvärmepump, staket,
gäststuga o.s.v. Grunden har iordningställts, golvet har isolerats och nya fönster har
installerats. 2019 byggdes ett nytt plank i tomtgränsen.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis med keramisk häll (2019), spisfläkt, mikro, diskmaskin (2017), kyl/frys (2007) och kakel.

Badrum
Dusch, tvättställ, WC, tvättmaskin (2007), varmvattenberedare (2007), fläkt och handdukstork.

Övrigt om byggnaden: Gäststuga (2007). Vidbyggt förråd (2016)

Renoveringar: Mellan 2007 och 2009 gjordes stora renoveringar. Bl.a. nytt kök, uterum, trädäck, badrum, sovrum, el, avloppsrör, element, varmvattenberedare, luftvärmepump, staket, gäststuga o.s.v. Grunden har iordningställts, golvet har isolerats och nya fönster har installerats. 2019 byggdes ett nytt plank i tomtgränsen.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Här möter oss ett vinterbonat fritidshus man verkligen slappna av och ha det bra i. Charmigt, välskött med allt man kan önska sig. Inglasat uterum, stort soldäck, gäststuga, fullutrustade kök och badrum. Luftig tomt med insynsskyddad solig trädgårdssida i söderläge med sol från tidig morgon till sen kväll. Möjlighet att bygga till finns. Trevligt område. Arrendetomt.


Adress:

Jans Väg 4
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Luftvärmepump (2017) och elradiatorer .
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1962
Byggnadskommentar:
Om- och tillbyggd 1989.
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
8 220
Vatten/Avlopp:
4 200
Total driftkostnad:
14 376
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnad. Försäkringskostnad tillkomer.
Renhållning:
1 656

Taxeringsvärde

År:
2019
Värdeår:
1 972
Kod:
225
Byggnadsvärde:
280 000
Totalt:
280 000
Skatt/avgift:
2 100

Energideklaration

Ej behövd

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0