Rotens väg 7 Mellbystrand Laholm

Hemtrevlig renoverad ljus sommarstuga på bra läge!

Välkommen till en ljus hemtrevlig sommarstuga med rustikt trägolv, hög takhöjd och en inbjudande braskamin . Stor luftig tomt med både härliga öppna gräsytor, nya altaner och träd som kan ge skön skugga en varm sommardag. Gång- och cykelavstånd till härlig sandstrand och köpcentrum.

2 rum

810m² tomtarea

29m² boarea

Utgångspris: 825 000 :-

Arrende: 21 000 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Altan

Altan

Gavel

Gavel

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Soldäck

Soldäck

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Sidobyggnad

Dusch

Dusch

WC

WC

Hall

Hall

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Kök

Kök

Interiörbild

Interiörbild

Sovrum

Sovrum

Planritning

Planritning

På rymlig insynsskyddad tomt möter oss en ljus hemtrevlig sommarstuga med rustikt trägolv och hög takhöjd. Stugan har renoverats invändigt 2016-2017 med bl.a. ljust snyggt liggande plank och nytt fönster mot trädgårdssidan. Då målades också stugan utvändigt och samtliga fönster (utom ett). Ingång sker från framsidan i söderläge via den delvis överbyggda altanen. Altanen har nytt golv och tak sedan 2016. Entré sker till bra hall med inbyggda garderober rakt fram. Till vänster om hallen finns den luftiga storstugan med fönster åt tre väderstreck. I anslutning till rummet finns köksavdelningen med fönster mot trädgårdssidan. Storstugan rymmer både soffgrupp och matplats. Här finns också utgång till den insynsskyddade trädgårdssidan med det nybyggda soldäcket från 2018 och vidare ut i trädgården med stora öppna gräsytor. Till höger om hallen finns sovrummet med en platsbyggd 160 cm:s säng. Mellan sovrummet och hallen finns ett utrymme med plats för t.ex. ytterligare garderober om så önskas. Har man planer på att bygga till stugan kan det vara en lämplig passage till en eventuell tillbyggnad. Nuvarande ägare har haft c:a 10 grader varmt i stugan på vintern när de inte varit där.

WC och förrådsdel finns i separat byggnad. Där finns också den inbyggda uteduschen som man kopplar på varmvatten från köket.

Möjlighet finns att överta de flesta av inventarierna.

På tomten finns gott om utrymme om man vill ändra eller bygga till. Detaljplanen medger byggnation på 200 kvm varav uthus 55 kvm. Utöver det tillkommer gällande Attefallsregler.

Altan och soldäck.

Rumsbeskrivning

Kök
Bänkspis och kyl/frys. Ny köksblandare 2016.

Badrum
Badrum/WC 1: WC (2016) och tvättställ. Badrum/WC 2: Utedusch.

Övrigt om byggnaden: Fristående byggnad med WC, förråd och utedusch.

Renoveringar: Altan och soldäck.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.


Adress:

Rotens väg 7
31261, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer (2017), braskamin (2017).
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Torpargrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1964
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas + 3-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
6 000
Vatten/Avlopp:
4 000
Total driftkostnad:
11 385
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkrings- och sotningskostnad tillkommer.
Renhållning:
1 385

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 964
Kod:
225
Byggnadsvärde:
228 000
Totalt:
228 000
Skatt/avgift:
1 710

Energideklaration

Ej behövd

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0