Gökvägen 18 MELLBYSTRAND Mellbystrand

Nära till både strand samt bär- och svampplockning!

Välkomna till en riktig sommaridyll! Här möter ni ett trivsamt fritidshus på rymlig solig tomt. Granne med naturreservat på den insynsskyddade trädgårdssidan i söderläge. Inglasat uterum och mysig storstuga med öppen spis. Nära till både strand samt bär- och svampplockning. Arrendetomt.

3 rum

835m² tomtarea

54m² boarea

Utgångspris: 1 195 000 :-

Arrende: 26 756 :-

Längst ner i södra Mellbystrand finns denna ombonade och trivsamma stuga som nuvarande ägare njutit av i över 50 år. Nu är det dags att låta någon annan att ta över. Stugan ligger ungefär mitt på tomten och har gott om parkeringsmöjligheter på framsida. Den soliga trädgårdssidan mot söder känns ännu större. Utanför tomten har det tagits bort en del träd och därefter kommer ett naturreservat med rikligt djurliv. I skogen här hittar man också både lingon och svamp om man letar lite. Vill man bara njuta av solen är den insynsskyddade trädgården ett perfekt ställe att göra det på. Vill man vara inne och ändock i naturen så går man in i det 15-16 kvm stora uterummet med öppningsbara glasskjutpartier.

Entré sker på framsidan till en mindre hall. Till höger om hallen finns den öppna storstugan med öppen spis och utgång till uterummet. Till vänster finns ett arbetskök, två sovrum, en klädkammare och badrummet. Förrådet som ligger innanför klädkammaren och badrummet nås utifrån.

Stugan säljes möblerad med tillhörande inventarier.

Ombyggnad av altan 2000.

Rumsbeskrivning

Kök
Bänkspis med två spisplattor, kyl/frys och mikrougn.

Badrum
Dusch, tvättställ och WC.

Renoveringar: Ombyggnad av altan 2000.

Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
Högstadium: Laholm.Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

AVSTÅND: Laholm: 6 km. Halmstad ca 2-2,5 mil. Båstad: 1,5 mil. Helsingborg: 6 mil. Copenhagen Airport: 15 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Välkomna till en riktig sommaridyll! Här möter ni ett trivsamt fritidshus på rymlig solig tomt. Granne med naturreservat på den insynsskyddade trädgårdssidan i söderläge. Inglasat uterum och mysig storstuga med öppen spis. Nära till både strand samt bär- och svampplockning. Arrendetomt.


Adress:

Gökvägen 18
31261, MELLBYSTRAND

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer, öppen spis.
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1965
Byggnadskommentar:
Tillbyggt 1982
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
4 700
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
4 200
Försäkring:
0
Total driftkostnad:
10 400
Driftkommentar:
Försäkringskostnad tillkommer
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
1 500

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1968
Kod:
225
Byggnadsvärde:
414000
Totalt:
414000
Skatt/avgift:
3105
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Ej behövd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons Bjäreliv vecka 50

Annons i Laholmsliv vecka 35 s. 2

Annons november 2019