Bonnarp 1 Laholm Laholm

Lummig gård med möjligheter!

Välkommen till denna lummiga gård utrustad med en alldeles egen vinkällare! Här finner ni ett pampigt boningshus med en ljuvlig öppen spis, passande för de kyliga kvällarna. Boningshuset är uppdelat i två våningar samt källare. Tomten är väl tilltagen med egen park och det finns gott om plats för att hästarna ska få njuta av utevistelse.

9 rum

37300m² tomtarea

277m² boarea

Utgångspris: 5 500 000 :-

Pampig villa med stora utrymmen. Huvudentré till ett kapprum och en centralt placerad hall.
Till vänster nås det stora lantliga köket med en rejäl matplats och stora utrymmen. Köket nås även från groventrén där man hittar den före detta pigkammaren (idag sovrum), WC samt trappa till källaren. Rakt fram från hallen finns vackra franska glasdörrar till såväl matsal som sällskapsrum. I sällskapsrummet finns en öppen spis att värma upp kyliga höstkvällar med. Här finns också utgång till det isolerade uterummet (om 37 kvm) med klinkergolv och golvvärme.
Till höger från hallen finns en passage som fungerar som kontor. I anslutning till detta rum finns WC samt trappa till ovanvåningen. Vidare in i huset finns ett sovrum/TV-rum.

På ovanvåningen kommer man upp i ett mindre allrum. Här finns två stora sovrum; ett i vardera gavel, ett mindre sovrum samt ett helkaklat badrum med badkar. Ett av de större sovrummen har en balkong och det finns rejält med garderobsutrymmen i samtliga sovrum.

I källaren finns stora utrymmen såsom gillestuga, rejäl tvättstuga, pannrum/duschrum, matkällare och diverse övriga förvaringsutrymmen.

Uterum tillbyggt 2002.
Seriekopplade brandvarnare.
Fiber finns inkopplat.

Rumsbeskrivning

Kök
Lantligt kök med rustik äldre inredning från Ballingslöv och rejäl matplats för minst 6 personer. Köket är utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin, kylskåp, frysskåp. Extra frysskåp och frysbox finns i källaren.

Badrum
Badrum 1: Helkaklat badrum på ovanvåningen. Här finns WC, tvättställ, badkar och handdukstork.

Badrum 2: Separat dusch i källaren.

2 st extra WC i anslutning till huvud- respektive groventré.

Tvättstuga
Rejäl tvättstuga med gott om utrymme finns i källaren. Tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt om byggnaden: Egen vinkällare byggd med ekvirke från den egna fastigheten ca 2004. (Inredningen i vinkällaren ingår ej.) Stallbyggnad med 5 hästboxar (4 större och en mindre) samt en del med f.d. svinstall.

Renoveringar: Uterum tillbyggt 2002. Seriekopplade brandvarnare. Fiber finns inkopplat.

Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Välkommen till denna lummiga gård utrustad med en alldeles egen vinkällare! Här finner ni ett pampigt boningshus med en ljuvlig öppen spis, passande för de kyliga kvällarna. Boningshuset är uppdelat i två våningar samt källare. Tomten är väl tilltagen med egen park och det finns gott om plats för att hästarna ska få njuta av utevistelse.


Adress:

Bonnarp 1
31235, Laholm

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla med källare
Uppvärmning:
Vattenburen Jordvärme
Fasad:
Trä
Tak:
Glaserade tegelpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Källare
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1945
Byggnadskommentar:
Tillbyggt 2001
Stomme:
Trä
Fönster:
Kopplade 2-glasfönster
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
33 000
Vatten/Avlopp:
2 470
Försäkring:
8 500
Total driftkostnad:
47 010
Driftkommentar:
Elkostnad inkluderar även kostnad för uppvärmning.
Renhållning:
3 040

Taxeringsvärde

År:
2019
Vatten/avlopp:
Servitut etc.:
Tillträde:

Energideklaration

Beställd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2