Jannes väg 3 Mellbystrand Laholm

Härligt boende med närheten till havet!

Med strandnära läge på lugn gata ligger denna trevliga villa med viss havsutsikt över Laholmsbukten. Villan erbjuder ett bekvämt boende som passar lika väl till fritidshus som permanentboende. Villan har renoverats och byggts till under senare år. Här finner ni en öppen planlösning med generöst vardagsrum, stort kök, praktiskt köksö/bar, matplats samt två rogivande sovrum. Utöver detta finns garage ett underbart badrum/spa med bubbelbadkar, bastu och dusch.

3 rum

1202m² tomtarea

122m² boarea

Utgångspris: 4 625 000 :-

Exteriört

Exteriört

Terrass

Terrass

Vy mot havet/Bjäre

Vy mot havet/Bjäre

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört

Exteriört Altan

Exteriört Altan

Exteriört

Exteriört

Altan

Altan

Tomt

Tomt

Jordkällare

Jordkällare

Entré

Entré

Entré

Entré

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vy från vardagsrum

Vy från vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum

Vardagsrum mot matplats

Vardagsrum mot matplats

Vardagsrum

Vardagsrum

Matplats/kök

Matplats/kök

Matplats/kök

Matplats/kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Kök

Matplats, trapp till loft

Matplats, trapp till loft

Loft

Loft

Loft

Loft

Vy mot hav

Vy mot hav

Loft

Loft

Vy mot hav

Vy mot hav

Hall

Hall

Toalett

Toalett

Toalett

Toalett

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Walk in closet

Walk in closet

Walk in closet

Walk in closet

Groventré

Groventré

Badrum/spa/tvätt

Badrum/spa/tvätt

Toalett

Toalett

Badrum/spa

Badrum/spa

Badrum/spa

Badrum/spa

Badrum/tvätt

Badrum/tvätt

Badrum/spa

Badrum/spa

Badrum/spa

Badrum/spa

Badrum/bastu

Badrum/bastu

Välkomnande entré med fantastisk rymd, här finns en halvvägg med vacker dekorsten som delar av entré delen och vardagsrummet. Klinkergolv som övergår sen i ett parkettgolv som löper genom hela huset. Fräscht vardagsrum med fem meter i takhöjd, braskamin centrerad i rummet och en öppen lösning mot kök och matplats. Ljusinsläpp från tre olika väderstreck, samt de fjärrstyrda Veluxfönstrerna i taket skapar ett ljus och luftig känsla. Utöver detta finns ett loft som erbjuder en angenäm vy över havet och ner över vardagsrummet. Loftet används i dag som kontor, men passar även utmärkt som loungehörna.
Exklusivt kök med köksö med bar som är integrerat med vardagsrummet och matplatsen. Här erbjuds klinkergolv med golvvärme, exklusivt materialval med bland annat gasplatta, extra bred induktionshäll, dubbla inbyggda ugnar- varav en med ångfunktion samt kombinerad kyl/frys. Köks ön och väggen vid arbetsbänken är beklätt med ett vackert afrikanskt skiffer. Från köket nås även det stora altandäcket.
Vidare från vardagsrummet nås hallen med de två sovrummen, toaletten i fil. Det första sovrummet har parkettgolv, målade och tapetserade väggar, samt infällda spotlights. Detta sovrum har tidigare varit två sovrum och kan enkelt återställas. Det andra sovrummet Master bedroom har tillhörande walk-in-closet. Här finns parkettgolv, målade väggar och rörelsesensorer för belysning i walk-in closet, detta rum har varit ett sovrum och kan återställas om så önskas. Toaletten är helkaklat och är utrustat med wc, dubbla handfat och handdukstork.
I den bortre delen av hallen nås groventrén med avhängningsmöjligheter , klinkergolv med golvvärme, målade väggar och infällda spotlights. Härifrån har man passage till garaget samt direkt access till det härliga badrummet som har allt! En underbar helkaklad relaxavdelning, smakfullt inredd med generösa ytor och golvvärme. Väl tilltaget bubbelbad, bastu, duschhörna, dubbla handdukstorkar och separat toalett. Detta bjuder in till sköna stunder och avkoppling. Här finns även tvättmaskin, torktumlare, vask och utgång till trädgården. I angränsning till relaxdelen via dörr nås pannrummet och det tillhörande förrådet.

