Lingonstigen 12 Mellbystrand Laholm

Härligt boende med många fina kvalitéer!

På hörntomt med bra och centralt läge i Mellbystrand finns denna tillbyggda västkustvilla. Väldisponerad boende med 3 sovrum, stort allrum med integrerat kök, helkaklat badrum samt inglasat uterum. Utöver detta finns en härlig åttaformad pool med ett generöst tilltagen terrass som omsluter. Trädgård med flertalet växelvis blommande växter, styrd belysning som på kvällen lyser upp olika delar av trädgården och poolterrassen. Fristående förrådsbyggnad med isolerat förråd. Välkomna till Lingonstigen 12!

4 rum

997m² tomtarea

108m² boarea

Utgångspris: 3 500 000 :-

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Pool/terrass

Pool/terrass

Pool/terrass

Pool/terrass

Exteriört

Exteriört

Pool/terrass

Pool/terrass

Pool/terrass

Pool/terrass

Pool/terrass

Pool/terrass

Sommarkväll

Sommarkväll

Inglasad uterum

Inglasad uterum

Inglasad uterum

Inglasad uterum

Exteriört

Exteriört

Terrass framsida

Terrass framsida

Terrass framsida

Terrass framsida

Förråd/vedföråd

Förråd/vedföråd

Entré

Entré

Entré

Entré

Entré

Entré

Öppna spisen

Öppna spisen

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Öppna spisen

Öppna spisen

Öppna spisen

Öppna spisen

Vardagsrum

Vardagsrum

Hall

Hall

Hall

Hall

Hall

Hall

Hall

Hall

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Badrum

Toalett

Toalett

Toalett

Toalett

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 3

Sovrum 3

Sovrum 3

Sovrum 3

Sovrum 3

Planritning

Planritning

Entré in till hall med plats för att hänga av sig ytterkläderna. Från entrén öppnar vardagsrummet och köket upp sig. Vacker askparkett samt flertalet fönster åt varje väderstreck, ger ett trevlig ljusinsläpp. Centralt placerad finner man den öppna spisen som ger en stor mysfaktor till rummet. Köket är öppet mot vardagsrummet och har de faciliteter som man kan önska sig. Från vardagsrummet nås det inglasade uterummet med skjutpartier åt alla håll, uterummet har access till poolen och underbara terrassen. Vidare från vardagsrummet nås hallen med badrum, toalett och de tre sovrummen i fil härifrån nås också terrassen och poolen via helglasad altandörr samt pardörrar. Badrummet går i ljusa färger med klinker och kakel, här finns också kombinerad tvätt/torktumlare installerad. Det första sovrummet har bra klädförvaring och och ett liggande fönster samt trevlig högfönster in till sovrumsdörren som ger extra ljus till rummet och en blick ut mot terrassen och poolen. De två sista sovrummen ligger i den bortre delen av hallen. Ett mindre och det stora sovrummet har skjutdörr ut mot terrassen. Varmt välkomna till denna sommaridyll på Lingonstigen 12!

Löpande renovering/tillbyggnad med bland annat:
2006/2007 – Tillbyggnad bostad.
2010 – Uterum
2011 – Luft/luft-värmepump, badrum.
2012 – Terrassdäck, pool
2015 – Tvättmaskin.
2017 – Fiber.

Div pool: 2016-2019 – Ny pool pump, startmodul pool, elektroder pool, pool lampor.

Rumsbeskrivning

Entré
Inrett med (Bolon matta) tapet, klädkrokar.

Vardagsrum
Underbart vardagsrum med vacker askparkett och öppen planlösning mot köket. Fönster åt alla väderstreck ger ett härligt ljusflöde Den öppna spisen är centralt placerad och ger en stor mysfaktor till rummet. Uterummet nås också från denna del.

Kök
Köket är renoverat och ombyggt 2007. Köket har följande utrustning: Vita köksluckor, överskåp med glasluckor, askparkett, spishäll, fläckkåpa av aluminium, inbyggnadsugn, diskmaskin, kakel vid köksvägg, rustik bänkskiva av ek, praktisk köksö med framdragen el.

Uterum
Härligt uterum med hög takhöjd, pigmenterat trallgolv, skjutbara dörrpartier runtom med access till terrassen och poolen.

Hall
Hall med fint ljusflöde från den helglasade altandörren samt pardörrarna mot terrassen. I den bortre delen av hallen finns förvaringsskåp.

Badrum
Badrummet är inrett med klinker (golvvärme el), klinker, dusch (glasdörrar), tvättställ, wc, överskåp med spegel, kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Toalett
Inrett med matta (Bolon) tapet och kakel, wc, tvättställ.

Sovrum 1
Inrett med parkettgolv, inredd skjutgarderob, liggande fönster åt norr samt högfönster in till sovrumsdörren.

Sovrum 2
Inrett med parkettgolv, förvaringshörna och fönster åt öster.

Sovrum 3
Inrett med parkettgolv, garderob, liggande fönster åt öster samt skjutdörr mot terrassen och poolen.

Pool
Åttaformad saltvattenpool med automatisk klor och pH-reglering, poolöverdrag (skena), uppvärmning sker med värmepump. Djup ca 1,5m.

Övrigt om byggnaden: Altan vid entrésida med morgonsol. Terrass/pooldäck söderläge. Förrådsbyggnad med isolerat förråd, vedförråd. Pool: Åttaformad, saltvattenpool med automatisk klor och pH-reglering, poolöverdrag (skena), uppvärmning sker med värmepump.

Renoveringar: Löpande renovering/tillbyggnad med bland annat: 2006/2007 - Tillbyggnad bostad. 2010 - Uterum 2011 - Luft/luft-värmepump, badrum. 2012 - Terrassdäck, pool 2015 - Tvättmaskin. 2017 - Fiber. Div pool: 2016-2019 - Ny pool pump, startmodul pool, elektroder pool, pool lampor.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

På hörntomt med bra och centralt läge i Mellbystrand finns denna tillbyggda västkustvilla. Väldisponerad boende med 3 sovrum, stort allrum med integrerat kök, helkaklat badrum samt inglasat uterum. Utöver detta finns en härlig åttaformad pool med ett generöst tilltagen terrass som omsluter. Trädgård med flertalet växelvis blommande växter, styrd belysning som på kvällen lyser upp olika delar av trädgården och poolterrassen. Fristående förrådsbyggnad med isolerat förråd.
Välkomna till Lingonstigen 12!


Adress:

Lingonstigen 12
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla i vinkel
Uppvärmning:
Direktverkande el, luft/luft-värmepump, öppenspis
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Torpargrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1966
Byggnadskommentar:
Ombyggt 2007
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
14 904
Vatten/Avlopp:
4 163
Försäkring:
2 979
Total driftkostnad:
26 061
Driftkommentar:
I elförbrukningen ingår uppvärmningskostnaden för bostad och uppvärmningen pool. Övrigt: Underhållskostnad pool (uppskattad av säljaren)
Renhållning:
2 015

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 987
Kod:
220
Byggnadsvärde:
954 000
Markvärde:
849 000
Totalt:
1 803 000
Skatt/avgift:
8 049

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2