Dynstuga 92 Mellbystrand Mellbystrand

Dynstuga 92

Tillfälle att köpa en mysig Dynstuga mitt i sanddynerna i Norra Mellbystrand. Charmiga Dynstuga som tar dig tillbaks till 30-talets badnostalgi! Med havet och sanddynerna inpå knuten har man här en egen privat vrå för sig själv, där man kan sitta och lyssna på havet eller ta ett dopp vid den milslånga stranden. En riktig idyll!

1 rum

6m² boarea

Utgångspris: 330 000 :-

Arrende: 3 680 :-

Per Emilsson

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 070 672 82 23
Mail: per.emilsson@danfors.se

2011 – Nytt tak/takstolar.
Privat parkeringsplats ingår. Utmed Norra Strandvägen, märkt nr:92
El samt v/a saknas.
Arrendet löper t.om 2023-12-31

Rumsbeskrivning

Rum
Underbart rum med stor charm tack vare torn taket. Rummet har stående vitmålad pärlspont på väggarna, vitlaserad träpanel i taket och målat trägolv. Här finns väggfasta hyllor och plats för litet bord.

Renoveringar: 2011 - Nytt tak/takstolar. Privat parkeringsplats ingår. Utmed Norra Strandvägen, märkt nr:92 El samt v/a saknas. Arrendet löper t.om 2023-12-31

Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
Högstadium: Laholm.Buss med Hallandstrafiken
Båstad tågstation
Laholm tågstation
E6: av-/påfart Mellbystrand
Riksväg 24

AVSTÅND
Laholm: 6 km
Halmstad ca 2-2,5 mil
Båstad: 1,5 mil
Ängelholm/Helsingborg Airport: 3 mil
Helsingborg: 6 mil
Copenhagen Airport: 15 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Tillfälle att köpa en mysig Dynstuga mitt i sanddynerna i Norra Mellbystrand. Charmiga Dynstuga som tar dig tillbaks till 30-talets badnostalgi!
Med havet och sanddynerna inpå knuten har man här en egen privat vrå för sig själv, där man kan sitta och lyssna på havet eller ta ett dopp vid den milslånga stranden.
En riktig idyll!


Adress:

Dynstuga 92
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Dynstuga
Uppvärmning:
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Papp
Plåtarb:
Grundläggn:
Plintar
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1930
Byggnadskommentar:
Uppförd under 30-talet.
Stomme:
Trä
Fönster:
Enkelglas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
0
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
0
Försäkring:
513
Total driftkostnad:
513
Driftkommentar:
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
0

Taxeringsvärde

År:
2020
Kod:
225
Vatten/avlopp:
Vatten och avlopp saknas. I närheten finns toalettbyggnad som är öppen sommartid.
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Ej behövd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Kommersiella fastigheter

Annons Lokaltidningen vecka 31

Laholms Tidning april 2020