Kidstigen 4A Mellbystrand Laholm

Mycket inbjudande enplansvilla byggd 2006 med härligt allrum!

Mycket inbjudande enplansvilla byggd 2006 med trevlig planlösning. Härligt allrum på 70 kvm med en högsta höjd på närmare 5 meter. Stort inglasat uterum och rymlig carport med plats för tre bilar. Bra läge på insynsskyddad tomt med närhet till härlig sandstrand.

4 rum

1025m² tomtarea

150m² boarea

Utgångspris: 5 300 000 :-

Via en egen väg in från Kidstigen kommer vi fram till denna mycket tilltalande insynsskyddade fastighet. Rakt fram möter oss en stor carport med plats för tre bilar och ändå plats för cyklar, ved eller annat som man vill ha under tak. Sammanbyggt med carporten finns en isolerad förrådsdel/verkstad med bra utrymme. Behöver man ytterligare plats för bilar kan man ställa dem på den grusbelagda uppfarten. Uppfarten fungerar även utmärkt för boulespel om man har det intresset. Mellan carporten och villan finns en snyggt stenlagd uteplats med både morgon- och kvällssol. Bakom carporten med förrådet finns plats för egna odlingar i växthuset.

Den mycket smakfulla villan är byggd i två sektioner där entré sker via en välkomnande klinkerbelagd hall. Redan första steget in i villan ger oss trevlig glimt av det imponerande allrummet med sin fantastiska rymd. Till höger entrén finns en rymlig klinkerbelagd groventré/tvättstuga med gott om förvaringsmöjligheter. Längre fram i den första sektionen finns det ljusa helkaklade badrummet. Även badrummet har gott om plats och kan inredas efter egna önskemål. Fortsätter vi vidare in i villan stiger vi in i det magnifika allrummet på c:a 70 kvm med sina imponerande 4,90 som högsta takhöjd. I de 70 kvm är det tidlösa köket från Smedstorp med vackra granitskivor inräknat. Rummet har stora fönsterpartier mot uterummet och vid matplatsen. Mitt i rummet finns en värmande braskamin installerad. Från allrummet nås villans två sovrum, uterummet och ett läckert sällskapsrum med helglasade väggpartier åt två håll. De stora glaspartierna gör att det känns som man sitter mitt i naturen. Ett av glaspartierna är byggt som ett öppningsbart skjutparti. Via en dörr i glaspartiet i sällskapsrummet nås det 25-26 kvm stora klinkerbelagda uterummet som ger oss samma behagliga känsla som i sällskapsrummet. Uterummet har öppningsbara glaspartier mot söder och även öppningsbart fönster mot öster.

Larm och fiber är installerat i huset. Nätverks- och tv-uttag är installerat i rummen.

Rumsbeskrivning

Kök
Kök 2006 från Smedstorp med Rosendal körsbärsbetsluckor. Induktionsspishäll 2010, spisfläkt 2006, integrerad diskmaskin 2006, kyl 2017, frys 2017. Klinkerbelagt golv. Köksö. Granitbänkskivor.

Badrum
Helkaklat badrum från 2006 med dusch, tvättställ, WC och handdukstork.

Tvätt/Grovkök
Klinkerbelagt golv. Tvättmaskin 2015, torktumlare 2006, tvättho och centraldammsugarenhet.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Mycket inbjudande enplansvilla byggd 2006 med trevlig planlösning. Härligt allrum på 70 kvm med en högsta höjd på närmare 5 meter. Stort inglasat uterum och rymlig carport med plats för tre bilar. Bra läge på insynsskyddad tomt med närhet till härlig sandstrand.


Adress:

Kidstigen 4A
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme via Nibe Fighter 360 P. Täljstenskamin.
Fasad:
Puts
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Betongplatta
Bjälklag:
Betong
Byggnadsår:
2006
Stomme:
Betong
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Mekanisk frånluft med återvinning

Driftkostnad

El:
8 649
Värme:
14 860
Vatten/Avlopp:
5 882
Total driftkostnad:
32 347
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i angivet kWh/år. Försäkringskostnad tillkommer.
Sotning:
1 051
Renhållning:
1 905

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
2 006
Kod:
220
Byggnadsvärde:
2 225 000
Markvärde:
855 000
Totalt:
3 080 000
Skatt/avgift:
8 049
Summa pantbrev:
1 442 000
Vatten/avlopp:
Servitut etc.:
Tillträde:

Energideklaration

Beställd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2