Rundan 61 B Skummeslövsstrand Laholm

För avkoppling året om!

På rymlig insynsskyddad tomt finns detta väl omhändertagna vinterbonade fritidshus med hög mysfaktor. Uterum, uteplatser, gäststuga och stora gräsytor för lek, spring och andra intressen.

3 rum

500m² tomtarea

56m² boarea

Utgångspris: 1 195 000 :-

Arrende: 14 391 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Huvudbild

Huvudbild

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Uterum

Uterum

Gavel

Gavel

Gäststuga/förråd

Gäststuga/förråd

Gäststuga/förråd

Gäststuga/förråd

Förråd

Förråd

Innergård

Innergård

Uteplats

Uteplats

Trädgård

Trädgård

Uterum

Uterum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Matplats

Matplats

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Dusch

Dusch

Planritning

Planritning

På bra läge mitt i området möter oss detta mysiga och välskötta fritidshus. Fritidshuset har använts året om och ägarna har haft värme på i stugan vintertid även när de inte varit där. Möjlighet finns att överta de flesta av inventarierna. Tomten är på c:a 500 kvm vilket erbjuder massor av möjligheter.

Entré sker via uterummet i söderläge. Inne i stugan möter oss ett öppet allrum där man har en mindre hall för avhängning till höger. Innanför hallen finns det större sovrummet med flera garderober. Längre in i allrummet finns arbetsköket med bra utrymme till höger. Väggen mellan köket och allrummet har delvis öppnats upp, vilket innebär ljusinsläpp från båda sidor i rummen. Innanför allrummet finns ett sovrum och badrummet.

Ägaren har under årens lopp renoverat löpande. Bl.a. har trossbotten bytts ut i slutet på 1980-talet. De senaste åren har bl.a. fasaden mot väster bytts ut och vindskivorna har plåtats.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis med keramisk häll och varmluftsugn, spisfläkt, kyl. Frys finns i gäststuga.

Badrum
Duschkabin, tvättställ, WC och tvättmaskin.

Övrigt om byggnaden: Gäststuga med separat förrådsdel. Uterum.

Renoveringar: Ägaren har under årens lopp renoverat löpande. Bl.a. har trossbotten bytts ut i slutet på 1980-talet. De senaste åren har bl.a. fasaden mot väster bytts ut och vindskivorna har plåtats.

Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden. Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, vårdcentral, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

Skolor: Förskolor i närområdet. F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng.

Avstånd:
Tågstation i Båstad samt flygplats i Ängelholm och Halmstad.
Laholm 11 km
Halmstad 31 km
Båstad 10 km

.Tågstation i Båstad, samt i Laholm och Halmstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Flygplats i Ängelholm och Halmstad
Buss med Hallandstrafiken.

.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

På rymlig insynsskyddad tomt finns detta väl omhändertagna vinterbonade fritidshus med hög mysfaktor. Uterum, uteplatser, gäststuga och stora gräsytor för lek, spring och andra intressen


Adress:

Rundan 61 B
31271, Skummeslövsstrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Torpargrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1965
Byggnadskommentar:
Till- och ombyggt 1980
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
9 700
Vatten/Avlopp:
4 188
Total driftkostnad:
16 158
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkringskostnad tillkommer. 500:- avser avgift till stugföreningen. I renhållningskostnaden ingår avgift till Laholms kommun och containeravgift.
Vägsamfällighet:
500
Renhållning:
1 770

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 969
Kod:
225
Byggnadsvärde:
351 000
Totalt:
351 000
Skatt/avgift:
2 632

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2