Grönatorgsvägen 48 Mellbystrand Laholm

Fritidshus med potential!

Charmigt fritidshus beläget på trevlig hörntomt i norra Mellbystrand. Goda sällskapsutrymmen samt carport med tillhörande gäststuga, bastu, dusch och toalett. Möjlighet ges till att stycka av tomten enligt gällande detaljplan.

4 rum

1840m² tomtarea

86m² boarea

Utgångspris: 2 695 000 :-

Per Emilsson

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728223
Mail: per.emilsson@danfors.se

Huvudentré sker in till hall, härifrån nås ”storstugan” bestående av två rejäla rum i anslutning till varandra. Det ena används som matrum och det andra som sällskapsrum, här finns även en murad öppen spis med insats. Ljust och trevligt samt genomgående massiva furugolv. Mitt i huset ligger ett kök med äldre standard, matplats vid fönster och via groventré utgång till stensatt liten innergård och trädgård. Från groventrén nås även källaren. Det finns två sovrum, det ena är ett genomgångsrum. Via passage till sovrum nås två badrum, det ena utrustat med dusch. Vidare når man ett stort sovrum med franska altandörrar till den stensatta innergården och trädgården.

Intill huset ligger gäststugan som är sammankopplad med carporten. I hallen möts man av WC till vänster och bredvid finns ett badrum med dusch samt tvättmaskin. Härifrån nås även bastun. Till höger finns ett genomgångsrum där det finns gott om plats för en större säng. Vidare finns ett mindre sovrum med franska altandörrar ut mot carport.

Möjlighet ges till att stycka av tomten enligt gällande detaljplan.

Fiber finns inkopplat till huset (ej abonnemang)

Övrigt om byggnaden: Carport samt gäststuga bestående av entré, WC, dusch och bastu samt tvättmaskin. Ett stort sovrum samt ett mindre. Mindre förrådsbyggnad.

Renoveringar: Fiber finns inkopplat till huset (ej abonnemang)

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Charmigt fritidshus beläget på trevlig hörntomt i norra Mellbystrand. Goda sällskapsutrymmen samt carport med tillhörande gäststuga, bastu, dusch och toalett.
Möjlighet ges till att stycka av tomten enligt gällande detaljplan.


Adress:

Grönatorgsvägen 48
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Direktverkande el. Luftvärmepump. Kamin/öppen spis.
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Torpargrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1945
Byggnadskommentar:
Ombyggt 1997
Stomme:
Trä
Fönster:
Kopplade fönster
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
8 000
Vatten/Avlopp:
3 513
Försäkring:
1 955
Total driftkostnad:
17 119
Driftkommentar:
Vägsamfällighet:
400
Sotning:
849
Renhållning:
1 155

Taxeringsvärde

År:
2019
Värdeår:
1 958
Kod:
220
Byggnadsvärde:
675 000
Markvärde:
1 536 000
Totalt:
2 211 000
Skatt/avgift:
8 049

Energideklaration

Ej behövd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1