Veingevägen 27 Veinge Laholm

Härlig utsikt från altan och balkong i söderläge!

Precis i utkanten av Veinge med gångavstånd till skola, affär m.m. finner ni denna 1½ plans villa med källare. En tomt på 1281 kvm med härlig milsvid utsikt över nejderna. Stor överbyggd altan och rymlig balkong i söderläge. Rymlig villa med bl.a. fyra sovrum och massor av möjligheter. Möjlighet att bygga till finns.

6 rum

1281m² tomtarea

133m² boarea

Utgångspris: 1 095 000 :-


Budgivning


Budgivare
Bud
Tidpunkt
1
1 000 000 :-
11:30, Fri 18 October

Entré sker via gaveln till rymlig hall med garderober och plats för avhängning. Från hallen når man ett öppet allrum med braskamin och utgång till den stora altanen i söderläge. Innanför allrum nås matrummet via ett stort öppet valv som gör att det känns som ett och samma rum. Innanför matrummet finns ett av villans fyra sovrum. Från allrummet nås köket som har fönster åt två håll och trevlig matplats mot öster. Innanför köket finns hallen med husets andra ingång. Från hallen nås badrum och i hallen finns trapporna till ovanvåningen och källaren.

På ovanvåningen möter oss en möblerbar hall med trevlig utsikt mot norr. På ovanvåningen finns tre rymliga sovrum och gott om vindsutrymmen. Sovrummet mot söder har utgång till balkongen i söderläge med tilltalande utsikt över nejderna.

Källarplanet har gott om förvaringsutrymmen. Här finns en hall, förråd, matkällare pannrum och en tvättstuga.

Fiber finns installerat i villan. På entré och ovanvåningen ligger det genomgående trevligt trägolv.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, kyl, mikro och bänkdiskmaskin. Frys finns i hallen.

Badrum
Badkar, tvättställ och WC.

Tvättstuga
Tvättmaskin och torktumlare.

Veinge består av både kyrkby och stationssamhälle. Förr var orten järnvägsknut där Hässleholmsbanan knöts samman med Västkustbanan. På 1990-talet drogs Västkustbanan väster om samhället, Hässleholmsbanan är däremot kvar även om tågen inte längre stannar. I Veinge finns villaområden, som huvudsakligen växte upp under 1970-talet. Veinge har ett bra läge med närhet till Laholm, Halmstad och andra orter. I samhällets närhet finns fornlämningar i vacker natur och vidunderlig utsikt över både slätt och böljande landskap. Samhället har restauranger pizzeria, motorcrossbana, livsmedelsaffär, ölbryggeri, kiosk, bensinmack, kyrka och Hallands största dansställe.

Förskola, Skola F-6 och 7-9. Äldreboende, idrottshall, idrottsplatser, utomhusbassäng, bibliotek.

Avstånd:
Laholm 5 km
Halmstad 28 kmVäg 117. Buss med Hallandstrafiken. Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Precis i utkanten av Veinge med gångavstånd till skola, affär m.m. finner ni denna 1½ plans villa med källare. En tomt på 1281 kvm med härlig milsvid utsikt över nejderna. Stor överbyggd altan och rymlig balkong i söderläge. Rymlig villa med bl.a. fyra sovrum och massor av möjligheter. Möjlighet att bygga till finns.


Adress:

Veingevägen 27
31245, Veinge

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla med källare
Uppvärmning:
Vattenburen väme via Pelletspanna från 2016. Braskamin.
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Tegel
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Källare
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1949
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas och 2-glas, (från år 2000 och framåt)
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
11 077
Värme:
18 500
Vatten/Avlopp:
4 746
Total driftkostnad:
37 919
Driftkommentar:
Uppvärmningskostnad är uppdelad på pellets 12 500:- och ved 6 000:-. Försäkringskostnad tillkommer.
Sotning:
1 440
Renhållning:
2 156

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 949
Kod:
220
Byggnadsvärde:
475 000
Markvärde:
192 000
Totalt:
667 000
Skatt/avgift:
5 002

Energideklaration

Utfärdat den::
11 October
Energiklass:
G
Energiprestanda:
221 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1