Backstigen 9 Våxtorp Laholm

Lugnt läge

Välbyggd villa med barnvänligt och fritt läge med hörntomt på återvändsgata. Uteplats och trädgård i sydvästläge. Belägen centralt i Våxtorp med gångavstånd till skola, affär, bank m.m. Renovering är påbörjad men vissa arbeten återstår för köparen.

4 rum

1018m² tomtarea

124m² boarea

Utgångspris: 1 100 000 :-

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgårdssida

Trädgård

Trädgård

Trädgård

Trädgård

Trädgård

Trädgård

Garage

Garage

Entré

Entré

Hall

Hall

Kök

Kök

Kök

Kök

Matplats

Matplats

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 1

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 2

Sovrum 3

Sovrum 3

Badrum

Badrum

Källare

Källare

Tvättstuga

Tvättstuga

Plan BV

Plan BV

Plan OV

Plan OV

Plan KV

Plan KV

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Entré till hall med mindre kapprum samt WC. Till höger ligger det renoverade köket (2014) med en separat matplats. I anslutning till matplatsen finns nedgången till källaren. På entréplan finns ett stort sällskapsrum med öppen spis och gott om plats för både matplats och soffgrupp. I sällskapsrummet finns utgång till trädgården och en stenlagd uteplats i sydvästläge. Rummet nås från både hallen och matplatsen.

I hallen finns trappa till ovanvåningen. På ovanvåningen finns de tre sovrummen; två mindre och ett större. Det större har tidigare varit två sovrum och går att återställa om behov finns. På ovanvåningen finns också ett badrum med dusch.

I källaren finns gillestuga, matkällare, pannrum samt tvättstuga med en extra dusch och separat torkrum.

Bostaden är under pågående renovering och vissa arbeten återstår att slutföra för köparen:
– Nytt kök 2014
– Nya fönster 2016
– Två sovrum på ovanvåningen är sammanslagna till ett. Färdigställande återstår (ytskikt).
– Badrum ovanvåning delvis renoverat.
– Tilläggsisolerat (återställande av fasad återstår)
– Ny el på bottenvåningen
– Renoverat skorsten.
– Mestadels nya ytskikt interiört.

Fiber finns anslutet.

Rumsbeskrivning

Kök
Renoverat ca 2014. Spis, spisfläkt, diskmaskin, kylskåp, frysskåp och kakel över diskbänken.

Badrum
WC BV: WC och tvättställ

Badrum OV: Duschkabin, WC och tvättställ.

Tvätt
Tvättmaskin, torktumlare samt en äldre dusch. Torkrum finns i anslutning.

Övrigt om byggnaden: Garagebyggnad i renoveringsbehov.

Renoveringar: Bostaden är under pågående renovering och vissa arbeten återstår att slutföra för köparen: - Nytt kök 2014 - Nya fönster 2016 - Två sovrum på ovanvåningen är sammanslagna till ett. Färdigställande återstår (ytskikt). - Badrum ovanvåning delvis renoverat. - Tilläggsisolerat (återställande av fasad återstår) - Ny el på bottenvåningen - Renoverat skorsten. - Mestadels nya ytskikt interiört. Fiber finns anslutet.

Våxtorp är ett idylliskt samhälle med god service och rika möjligheter till natur- och fritidsaktiviteter. På sommaren finns här rodelbana, Bungy Rocket samt zipline banor på Hallandsås som också har södra Sveriges största skidbackar vilka under säsong drar många besökande från en stor region. Orten har flera villaområden som växte fram under 1970-talet. Välbesökta Våxtorps marknad, vår- och höst, har lång tradition bakåt. Här finns bank, bensinmack med postservice, livsmedelsbutik, möbelaffär, pizzeria, och kiosk med matservering. I samhällets närhet finns ridhus med tävlingsbana, djurklinik, värdshus, kyrka och Laholms golfbana med 27 hål.

Förskola och skola F-9. Idrottshall, motionsspår, tennisbana, bibliotek., servicehus, räddningstjänst.

Avstånd:
Laholm 13 km
Halmstad 35 kmRiksväg 24. Buss med Hallandstrafiken.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Välbyggd villa med barnvänligt och fritt läge med hörntomt på återvändsgata. Uteplats och trädgård i sydvästläge. Belägen centralt i Våxtorp med gångavstånd till skola, affär, bank m.m. Renovering är påbörjad men vissa arbeten återstår för köparen.


Adress:

Backstigen 9
31275, Våxtorp

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla med källare
Uppvärmning:
Kombipanna med pellets + elpatron (ack tankar om 2 x 500 liter)
Fasad:
Tegel + trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Källare
Bjälklag:
Gjutet valv
Byggnadsår:
1964
Stomme:
Gjutet valv
Fönster:
3-glas (2016)
Ventilation:
Självdrag

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 964
Kod:
220
Byggnadsvärde:
697 000
Markvärde:
134 000
Totalt:
831 000
Skatt/avgift:
6 232

Energideklaration

Utfärdat den::
10 February
Energiklass:
F
Energiprestanda:
117 kWh/m²

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0