Kustvägen 52 Mellbystrand Laholm

Kustvägen 52

Välkommen till en fastighet full av möjligheter. Söker ni ett generationsboende, något för den större familjen, eller en fastighet där delar av eller hela huset kan hyras ut. Ett stort hus på bra läge i Mellbystrand.

8 rum

1248m² tomtarea

198m² boarea

Utgångspris: 3 495 000 :-

Bostad 1:
Entré till bostad 1 sker in genom farstukvist till rymlig hall med goda avhängningsmöjligheter. Direkt till vänster finns ett sovrum. Förbi sovrummet ligger ett ljust kök, utrustat med spis/ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys och diskmaskin. En mindre matplats finns i köket, går vi igenom köket möts vi av vardagsrum i vinkel där man kan ha ytterligare en matplats. Här finns kamin, gott om plats för möblemang och stora fönsterpartier ut mot det inglasade uterummet. Till höger från entré finner vi först en WC bredvid två sovrum samt ett badrum med dusch. Sista rummet på vänster sida är ett genomgångsrum som leder till den nyare delen av huset.

Bostad 2:
Entré till bostad 2 sker in till en hall där badrum med dusch och tvättpelare ligger direkt till vänster. Från entré möts vi av ett ljust och luftigt vardagsrum. Till höger ligger två sovrum. Från vardagsrummet når vi ett mindre kök utrustat med spis/ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys och diskmaskin. Här finns även en dörr ut till altanen. Från köket når vi ett genomgångsrum där huset knyts ihop, även här finns utgång till altanen. Detta rum kan inredas som sovrum/kontor och vill man separera husen kan en av dörrarna stängas igen.

Bostad 1: Tak 2000, kamin 2005, badrum renoverat 2013.
Bostad 2: Tillbyggt 2000/2001
Övrigt: fiber
Fastigheten sälja med friskrivningsklausul.

Rumsbeskrivning

Bostad 1 Entré
Entré med filtmatta, laminatgolv, tambur med klädavhängning och garderob.

Bostad 1 Toalett
Gästtoalett med plastmatta golv, wc, tvättställ, faner panel vägg.

Bostad 1 Tvättstuga
Enklare tvättstuga med plastmatta golv, målade väggar, vask, tvättmaskin och vvb.

Bostad 1 Sovrum 1
Inrett med laminatgolv, garderob och fönster åt öster.

Bostad 1 Kök
Inrett kök med laminatgolv, träpanel och tapet, matplats. Utrustat med spis/ugn, fläkt, kombinerad kyl och frys, diskmaskin, kakel ovan köksbänk, köksluckor av ekfaner, bartunga med överskåp. äldre köksinredning.

Bostad 1 Vardagsrum
Vardagsrum i vinkel med matplats och vardagsrums del. Inrett med laminatgolv, kamin, flertalet fönsterpartier mot uterummet.och altandörr.

Bostad 1 Sovrum 2
inrett med laminatgolv, vävtapet, två stycken garderober, fönster åt söder.

Bostad 1 Sovrum 3
Inrett med parkettgolv, tapet, tre stycken garderober och fönster åt söder.

Bostad 1 Hall
Inredd hall med laminatgolv, garderob samt passage till den andra bostadsdelen.

Bostad 1 Badrum
Inrett med plastmatta, träpanel vägg, våtrumsmatta vägg i dusch, wc, tvättställ, dusch (glasdörrar). Badrummet renoverades delvis 2013 med bl.a. ny våtrumsmatta, dusch.

Bostad 2 Entré
Entré med laminatgolv, klädförvaring, tapet och infälld belysning i tak.

Bostad 2 Badrum
Inrett med klinker (golvvärme), kakel, handdukstork, wc, tvättställ, duschhörna, tvättmaskin, torktumlare.

Bostad 2 Vardagsrum
Inrett med laminatgolv, tapet, tre fönsterpartier mot söder.

Bostad 2 Kök
Inrett kök med laminatgolv, tapet, spis/ugn, fläkt, kombinerad kyl/frys, diskmaskin, kakel ovan köksbänk, köksluckor av furu, arbetsbänk med vitrinskåp, utgång till altanen samt passage vidare till rum/sovrum och bostad 1.

Bostad 2 Sovrum 1
Inrett med laminatgolv, tapet, fem stycken garderober längs ena väggen, fönster och altandörr till altanen samt passage till bostad 1.

Bostad 2 Sovrum 2 & 3
Båda sovrummen är inredda med laminatgolv, tapet. Sovrum 2 har hörnfönster mot söder och väster, och sovrum 3 har 2 stycken garderober.

Övrigt om byggnaden: Intilliggande förrådsrum. Mindre källare/förråd, nås utvändigt. Fristående förråd.

Renoveringar: Bostad 1: Tak 2000, kamin 2005, badrum renoverat 2013. Bostad 2: Tillbyggt 2000/2001 Övrigt: fiber Fastigheten sälja med friskrivningsklausul.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Välkommen till en fastighet full av möjligheter. Söker ni ett generationsboende, något för den större familjen, eller en fastighet där delar av eller hela huset kan hyras ut. Ett stort hus på bra läge i Mellbystrand.


Adress:

Kustvägen 52
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Direktverkande el/golvvärme nya delen, kamin
Fasad:
Trä
Tak:
Tegel
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1970/2001
Byggnadskommentar:
Ombyggt 2001
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
30 500
Vatten/Avlopp:
7 017
Försäkring:
6 000
Total driftkostnad:
48 617
Driftkommentar:
Driftkostnaderna är delvis baserat på uppskattade kostnader, kontakta ansvarig mäklaren för med information.
Sotning:
500
Renhållning:
4 600

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1981
Kod:
220
Byggnadsvärde:
1836000
Markvärde:
1212000
Totalt:
3048000
Skatt/avgift:
8349
Summa pantbrev:
1404000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Utfärdat den::
9 January
Energiklass:
G
Energiprestanda:
127 kWh/m²

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0