Styrmansvägen 11 Skummeslövsstrand Skummeslövsstrand

Här kan man njuta av havets brus från morgon till kväll på den härliga altanen!

På ett attraktivt havsnära läge i södra Skummeslövsstrand väster om Södra Kustvägen finner ni detta trevliga fritidsboende med två byggnader med boarea på 73 kvm resp 24 kvm. Perfekt generationsboende med gott om sängplatser och egna hushåll. Stor luftig friköpt trädgårds/naturtomt med härlig klinkerbelagd altan längs hela södersidan. Mysig rymlig storstuga med stora fönsterpartier och öppen spis.

5 rum

934m² tomtarea

97m² boarea

Utgångspris: 3 195 000 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 070 672 82 45
Mail: conny@danfors.se

På ett attraktivt havsnära läge i södra Skummeslövsstrand väster om Södra Kustvägen finner ni detta trevliga fritidsboende med två byggnader. Den större byggnaden med en boarea på 73 kvm byggdes 1959 och byggdes till 1966. Den nyare byggnaden byggdes 1977-78 (registrerad 1980) med en boarea på c:a 24 kvm. Nuvarande detaljplan tillåter att en 1/5 del av den 934 kvm stora tomten får bebyggas. Därutöver tillkommer gällande Attefallsregler. Stor luftig friköpt trädgårds/naturtomt med stor gräsmatta mot solen i söder. Nuvarande ägare har varit här året om och haft c:a 15 grader varmt i båda byggnader under den kalla årstiden när de inte varit på plats.

På framsidan möter oss en tilltalande överbyggd klinkerbelagd altan som sträcker sig längs hela södersidan av den större byggnaden. Här kan man njuta av solen hela dagen. Entré till stugan sker på norrsidan till klinkerbelagd hall med golvvärme. Direkt till vänster i hallen finns det fräscha helkaklade badrummet med golvvärme. Ett par steg upp från hallen möter oss ett rustikt trägolv som sträcker sig vidare i hela huset. Rakt fram finns två bra sovrum, varav ett större med utgång till altan via glas-pardörrar. Till höger om entrén finns köket med trevlig matplats framför fönster mot trädgårdssidan. Går man till vänster från entrén kommer man via en hall till den 1966 tillbyggda storstugan som sträcker sig längs hela gaveln. Storstugan är inredd med tre stora fönsterpartier mot trädgården och utgång via pardörrar till altanen i söderläge. De stora fönsterpartierna gör att naturen känns nära. Mitt i rummet finns en öppen spis med braskamininsats som höjer både temperaturen och myskänslan.

Ingång till den andra stugan finns snett emot ingången till huvudbyggnaden. I den mindre stugan stiger man in i en mindre hall med kokvrån till vänster och badrummet till höger. Plats finns i badrummet om man önskar sätta in en tvättmaskin. Rakt fram kommer man in i det större av de två sovrummen. Innanför sovrummet finns det andra sovrummet med plats för två sängar, alternativt våningssängar.

2013 sattes ny ytterdörr in på den större byggnaden och 2016 gjordes detsamma på gäststugan. Under det senaste året har ägarna målat och tapetserat om i det större huset. Gästhuset har renoverats om helt invändigt, förutom badrummet. Utespa, Wi-Fi och övervakningskameror har installerats. Nya Wi-Fi element har installerats. Även luftvärmepumpen kan bekvämt styras via Wi-Fi. Möjlighet finns att överta möbler och inventarier efter överenskommelse med säljare.

Tillbyggt 1966 (storstugan). Anlagt terrass med klinkerbelagt golv och tak av kanalplast 2013. Installerat utespa med tillhörande skärmväggar 2020.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis med keramisk häll, spisfläkt, diskmaskin, kyl/frys och mikro. Allt från 2009.
Kök, gäststuga: Trinettkök 2001 med diskho, två spisplattor och kyl med frysfack. Mikro.

Badrum
Helkaklat med golvvärme, dusch, tvättställ, WC, fläkt och varmvattenberedare.
Badrum, gäststuga från 2001: Duschkabin, tvättställ, WC och varmvattenberedare. VVB från 2015.

Övrigt om byggnaden: Gäststuga med boarea om 24 kvm byggdes 1977-78. Friggebod 2003.

Renoveringar: Tillbyggt 1966 (storstugan). Anlagt terrass med klinkerbelagt golv och tak av kanalplast 2013. Installerat utespa med tillhörande skärmväggar 2020.

Fantastiska Skummeslövsstrand lockar allt fler till permanent boende. Likväl badortens kustbebyggelse som ortens nyare bostadsområden utvecklas. Närheten till hav och grönska tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter, både norrut och söderut, gör orten attraktiv. Ca en fjärdedel av Skummeslövsstrands hus är bebodda året om och tillsammans med Mellbystrand utgör orten kommunens kustzon. Stranden, mer specifikt en del av Sveriges längsta sandstrand, är långgrunt barnvänlig och där finns även en fantastisk nybyggd brygga.

I Skummeslövsstrand bor du i lugn och ro men med närhet till puls i form av Halmstad och sommar-Båstad. Här befinner du dig även nära Båstad tågstation och E6:an och på orten finns flera motions- och vandringsslingor, naturreservat, camping, föreningsverksamhet samt tempererad utomhusbassäng under sommaren. Här finns även närbutik, vårdcentral, bank, tennisbanor, bageri, restauranger och i grannorterna Mellbystrand och Båstad finns stormarknader, padelbanor, golfbanor m.m.

Varmt välkommen till Skummeslövsstrand!

Förskola: Skummeslövsstrand
Skola F-6: Skottorp samt Mellbystrand
Högstadium: Våxtorp samt LaholmBuss med Hallandstrafiken
Båstad tågstation
Laholm tågstation
E6: av-/påfart Mellbystrand, Skottorp/Skummeslövsstrand, Östra Karup/Båstad
Riksväg 24
Flygplatser: Ängelholm/Helsingborg Airport samt Halmstad City Airport och Copenhagen Airport.

AVSTÅND
Laholm: 1-1,5 mil
Halmstad 3 mil
Båstad: 0,5-1 mil
Ängelholm/Helsingborg Airport: 2-2,5 mil
Helsingborg: ca 5 mil
Copenhagen Airport: 14 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

På ett attraktivt havsnära läge i södra Skummeslövsstrand väster om Södra Kustvägen finner ni detta trevliga fritidsboende med två byggnader med boarea på 73 kvm resp 24 kvm. Perfekt generationsboende med gott om sängplatser och egna hushåll. Stor luftig friköpt trädgårds/naturtomt med härlig klinkerbelagd altan längs hela södersidan. Mysig rymlig storstuga med stora fönsterpartier och öppen spis.


Adress:

Styrmansvägen 11
31272, Skummeslövsstrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Luftvärmepump, elradiatorer, golvvärme, insatskamin
Fasad:
Liggande träpanel/Tegel
Tak:
Plåt (2000)
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Plintar
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1959
Byggnadskommentar:
Tillbyggt 1966. Gäststuga 1977-78.
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
16 000
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
4 176
Försäkring:
0
Total driftkostnad:
22 676
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnad. Sotningskostnaden avser per år. Försäkringskostnad tillkommer.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
300
Renhållning:
2 200

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1980
Kod:
220
Byggnadsvärde:
674000
Markvärde:
884000
Totalt:
1558000
Skatt/avgift:
8349
Summa pantbrev:
2529000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Energideklaration

Ej behövd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Påskafton Annons i Laholms Tidning 2020

Annons Bjäreliv vecka 39 s 2

Annons vecka 44 i Bjäreliv – Laholm sidan 1