Åmotslingan 38 Mellbystrand Laholm

Fritidshus Norra Mellbystrand

Fräsch välskött stuga på arrenderad mark i Norra Mellbystrand, med inglasat uterum, gäststuga och trädäck. Bra läge med gång- och cykelavstånd till hav och bad. Stugan är total renoverad mellan 2010/2011. Ett lättskött boende med tid över för annat. Välkomna till Åmotslingan 38.

2 rum

275m² tomtarea

45m² boarea

Utgångspris: 1 240 000 :-

Arrende: 15 893 :-

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Gäststuga

Gäststuga

Altan/gäststuga

Altan/gäststuga

Gäststuga

Gäststuga

Exteriört

Exteriört

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Uterum

Välkommen in

Välkommen in

Entré/Hall

Entré/Hall

Allrum

Allrum

Matplats/Allrum

Matplats/Allrum

Allrum/Matplats

Allrum/Matplats

Allrum/Vardagsrum

Allrum/Vardagsrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Välkomnande entré via farstukvist in till liten hall. Här öppnar stugan upp sig till ett ljust trevligt allrum och ger plats till både soffgrupp samt matplats. Planlösningen är öppen, med köket centralt placerat. Köket är inrett i vitt, med matta vita köksluckor och svarta skivor ovan köksbänkarna som bryter av, köket har all den bekvämlighet som man kan tänkas behöva. Vidare i förlängning till köket nås terrassen och uterummet. Badrummet är placerat direkt till höger om entrén och går i samma fräscha stil som resten av huset. Sovrummet är rymligt och har skjutdörrar längs ena väggen med bra förvaringsmöjligheter. För att njuta lite extra av sommar och sol finns ett underbar uterum med skjutdörrar ut mot terrassen som sammanbinder gäststugan och huset.
För extra sovplatser finns en inredd och isolerad gäststuga.

2012 – Nya skjutdörrspartier uterum trädäck.
2010/2011 – Omfattande ombyggnad/renovering med bla nya fönster, badrum, kök, utvändig målning.
1992 – Uterum.
1982 – Stugan tillbyggd.

Rumsbeskrivning

Allrum
Ljust luftigt allrum med laminatgolv, vit,målat tak och tapetserade väggar. Fönsterpartier mot söder och väster. Öppen lösning mot köksdelen.

Kök
Ombyggt 2010/11 med köksinteriör från Ikea. Utrustat med vita matta köksluckor, inbyggnads ugn, inbyggnads mikro, kombinerad kyl/frys, spishäll (induktion), fläkt, diskmaskin och kakel ovan köksbänk/diskbänk. Från köksdelen nås terrassen och uterummet.

Badrum
Badrum renoverat 2010/11. Utrustat med plastmatta, våtrumsmatta vägg, wc, tvättställ, överskåp och dusch (glasdörrar).

Sovrum
Inrett med laminatgolv, skjutgarderober med klädförvaring, fönster mot uterummet.

Inglasat uterum
Härligt uterum med skjutbara dörrpartier ut mot terrassen., trätrall, förvaringsskåp samt bänk.

Gäststuga
Inredd och isolerad gäststuga med indragen el.

Övrigt om byggnaden: Inredd isolerad gäststuga med indragen el. Gemensam tvättstuga med redskapsförråd finns på området.

Renoveringar: 2012 - Nya skjutdörrspartier uterum trädäck. 2010/2011 - Omfattande ombyggnad/renovering med bla nya fönster, badrum, kök, utvändig målning. 1992 - Uterum. 1982 - Stugan tillbyggd.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Fräsch välskött stuga på arrenderad mark i Norra Mellbystrand, med inglasat uterum, gäststuga och trädäck. Bra läge med gång- och cykelavstånd till hav och bad. Stugan är total renoverad mellan 2010/2011. Ett lättskött boende med tid över för annat. Välkomna till Åmotslingan 38.


Adress:

Åmotslingan 38
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus på arrenderad mark
Uppvärmning:
Luft/luft-värmepump, sms-styrning via mobilen.
Fasad:
Trä
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1961
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas, 2-glas (sovrum)
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
6 158
Vatten/Avlopp:
4 196
Försäkring:
1 334
Total driftkostnad:
14 202
Driftkommentar:
Samfällighet: Avgift till stugförningen inkl. sopphämtning.. Stugan används som fritidsboende. Arrendeperioden löper t.o.m 2022-12-31 (Den mindre avgiften på 3 543 kr erläggs till campingen)
Vägsamfällighet:
1 600
Renhållning:
914

Taxeringsvärde

År:
2018
Kod:
225
Byggnadsvärde:
201 000
Totalt:
201 000
Skatt/avgift:
1 508

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2