Rälsvägen 11 Båstad Båstad

Nybyggd 1-plansvilla från 2019!

Nybyggd lösvirkesbyggd 1-plans villa från Varbergshus från 2019 på lättskött hörntomt. Öppen luftig planlösning med möjlighet att inreda vinden. Vattenburen golvvärme. Isolerat garage. Bra läge i Hemmeslöv med gångavstånd till nybyggd tågstation och cykelavstånd till stranden.

4 rum

564m² tomtarea

102m² boarea

Utgångspris: 3 950 000 :-

Välkomna till en stilren Varbergsvilla med byggår 2019. Här kan man själv sätta sin personliga prägel, både in- och utvändigt. Villan har en ljus öppen planlösning där sällskapsrummet är trevligt integrerat med köket. Här finns tre bra sovrum och ett ljust rymligt badrum. Entré sker antingen via ljus klinkerbelagt groventré/tvättstuga eller via rymlig klinkerbelagd hall mitt i villan. Om familjen blir större eller om man vill inreda ovanvåningen av andra orsaker är det gott om utrymme i hallen till att placera trappan. Vill man istället göra ytterligare en klädkammare istället går detta också utmärkt. Eller så behåller man den den välkomnande entrén som den är. Till vänster om hallen finns en klädkammare, badrummet och två av sovrummen. Till höger om hallen finns det tredje sovrummet. Rakt fram öppnar sällskapsrummet med sina stora fönster mot trädgården upp sig. Här finns också utgång till trädgården, där man med fördel kan bygga en altan m.m. Önskar man bygga soldäcket runt huset så har man även en trevlig uteplats på gaveln utanför groventrén. Även på framsidan finns det utrymme för uteplatser, så man man följa med i solens upp- och nedgång på hela tomten. Köket är inrett med vita släta tidlösa skåpsluckor och har en trevlig matplats framför fönster mot trädgården. Innanför köket finns groventrén/tvättstugan.

Uppvärmning i hela villan sker via vattenburen golvvärme. Allt är från byggåret 2019. Fiber finns anslutet till fastigheten.

Rumsbeskrivning

Kök
Spishäll (induktion), Spisfläkt, inbyggd varmluftsugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl, frys, diskmaskin och laminatbänkskiva. Siemens kapitalvaror.

Badrum
Helkaklat badrum med dusch, WC och tvättställ

Groventré/tvättstuga
Klinkerbelagt golv. Tvättmaskin, torktumlare, tvättho och värmepump.

Övrigt om byggnaden: Fristående isolerat garage med vindsutrymme.

Vid byns ena torg beläget intill kyrkan finns en mängd små butiker, kafeér, ett tennismuseum, restauranger och närhet till hamnen och tennisstadion där Swedish Open spelas varje år. Turneringen är bland de äldsta tennisturneringarna i världen då den etablerades som internationell turnering redan 1948 genom ett samarbete mellan Båstad Malens Tennissällskap (BMTS) och Svenska Tennisförbundet(SvTF). Sedan dess har turneringen arrangerats varje år i oavbruten följd. Framröstad av spelarna sedan 2002 på ATP-touren som den bästa
Båstad har ett varierat utbud av kultur. Filmfestival, gallerier, designgårdar och olika slags hantverk. Birgit Nilsson, som var en av 1900-talets största operasångerskor växte upp mitt på Bjäre, i byn Svenstad. Här ligger släktgården vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Märta Måås Fjetterström startade sin egen textilverkstad år 1919 på Agardhsgatan i Båstad, och är än idag en ateljé och butik för textil konst.
Hur namnet Båstad har kommit till är något som länge har diskuterats. Botzestede eller Bothstede betyder båtplats. Efterhand har stavningen ändrats. I en kunglig skrivelse år 1558 som berör anläggande av en tegelugn är stavningen Bodstede. I en skrivelse från år 1569 skriver ”Lundhs Stifhts Landeborg” Baadstad. Under åren har stavningen förändrats så att det alltmer kom att likna Båstad.
Antalet invånare i Båstad är cirka 3 790 personer.
Källa: Båstads kommun, bastadmalen.seDen östra delen av kommunen genomkorsas av E6/E20. Länsväg 115 sträcker sig genom kommunen i väst-östlig riktning medan länsväg 105 sträcker sig från nordväst mot sydöst. Från norr till söder genomkorsas kommunen av Västkustbanan. Den trafikeras av Öresundstågs fjärrtåg med stopp i Båstad samt av Pågatågens regiontåg mellan Halmstad och Helsingborg med stopp både vid Båstads station och Förslövs station.

Nybyggd lösvirkesbyggd 1-plans villa från Varbergshus från 2019 på lättskött hörntomt. Öppen luftig planlösning med möjlighet att inreda vinden. Vattenburen golvvärme. Isolerat garage. Bra läge i Hemmeslöv med gångavstånd till nybyggd tågstation och cykelavstånd till stranden.


Adress:

Rälsvägen 11
26943, Båstad

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme via frånluftsvärmepump
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Förzinkad plåt
Grundläggn:
Betongplatta
Bjälklag:
Byggnadsår:
2019
Byggnadskommentar:
Stomme:
Fönster:
3-glas isolerglas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Mekanisk frånluft med återvinning.

Driftkostnad

El:
11 000
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
6 300
Försäkring:
0
Total driftkostnad:
19 250
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkringskostnad tillkommer.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
1 950

Taxeringsvärde

År:
2020
Värdeår:
2019
Kod:
220, Småhusenhet, bebyggd
Byggnadsvärde:
1643000
Markvärde:
949000
Totalt:
2592000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Båstad Hemmeslöv GA:43 ändamål: Vägar, Grönområden

Energideklaration

Utfärdat den::
18 March
Energiklass:
B
Energiprestanda:
27 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons Bjäreliv och Laholmsliv vecka 30 + 31 sidan 2

Annons i Bjäreliv vecka 34

Annons i Bjäreliv vecka 34 s. 2