Branta vägen 3 (yttre) Båstad

Högt belägen tomt med utsikt mot havet och över Båstad.

Högt och fint belägen tomt med en underbar utsikt över havet och Båstad samt Halmstad i norr.

530m² tomtarea

Utgångspris: 1 795 000 :-

Högt och fint belägen tomt med en underbar utsikt över havet och Båstad samt Halmstad i norr.

Vid byns ena torg beläget intill kyrkan finns en mängd små butiker, kafeér, ett tennismuseum, restauranger och närhet till hamnen och tennisstadion där Swedish Open spelas varje år. Turneringen är bland de äldsta tennisturneringarna i världen då den etablerades som internationell turnering redan 1948 genom ett samarbete mellan Båstad Malens Tennissällskap (BMTS) och Svenska Tennisförbundet(SvTF). Sedan dess har turneringen arrangerats varje år i oavbruten följd. Framröstad av spelarna sedan 2002 på ATP-touren som den bästa
Båstad har ett varierat utbud av kultur. Filmfestival, gallerier, designgårdar och olika slags hantverk. Birgit Nilsson, som var en av 1900-talets största operasångerskor växte upp mitt på Bjäre, i byn Svenstad. Här ligger släktgården vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Märta Måås Fjetterström startade sin egen textilverkstad år 1919 på Agardhsgatan i Båstad, och är än idag en ateljé och butik för textil konst.
Hur namnet Båstad har kommit till är något som länge har diskuterats. Botzestede eller Bothstede betyder båtplats. Efterhand har stavningen ändrats. I en kunglig skrivelse år 1558 som berör anläggande av en tegelugn är stavningen Bodstede. I en skrivelse från år 1569 skriver ”Lundhs Stifhts Landeborg” Baadstad. Under åren har stavningen förändrats så att det alltmer kom att likna Båstad.
Antalet invånare i Båstad är cirka 3 790 personer.
Källa: Båstads kommun, bastadmalen.seDen östra delen av kommunen genomkorsas av E6/E20. Länsväg 115 sträcker sig genom kommunen i väst-östlig riktning medan länsväg 105 sträcker sig från nordväst mot sydöst. Från norr till söder genomkorsas kommunen av Västkustbanan. Den trafikeras av Öresundstågs fjärrtåg med stopp i Båstad samt av Pågatågens regiontåg mellan Halmstad och Helsingborg med stopp både vid Båstads station och Förslövs station.

Unikt tillfälle att förvärva en tomt om 558 kvm i Båstad för valfri byggnation enligt gällande detaljplan. En tredjedel av tomtarean får bebyggas, komplementbyggnader (garage, uthus etc) får uppta en area av 50 kvadratmeter och ingår i tredjedelen som omnämns ovan.
Tomten får bebyggas med en huvudbyggnad. Antal komplementbyggnader är inte begränsat enligt Samhällsbyggnadskontoret Båstad kommun. Därutöver får attefallshus och friggebod uppföras på tomten.

Tolkning av detaljplan och eventuella frågor gällande planbestämmelser lämnas av Samhällsbyggnadskontoret Båstad kommun, tel 0430-770 00.

I området finns restauranger, hotell, butiker, förskolor, skola, utomhusbassäng, tennis-/padelbanor, träningsslingor mm. Någon kilometer bort finner du av- och påfart till E:6 samt till Båstads nya tågstation.


Adress:

Branta vägen 3 (yttre)
,

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Uppvärmning:
Fasad:
Tak:
Plåtarb:
Grundläggn:
Bjälklag:
Byggnadsår:
Byggnadskommentar:
Stomme:
Fönster:
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Fastighetsbet.:
Tisteln 8

Driftkostnad

El:
0
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
0
Försäkring:
0
Total driftkostnad:
0
Driftkommentar:
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
0

Taxeringsvärde

År:
2018
Kod:
213
Markvärde:
992000
Totalt:
992000
Summa pantbrev:
489000
Areal:
530
Typ:
Natur/trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:
Tomten är idag taxerad 213 men befintlig äldre byggnation är riven.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp Avgift för VA- och El-anslutning för tiden gällande taxa erläggs av köparen till säljaren på tillträdesdagen. -VA f n 121 875:- inkl moms. Priset är beräknat på en boendeenhet. - El f n 36 250:- inkl moms.

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons i Laholms Tidning vecka 27

Annons i Bjäreliv december 2019

Annons Bjäreliv vecka 50