Allarpsvägen 56 Skummeslövsstrand Skummeslövsstrand

Rymligt fritidshus för året-runt-användning!

Granne med grönområde på bra läge i lugnt och populärt område ligger detta rymliga vinterbonade fritidshus. Öppen luftig planlösning med stora sällskapsytor och tre sovrum. Insynsskyddad friköpt hörntomt längst in på återvändsgata. Närhet till stranden, utomhus bassäng och cykelavstånd till Båstad järnvägsstation.

5 rum

546m² tomtarea

83m² boarea

Utgångspris: 2 395 000 :-

Entré sker via välkomnande veranda, där man med fördel kan dricka en kopp kaffe i morgonsolen. Till vänster i hallen finns plats för avhängning och direkt till höger finns en rymlig klädkammare, där man kan ”gömma” det mesta. Efter klädkammaren finns badrummet, där bl.a. tvättmaskinen finns installerad. Lite längre fram i hallen nås två sovrum till vänster. Sedan kommer man in i den öppna storstugan med integrerad köksavdelning direkt till höger. I storstugan kan man duka upp ett rejält långbord om man har mycket gäster. Innanför storstugan finns det tredje sovrummet. Ett halvt steg ner från storstugan finns ett ljust luftigt allrum med fyra fönster mot söder och låsbart öppningsbart glasskjutparti mot altanen i väster. Allrummet och storstugan är avskilda endast via stolpar, vilket gör att allt känns som ett stort rum. Fördelen är att det blir lättare att möblera på ett naturligt sätt.

Säljarna har tidigare använt fritidshuset mycket årets alla fyra årstider. Under senare år har det blivit mest under den varmare årstiden. De brukar ha c:a 12-13 grader varmt under den kalla årstiden, när de inte är i huset.

Om- och tillbyggt 1992

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, spisfläkt, Kyl/frys, diskmaskin och mikrovågsugn.

Badrum
Duschkabin, tvättställ, WC och fläkt.

Övrigt om byggnaden: Förråd/gäststuga. Öppet förråd.

Renoveringar: Om- och tillbyggt 1992

Fantastiska Skummeslövsstrand lockar allt fler till permanent boende. Likväl badortens kustbebyggelse som ortens nyare bostadsområden utvecklas. Närheten till hav och grönska tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter, både norrut och söderut, gör orten attraktiv. Ca en fjärdedel av Skummeslövsstrands hus är bebodda året om och tillsammans med Mellbystrand utgör orten kommunens kustzon. Stranden, mer specifikt en del av Sveriges längsta sandstrand, är långgrunt barnvänlig och där finns även en fantastisk nybyggd brygga.

I Skummeslövsstrand bor du i lugn och ro men med närhet till puls i form av Halmstad och sommar-Båstad. Här befinner du dig även nära Båstad tågstation och E6:an och på orten finns flera motions- och vandringsslingor, naturreservat, camping, föreningsverksamhet samt tempererad utomhusbassäng under sommaren. Här finns även närbutik, vårdcentral, bank, tennisbanor, bageri, restauranger och i grannorterna Mellbystrand och Båstad finns stormarknader, padelbanor, golfbanor m.m.

Varmt välkommen till Skummeslövsstrand!

Förskola: Skummeslövsstrand
Skola F-6: Skottorp samt Mellbystrand
Högstadium: Våxtorp samt LaholmBuss med Hallandstrafiken
Båstad tågstation
Laholm tågstation
E6: av-/påfart Mellbystrand, Skottorp/Skummeslövsstrand, Östra Karup/Båstad
Riksväg 24
Flygplatser: Ängelholm/Helsingborg Airport samt Halmstad City Airport och Copenhagen Airport.

AVSTÅND
Laholm: 1-1,5 mil
Halmstad 3 mil
Båstad: 0,5-1 mil
Ängelholm/Helsingborg Airport: 2-2,5 mil
Helsingborg: ca 5 mil
Copenhagen Airport: 14 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Granne med grönområde på bra läge i lugnt och populärt område ligger detta rymliga vinterbonade fritidshus. Öppen luftig planlösning med stora sällskapsytor och tre sovrum. Insynsskyddad friköpt hörntomt längst in på återvändsgata. Närhet till stranden, utomhus bassäng och cykelavstånd till Båstad järnvägsstation.


Adress:

Allarpsvägen 56
31272, Skummeslövsstrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Krypgrund
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1979
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
7 300
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
4 200
Försäkring:
0
Total driftkostnad:
13 750
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnad. Försäkringskostnad tillkommer.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
750
Sotning:
0
Renhållning:
1 500

Taxeringsvärde

År:
2016
Värdeår:
1979
Kod:
220
Byggnadsvärde:
505000
Markvärde:
596000
Totalt:
1101000
Skatt/avgift:
8258
Summa pantbrev:
200000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp.
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Laholm Allarp GA:1
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons Bjäreliv v 8

Annons i Bjäreliv vecka 43

Annons i Laholms Tidning december 2019