Rundan 52 Skummeslövsstrand Laholm

För avkopplande stunder !

På bra läge längst söderut i detta omtyckta område finner ni ett väl omhändertaget fritidshus som varit i familjens ägo sedan det byggdes. Inglasad altan och nybyggt soldäck med sol från morgon till kväll där man kan njuta av havets brus vid västliga vindar. Öppen ljus planlösning med många möjligheter. 3-glas fönster och fiber finns installerat. Arrendetomt.

400m² tomtarea

37m² boarea

Utgångspris: 795 000 :-

Arrende: 14 672 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se

Längst söderut i detta omtyckta område finner ni Rundan 52. Här finns ett väl omhändertaget fritidshus som varit i familjens ägo sedan det byggdes. Under årens lopp har det byggts till och renoverats, bl.a. man installerat 3-glasfönster. 2019 byggdes ett nytt soldäck i söderläge. Här man kan njuta av solen från tidig morgon till sen kväll och även höra bruset från havet när det blåser västliga vindar, vilket det ofta gör. Vill man ha tak över huvudet kan man gå in i den trevliga inglasade altanen med öppningsbara låsbara glas-partier. Huset har idag en boarea på 37 kvm, vilket innebär att möjligheter att bygga till finns.

Entré sker på trädgårdssidan i söder via det nybyggda soldäcket och den inglasade altanen. I hallen finns det plats för avhängning och en platsbyggd garderob. Till höger om hallen finns badrummet med bl.a. tvättmaskin. Rakt fram kommer vi in i den öppna ljusa storstugan med fönster mot söder och norr samt även mot väster, då nuvarande ägare valt att ha ett öppet valv mot det rymliga sovrummet. Vill man ha en annan lösning finns det möjlighet till både ett och två sovrum om man sätter in fler fönster. Nuvarande lösning gör att stugan känns riktigt rymlig och möjlighet finns att anpassa möblering beroende på hur många man är. Från storstugan nås köket med bra skåpsutrymmen.

Fiber finns installerat i stugan. Möjlighet finns att överta de flesta av inventarierna. Fritidshuset säljes med en friskrivningsklausul.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, spisfläkt, kyl/frys och mikro.

Badrum
Dusch, tvättställ, WC och tvättmaskin.

Övrigt om byggnaden: Fristående trädgårdsförråd. Jordkällare.

Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden. Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, vårdcentral, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

Skolor: Förskolor i närområdet. F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng.

Avstånd:
Tågstation i Båstad samt flygplats i Ängelholm och Halmstad.
Laholm 11 km
Halmstad 31 km
Båstad 10 km

.Tågstation i Båstad, samt i Laholm och Halmstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Flygplats i Ängelholm och Halmstad
Buss med Hallandstrafiken.

.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

På bra läge längst söderut i detta omtyckta område finner ni ett väl omhändertaget fritidshus som varit i familjens ägo sedan det byggdes. Inglasad altan och nybyggt soldäck med sol från morgon till kväll där man kan njuta av havets brus vid västliga vindar. Öppen ljus planlösning med många möjligheter. 3-glas fönster och fiber finns installerat. Arrendetomt.


Adress:

Rundan 52
31271, Skummeslövsstrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Plintar
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1961
Byggnadskommentar:
Tillbyggd 1982
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas (förutom badrum, 2-glas)
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
4 475
Vatten/Avlopp:
2 763
Total driftkostnad:
9 444
Driftkommentar:
Försäkringskostnad tillkommer.
Vägsamfällighet:
1 400
Renhållning:
806

Taxeringsvärde

År:
2019
Värdeår:
1 968
Kod:
225
Byggnadsvärde:
249 000
Totalt:
249 000
Skatt/avgift:
1 868

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2