Emil Jöns väg 7 Knäred Knäred

Soutterrängvilla på lugnt läge

Välkommen till en trivsam soutterrängvilla i fyra halvplan med ett lugnt läge i utkanten av Knäred. Öppna ängar som närmsta granne på trädgårdssidan ger en fri vy och rymlig känsla på tomten. Bostaden är väl underhållen och löpande renoverad under 2000-talet. Invidbyggt garage som även nås från huset. Här bor du på ett lugnt läge men med närhet till bekvämligheter såsom skola, mataffär, vårdcentral, bank m.m.

6 rum

1055m² tomtarea

103m² boarea

Utgångspris: 1 150 000 :-

Entré till en hall med goda avhängningsmöjligheter och gäst-WC. Till vänster finns köket med matplats och utsikt mot framsidan och gatan. Rakt fram från hallen finns ett sällskapsrum med utgång till uteplatsen under tak. På höger sida i hallen finns trapporna, både upp och ner. En halv våning upp finns tre sovrum och ett helkaklat badrum med badkar. Sovrummen har gott om garderober och två av rummen har utgång till en gemensam balkong som vetter åt trädgårdssidan och ger en härlig utsikt över ängen.

En halv trappa ner finns ytterligare sällskapsutrymmen med matrum och gillestuga/TV-rum. I gillestugan finns en rejäl vattenmantlad kamin.

I det nedersta planet finns tvättstuga och diverse förvaringsmöjligheter. Här finns även ett utrymme för bastu (ej installerad) samt en äldre dusch.

Nytt plåttak ca 2004.
Köket renoverades ca 2015.
Vattenmantlad kamin installerad ca 2018.
2 st värmepumpar luft/luft varav en är från ca 2018.
Badrummet renoverades ca 2016.
Delvis nya fönster ca 2005.
Dränering utförd och platonmatta monterad runt delar av huset.

Rumsbeskrivning

Kök
Köket renoverades ca 2015. Här finns kylskåp, frysskåp, spishäll, ugn samt diskmaskin.

Badrum
Helkaklat badrum renoverat ca 2016. Här finns badkar, WC och tvättställ.

Tvätt
Tvättmaskin och torktumlare finns i källaren.

Renoveringar: Nytt plåttak ca 2004. Köket renoverades ca 2015. Vattenmantlad kamin installerad ca 2018. 2 st värmepumpar luft/luft varav en är från ca 2018. Badrummet renoverades ca 2016. Delvis nya fönster ca 2005. Dränering utförd och platonmatta monterad runt delar av huset.

Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

Avstånd:
Laholm 20 km
Halmstad 41 km
Markaryd 20 kmVäg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.


Adress:

Emil Jöns väg 7
31251, Knäred

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Etagehus 4 halvplan
Uppvärmning:
Delvis vattenburet via en vattenmantlad kamin. Luft/luft-värmepump.
Fasad:
Tegel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Källare
Bjälklag:
Trä och gjutet valv till källaren
Byggnadsår:
1976
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä och gjutet valv till källaren
Fönster:
2- och 3-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
FTX

Driftkostnad

El:
11 772
Värme:
2 500
Vatten/Avlopp:
4 394
Försäkring:
3 600
Total driftkostnad:
24 687
Driftkommentar:
Uppvärmningskostnad avser ca 5 m3 ved, övrig uppvärmningskostnad ligger under el.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
500
Renhållning:
1 921

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1976
Kod:
220
Byggnadsvärde:
573000
Markvärde:
113000
Totalt:
686000
Skatt/avgift:
5145
Summa pantbrev:
470000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp. Egen brunn för bevattning finns.
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Utfärdat den::
26 March
Energiklass:
D
Energiprestanda:
86 kWh/m²

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt
0

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons i Bjäreliv vecka 43

Pernilla Kjellsson

Annons Laholmsliv vecka 47 sidan 2.

Pernilla Kjellsson

Annons Bjäreliv – Laholm vecka 4 s.1

Pernilla Kjellsson