Timmergatan 1 Veinge Veinge

Hyresfastighet

Tillfälle att förvärva hyresfastighet (Se taxering) idag bestående av 5 lägenheter vilket dock inte är förenligt med gällande detaljplan som säger handel, dock med taxeringskod bostäder och lokaler. Lätt att anpassa till annan verksamhetstyp än bostad. Centralt beläget i Veinge med bra affärsläge, nära till skola, affär, kommunikationer m.m.

Utgångspris: 2 475 000 :-

Tillfälle att förvärva hyresfastighet (Se taxering) idag bestående av 5 lägenheter vilket dock inte är förenligt med gällande detaljplan som säger handel, dock med taxeringskod bostäder och lokaler. Lätt att anpassa till annan verksamhetstyp än bostad. Centralt beläget i Veinge med bra affärsläge, nära till skola, affär, kommunikationer m.m.

Byggnader

Byggnadstyp: Flerfamiljshus

År byggt: 1973

Beskrivning: Tegelfasad, betongbjälklag, trästomme och betongpannor på taket.

Energideklaration

Utfärdat den: 8 August
Energiklass: D
Energiprestanda: 127 kWh/m²

Grundinformation

Grund: Källare
Ram: Trä
Bjälke: Betong
Fasad: Tegel
Tak: Betongpannor
Utvändigt plåtarbete: Lackerad plåt
Fönster: 2-glas
Vatten/avlopp: Kommunalt vatten och avlopp.
Uppvärmning: Pellets och el.
Ventilation: Mekanisk till- och frånluft


Veinge består av både kyrkby och stationssamhälle. Förr var orten järnvägsknut där Hässleholmsbanan knöts samman med Västkustbanan. På 1990-talet drogs Västkustbanan väster om samhället, Hässleholmsbanan är däremot kvar även om tågen inte längre stannar. I Veinge finns villaområden, som huvudsakligen växte upp under 1970-talet. Veinge har ett bra läge med närhet till Laholm, Halmstad och andra orter. I samhällets närhet finns fornlämningar i vacker natur och vidunderlig utsikt över både slätt och böljande landskap. Samhället har restauranger pizzeria, motorcrossbana, livsmedelsaffär, ölbryggeri, kiosk, bensinmack, kyrka och Hallands största dansställe.

Förskola, Skola F-6 och 7-9. Äldreboende, idrottshall, idrottsplatser, utomhusbassäng, bibliotek.

Avstånd:
Laholm 5 km
Halmstad 28 kmVäg 117. Buss med Hallandstrafiken. Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Tillfälle att förvärva hyresfastighet (Se taxering) idag bestående av 5 lägenheter vilket dock inte är förenligt med gällande detaljplan som säger handel, dock taxeringskod bostäder och lokaler. Lätt att anpassa till annan verksamhetstyp än bostad. Centralt beläget i Veinge med bra affärsläge, nära till skola, affär, kommunikationer m.m.
Försäljningsobjektet består av tre fastigheter. Utöver den som är bebyggd ingår även parkering och en del vägmark.

Idag är fastigheten fördelad enligt nedan:
Timmergatan 1A: 140 kvm, 5 rok. 9000kr/mån. Stort sällskapsrum samt 4 mindre sovrum. Badrum med duschkabin. Kök med matplats. Handikappanpassad.

Timmergatan 1B: 70 kvm, 2 rok. 5500 kr/mån. Sällskapsrum med matplats samt braskamin. Arbetskök med en del nyare kapitalvaror. Ett sovrum med garderober. Renoverat helkaklat badrum (2012) samt en separat tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare.

Timmergatan 1C: 65 kvm, 2 rok. 6500 kr/mån. Rejält kök med matplats och nyare kapitalvaror. Sällskapsrum, ett rejält sovrum samt badrum med tvättmaskin och torkskåp.

Timmergatan 1D: 117 kvm, 2 rok. 9600 kr/mån. Belägen i källarplanet. Rejält kök med matplats. Sällskapsrum och ett stort sovrum. Stor klädkammare/förråd. Badrum med dusch, tvättmaskin och torktumlare.

Timmergatan 1E: 81 kvm, 3 rok. 4312 kr/mån. Belägen i källarplanet. Kök och sällskapsrum med matplats. Två sovrum. WC och badrum med duschkabin, tvättmaskin och torktumlare.

Timmergatan 1A är vakant och säljaren håller den tom under försäljningen för eventuell ombyggnad. Redovisade intäkter inkluderar tidigare hyra för denna lägenhet. Lägenhet 1E är uppsagd och är vakant fr.o.m. 1/2 2021. Eventuell ny hyresgäst tas in i samråd med köpare.

Fiber finns anslutet till alla lägenheter.

Fastighetsmäklaren upplyser spekulant om att förvissa sig om fastighetens användande, detaljplan, bygglov etc.

Totala hyresintäkter om 418.944 kr/år. Driftskostnader samt bedömd underhållskostnad (150kr/kvm): 173.035 kr/år
Driftsnetto: 245.909 kr.
Vid en köpeskilling på 2.475.000 kr ger det en avkastning på 9,9%.


Adress:

Timmergatan 1
31245, Veinge

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Uppvärmning:
Fasad:
Tak:
Plåtarb:
Grundläggn:
Bjälklag:
Byggnadsår:
Byggnadskommentar:
Stomme:
Fönster:
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:

Driftkostnad

El:
24 800
Värme:
28 000
Vatten/Avlopp:
23 300
Försäkring:
11 800
Total driftkostnad:
165 890
Driftkommentar:
Underhåll:
Vägsamfällighet:
Sotning:
0
Renhållning:
7 040

Energideklaration

Ej vald

 

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons Bjäreliv – Laholm vecka 4 s.2

Annons Lokaltidningen vecka 32

Laholms Tidning vecka 30