Gårdsstigen 15 Mellbystrand Laholm

Fritidshus på arrenderad mark.

Charmigt fritidshus på lättskött arrenderad tomt. Huset har en äldre charmfull stil. Beläget på en liten höjd på populära Kulladalsområdet i Mellbystrand. Här har man nära till allt med cykel- och gångavstånd till hav och bad samt närhet till Mellby center. Varmt välkomna!

3 rum

450m² tomtarea

45m² boarea

Utgångspris: 700 000 :-

Arrende: 14 112 :-

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Ute dusch

Ute dusch

Ute dusch

Ute dusch

Hall/entré

Hall/entré

Toalett

Toalett

Toalett

Toalett

Sällskapsrum/sovrum

Sällskapsrum/sovrum

Hall/entré

Hall/entré

Sällskapsrum/sovrum

Sällskapsrum/sovrum

Sällskapsrum/sovrum

Sällskapsrum/sovrum

Sällskapsrum/sovrum

Sällskapsrum/sovrum

Sovrum

Sovrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Allrum

Planritning

Planritning

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Entré in till mindre hall med klädförvaring, till höger om hallen nås toaletten och rakt fram via ett trappsteg nås allrummet och sovrummet. Allrummet har öppet upp till nock som ger rummet en trevlig karaktär. Vidare från hallen till vänster nås arbetsköket som är utrustat med fläkt, spis/ugn(äldre) samt halvkyl (frys finns i förrådet). Från köket finns utgång till den stensatta innergården. Allrummet har ett vacker trägolv, garderob samt pardörrar ut till den stensatta innergården.
I det nordvästra hörnet av byggnaden finns ett förråd där vvb och frysen är placerad. Den charmiga ute duschen är placerad på baksidan av tomten, här kopplar man på varm och kallvattnet via slang.

Nytt gavelfönster i sovrum.
Tillbyggt förråd 2001

Rumsbeskrivning

Hall/entré
Plastmatta, klädförvaring.

Toalett
Utrustad med plastmatta, mosaik (halvvägg), tvättställ, wc.

Sällskapsrum/sovrum
Linoleummatta (plattor), tapet, öppet till nock, utgång till trädgården.

Sovrum
Linoleummatta (plattor), tapet.

Arb.kök
Utrustat med spis/ugn (äldre), fläkt (kolfilter), kyl (halvhöjd), plastmatta, målade köksluckor.

Allrum
Ljust allrum med vackert trägolv, tapet, garderob samt pardörrar ut mot den stensatta innergården.

Övrigt om byggnaden: Förråd Utedusch

Renoveringar: Nytt gavelfönster i sovrum. Tillbyggt förråd 2001

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Charmigt fritidshus på lättskött arrenderad tomt. Huset har en äldre charmfull stil. Beläget på en liten höjd på populära Kulladalsområdet i Mellbystrand. Här har man nära till allt med cykel- och gångavstånd till hav och bad samt närhet till Mellby center.
Varmt välkomna!


Adress:

Gårdsstigen 15
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Direktverkande el, radiatorer
Fasad:
Stockpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Plintar
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1959, 1967
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
4 377
Vatten/Avlopp:
4 188
Försäkring:
1 285
Total driftkostnad:
11 410
Driftkommentar:
I elförbrukningen ingår uppvärmningskostnaden. Stugan nyttjas under sommarperioderna. Övrigt: Stugföreningen 100 kr
Renhållning:
1 460

Taxeringsvärde

År:
2019
Kod:
225
Byggnadsvärde:
270 000
Totalt:
270 000
Skatt/avgift:
2 025

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2