Mellby Ängar Laholm

MELLBY ÄNGAR – Livsstilsboende. 600 kvm byggrätt.

Här erbjuds stora tomter med fritt läge och mycket stora byggrätter om 600 kvm. Här finns möjlighet att bygga ett livsstilsboende utöver det vanliga. Det är mycket få ställen som det erbjuds så här generösa byggrätter - planbestämmelser under bilagor.

1500m² tomtarea

Utgångspris: 975 000 :-

Här erbjuds stora tomter med fritt läge och mycket stora byggrätter om 600 kvm. Här finns möjlighet att bygga ett livsstilsboende utöver det vanliga. Det är mycket få ställen som det erbjuds så här generösa byggrätter - planbestämmelser under bilagor.

Mellby Ängar ligger ett stenkast från Mellbystrand och Lahom några km österut.
Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste å Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinmack, minigolfbanor, tennisbana och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmNära till E6, riksväg 24. Buss med Hallandstrafiken. Tåg från Laholms Station.

Hitta hit: Från E:6 av och på fart vi Mellbystrand kör du mot Lahom ett par km, tag höger vid första rondellen mot Skottorp. När du passerat Mellby Golf har du Mellby Ängar ett par hundra meter fram på höger sida.I området finns nähet till förskola ett par hundra meter bort, det är cykelavstånd till nya fina Mellbystrandsskolan med förskola samt F – 6. Här finns även en helt ny idrottshall.
Cykelavstånd är det även till Mellby center vid entrén till Mellbystrand och E:6 av / på fart. Det är ca fem min i bil till Laholms centrum.
Penlar du har du väg 24:a strax runt hörnet ocg via denna till E:6 ett par kilometer bort samt E:4 i öster vid Örkelljunga.
Laholms tågstation ligger ett par km bort. Du blir nästgranne med Mellby Golfbana. Korthålsbana.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 23 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Bygg ditt drömboende på MELLBY ÄNGAR.
Här erbjuds stora tomter med fritt läge och mycket stora byggrätter om 600 kvm.
Här finns möjlighet att bygga ett livsstilsboende utöver det vanliga. Det är mycket få ställen som det erbjuds så här generösa byggrätter – se planbestämmelser under bilagor.
I området finns närhet till förskola ett par hundra meter bort i Mellby By, det är cykelavstånd till nya fina Mellbystrandsskolan med förskola samt F – 6. Här finns även en helt ny idrottshall.
Cykelavstånd är det även till Mellby center vid entrén till
Mellbystrand och E:6 av / på fart. Det är ca fem min i bil till Laholms centrum.
Pendlar du har du väg 24:a strax runt hörnet och via denna till E:6 ett par kilometer bort samt E:4 i öster vid Örkelljunga.
Laholms tågstation ligger ett par km bort.
Du blir nästgranne med Mellby Golfbana. Korthålsbana. I närområdet finns det även goda möjligheter att prova sin fiskelycka, i både Smedjeån intill området eller i Lagan.

Avstyckning:
Avstår till Mellby 1:130 fig 1 2722kvm
Avstår till Mellby 1:131 fig 8 2955kvm
Avstår till Mellby 1:132 fig 2 1951kvm
Avstår till Mellby 1:133 fig 3 1803kvm
Avstår till Mellby 1:134 fig 4 1955kvm
Avstår till Mellby 1:135 fig 5 2705kvm
Avstår till Mellby 1:136 fig 6 2082kvm
Avstår till Mellby 1:137 fig 7 3004kvm
Avstår till Mellby 1:138 fig 9 2802kvm


Adress:

Mellby Ängar
,

Taxeringsvärde

År:
2014
Areal:
1500
Typ:
Minsta storlek
Tomtbeskrivning:
Tomtstorlekar - Se under bilagor
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Anslutningsavgifter för VA erlägges av köparen till säljaren på tillträdesdagen för f.n VA 123 500 kr + 40 kr/kvm tomtyta. Anslutningsavgifter för El erläggs av köparen till berörd part vid anmodan f.n EL: 27 625:- kr inkl moms.
Servitut etc.:
Regleras av Lantmäteriet i samband med avstyckning.

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1