Egernahults stugområde 5 Knäred Laholm

Mysigt skogsområde

Högt beläget finner man detta vinterbonade fritidshus i lummig natur som närmsta granne. Huset är utrustat med en kamin, för de kyligare kvällarna eller mysiga vinterdagar. Beläget i stugområde med närhet till badsjö. Hav och skidåkning finns ca 40 min bort.

3 rum

1321m² tomtarea

56m² boarea

Utgångspris: 695 000 :-

Elin Svala

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728232
Mail: elin@danfors.se
Huvudbild

Huvudbild

Uteplats

Uteplats

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Kök

Kök

Kök

Kök

Sällskapsrum

Sällskapsrum

Uteplats i grönskan

Uteplats i grönskan

Sovrum

Sovrum

Badrum

Badrum

Sovrum

Sovrum

Källare

Källare

Fastighetskarta

Fastighetskarta

Entré sker in till en mindre hall där man når ett rymligt sovrum in till höger. Till vänster finner man badrum med dusch och vidare förbi badrummet kommer man till ett ljust sovrum. Rakt in från hallen kommer man in i ett sällskapsrum med öppen planlösning mot köket åt höger. Sällskapsrummet har stora fönsterpartier vilket ger ett härligt ljusinsläpp samt en kamin som ger bra myskänsla och extra värme när så behövs. Här finns det gott om plats för både sittgrupp och matplats. Från sällskapsrummet når man ut till en uteplats med en magisk utsikt över grönskan.
Källare med gott om förvaringsutrymmen samt tvättmaskin.

Rumsbeskrivning

Kök
Rymligt kök utrustat med spis, spisfläkt, diskmaskin samt kombinerad kyl/frys.

Badrum
I badrummet finns duschkabin, WC och tvättställ.

Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

Avstånd:
Laholm 20 km
Halmstad 41 km
Markaryd 20 kmVäg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Högt beläget finner man detta vinterbonade fritidshus i lummig natur som närmsta granne. Huset är utrustat med en kamin, för de kyligare kvällarna eller mysiga vinterdagar. Beläget i stugområde med närhet till badsjö. Hav och skidåkning finns ca 40 min bort.


Adress:

Egernahults stugområde 5
31252, Knäred

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Direktverkande el
Fasad:
Trä
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Källare
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1975
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
3 809
Vatten/Avlopp:
1 443
Försäkring:
1 893
Total driftkostnad:
9 669
Driftkommentar:
I elkostnaden ingår även kostnad för uppvärmning. I avgiften till samfälligheten ingår bl.a. vatten och vägunderhåll. Fritidshuset har till stor del använts för uthyrning och antal personer har varierat mellan 2-6.
Vägsamfällighet:
1 800
Renhållning:
724

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 975
Kod:
220
Byggnadsvärde:
306 000
Markvärde:
130 000
Totalt:
436 000
Skatt/avgift:
3 270

Energideklaration

Ej behövd

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0