2019 -Värmepump Ivt Airbox (luft/vatten)
2017 -Kyl/frys, bastuaggregat.
2017 -nya filter i FTX-systemet.
2015 – FTX-system (till-och frånluft)
Fiber är installerat och betalt..

Rumsbeskrivning

Entré
Entré med avhängningsmöjligheter. Klinkergolv med golvvärme.

Vardagsrum
Vardagsrum med parkettgolv, kamin, takhöjd på fem meter, fyra fjärrstyrda takfönster från Velux samt ljusinsläpp från tre olika väderstreck.

Kök
Exklusivt kök med följande utrustning: Spiskåpa, induktionshäll (extra bred), gasplatta, dubbla inbyggda ugnar- varav en med ångfunktion, kyl/frys, diskmaskin, smart förvaring med jalusi. Samtliga vitvaror kommer från Siemens.

Sovrum 1
Inrett med parkettgolv, målade och tapetserade väggar och infällda spotlights.
Detta sovrum kan delas av till två sovrum.

Sovrum 2
Master bedroom inrett med parkettgolv, målade väggar, intilliggande walk-in closet med rörelsesensorer för belysning.

Toalett 1
Inredd med klinker, kakel, dubbla handfat, handdukstork och wc.

Groventré
Groventrén med avhängningsmöjligheter , klinkergolv med golvvärme, målade väggar och infällda spotlights.

Badrum/relaxavdelning
Inrett med klinkergolv med golvvärme, kakel, infällda spotlights, stort bubbelbadkar, duschhörna, bastu, dubbla handdukstorkar, separat toalett, tvättmaskin, torktumlare, vask och utgång till trädgården.

Garage
Garage med två portar varav ena med fjärröppning, gjutet golv med golvbrunn. Bra förvaring samt liten verkstadshörna. Här är värmepumpen för luft/vatten samt FTX-systemet placerad.

Övrigt om byggnaden: Jordkällare, väggar, golv, tak av betong.

Renoveringar: 2019 -Värmepump Ivt Airbox (luft/vatten) 2017 -Kyl/frys, bastuaggregat. 2017 -nya filter i FTX-systemet. 2015 - FTX-system (till-och frånluft) Fiber är installerat och betalt..

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Med strandnära läge på lugn gata ligger denna trevliga villa med viss havsutsikt över Laholmsbukten. Villan erbjuder ett bekvämt boende som passar lika väl till fritidshus som permanentboende. Villan har renoverats och byggts till under senare år. Här finner ni en öppen planlösning med generöst vardagsrum, stort kök, praktiskt köksö/bar, matplats samt två rogivande sovrum som med enkelhet kan göras om till fler sovrum för den som önskar. Utöver detta finns garage ett underbart badrum/spa med bubbelbadkar, bastu och dusch. På den nordvästra sidan av huset finner man ett stort altandäck som är väl skyddat. Huset är väl omhändertaget och har också många trevliga detaljer. Varmt välkomna till visning!


Adress:

Jannes väg 3
31261, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla med loft
Uppvärmning:
Värmepump Ivt Airbox 2019 (luft/vatten), Solpaneler, Vedpanna Vedex 300, kamin,
Fasad:
Tegel och träpanel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Betongplatta
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1981
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk till och frånluft. "FTX-system"

Driftkostnad

El:
18 253
Vatten/Avlopp:
3 400
Försäkring:
5 000
Total driftkostnad:
29 091
Driftkommentar:
I elkostnaderna ingår uppvärmningskostnad.
Sotning:
658
Renhållning:
1 780

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 981
Kod:
220
Byggnadsvärde:
1 360 000
Markvärde:
1 200 000
Totalt:
2 560 000
Skatt/avgift:
8 049

Energideklaration

Utfärdat den::
30 January
Energiklass:
E
Energiprestanda:
128 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1