Solhemsvägen 23 Veinge Veinge

Stilfullt boende med det lilla extra!

Med ett fint och högt läge i Veinge finner ni denna trevliga och välskötta villa där varje yta disponeras på bästa sätt. Med en fantastisk stilkänsla har bostaden genomgått en löpande renovering till ett modernt boende. Även trädgården har förvandlats till en stilfull oas med köksträdgård, två terrasser och charmiga gångar som sammanlänkar på en fint och trevligt sätt. Varmt välkomna till Solhemsvägen!

5 rum

768m² tomtarea

140m² boarea

Utgångspris: 2 785 000 :-

Stor stensatt uppfart på husets högra sida där en vackert gjuten betongtrappa leder fram längs lavendelrabatten till den välkomnande entrén.
I hallen når man trappan till ovanvåningen. Snyggt mörkt klinker och ljusgrå väggar skapar en ljus och inbjudande atmosfär i hallen. På vänster sida finns bottenvåningens badrum med WC, handfat, badkar och ett rejält fönster som ger rikligt med ljus. I anslutning till hallen finns även en klädkammare som inrymmer gott om förvaring.
Vidare från hallen till höger når man det generösa vardagsrummet i vinkel. Ett rum med flertalet fönster som ger ett fint ljusinsläpp. Den uppmurade braskaminen ger härlig värme och höjer mysfaktorn i huset. Via vardagsrummet når man det inglasade trivsamma uterummet som förlänger säsongen och kan nyttjas från tidig vår till sent inpå hösten.
Från vardagsrummet finner man bottenvåningens sovrum med en fin tegelvägg som fondvägg och med fönster åt söder.
Rakt fram från entrén finner man det moderna stilfulla köket. Mitt i köket stoltserar köksön som blir en given samlingsplats för såväl familjen som minglande gäster. Vita matta skåpsluckor matchas med rostfria vitvaror, vitt kakel och bänkskivor av ek. Genom köket når man den rymliga tvättstugan innehållande tvättho, tvättmaskin, torktumlare, dusch och det finns även möjlighet till bastu. Från tvättstugan finns utgång till trädgården samt passage till förrådet.

Via den svängda trappan från entrén nås tv-rummet/allrummet på ovanvåningen med fint ljusinsläpp från de två takfönstren. Från allrummet nås de båda väl tilltagna sovrummen och toaletten. Master bedroom har gott om förvaring längs ena långsidan samt utgång till den indragna balkongen som ger ett varmt och trevligt intryck.
.

2020 – Staket/uppfart/framsida trädgård/ny el-central.
2019 – Terrass/altan/trädgård.
2018 – Toalett, fasad, uterum isolerat väggar.
2017 – Fiber, kök, kamin, renovering vardagsrum/hall, parkettgolv.
2017 – Nibe EVC 240, el
2016 – Fönster ovanvåning.
2014 – Ny papp garagetak.
Övriga rum löpande renovering 2016-2020.

Rumsbeskrivning

Entré
Öppen entré med klinkergolv samt vitlaserad ekparkett, öppen svängd trapp till ovanvåningen. Till vänster om entrén angränsar rymlig klädkammare.

Badrum
Inrett med klinker, kakel, wc, tvättställ, badkar, förvaring samt fönster åt norr.

Kök
Stilfullt kök från 2017 som är inrett med vita matta skåpsluckor, laserad ekparkett, kakel ovan köksbänk, bänkskivor av ek, mattsvarta vägglampor, kyl (frys i förrådet), integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmikro, spishäll (induktion), fläktkåpa, köksö med underliggande förvaring samt betongskiva till matplats. Två köksfönster ut mot trädgården åt söder som också ger ett fint ljus in till köket.

Tvättstuga
Inrett med plastmatta, vävtapet, tvättmaskin, torktumlare, dusch samt passage och utgång till altanen respektive förrådet. I anslutning till tvättstugan finns möjlighet till bastu.

Vardagsrum
Vardagsrum i vinkel med vitlaserad ekparkett. Här ges plats för både matsalsmöblemang och vardagsrumsgrupp. Här finns också en vacker uppmurad braskamin samt utgång till det inglasade uterummet.

Sovrum 1
Inrett med vitlaserad ekparkett, fondvägg av tegel samt fönster åt söder.

Förråd/f.d garage
Inrett som förråd/hobbyrum med målat betonggolv. Här finns utgång till entrésidan åt norr.

Tv-rum/allrum Ov
Inrett med vitlaserad ekparkett, två takfönster.

Toalett
Inrett med klinker (golvvärme el) wc, tvättställ, takfönster. Toaletten renoverades 2018.

Sovrum 2 Ov
Inrett med heltäckningsmatta, garderober längs ena långsidan samt utgång till balkongen åt väster.

Sovrum 3 Ov
Inrett med vitlaserad ekparkett, två garderober samt fönster åt öster.

Övrigt om byggnaden: Inglasat uterum, inrett i trevlig stil med skjutpartier mot altanen och flertalet fönster mot trädgården. Uterummet nås även från vardagsrummet.

Renoveringar: 2020 - Staket/uppfart/framsida trädgård/ny el-central. 2019 - Terrass/altan/trädgård. 2018 - Toalett, fasad, uterum isolerat väggar. 2017 - Fiber, kök, kamin, renovering vardagsrum/hall, parkettgolv. 2017 - Nibe EVC 240, el 2016 - Fönster ovanvåning. 2014 - Ny papp garagetak. Övriga rum löpande renovering 2016-2020.

Veinge består av både kyrkby och stationssamhälle. Förr var orten järnvägsknut där Hässleholmsbanan knöts samman med Västkustbanan. På 1990-talet drogs Västkustbanan väster om samhället, Hässleholmsbanan är däremot kvar även om tågen inte längre stannar. I Veinge finns villaområden, som huvudsakligen växte upp under 1970-talet. Veinge har ett bra läge med närhet till Laholm, Halmstad och andra orter. I samhällets närhet finns fornlämningar i vacker natur och vidunderlig utsikt över både slätt och böljande landskap. Samhället har restauranger pizzeria, motorcrossbana, livsmedelsaffär, ölbryggeri, kiosk, bensinmack, kyrka och Hallands största dansställe.

Förskola, Skola F-6 och 7-9. Äldreboende, idrottshall, idrottsplatser, utomhusbassäng, bibliotek.

Avstånd:
Laholm 5 km
Halmstad 28 kmVäg 117. Buss med Hallandstrafiken. Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Med ett fint och högt läge i Veinge finner ni denna trevliga och välskötta villa där varje yta disponeras på bästa sätt. Med en fantastisk stilkänsla har bostaden genomgått en löpande renovering till ett modernt boende. Även trädgården har förvandlats till en stilfull oas med köksträdgård, två terrasser och charmiga gångar som sammanlänkar på ett fint och trevligt sätt. Varmt välkomna till Solhemsvägen!


Adress:

Solhemsvägen 23
31245, Veinge

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1½-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen värme, Nibe EVC 240, kamin
Fasad:
Trä/tegel
Tak:
Betongpannor
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Betongplatta
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1973
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä
Fönster:
2-/3-glasfönster
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
23 800
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
6 567
Försäkring:
6 905
Total driftkostnad:
39 918
Driftkommentar:
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
364
Renhållning:
2 282

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1973
Kod:
220
Byggnadsvärde:
757000
Markvärde:
169000
Totalt:
926000
Skatt/avgift:
6945
Summa pantbrev:
1691000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Utfärdat den::
7 October
Energiklass:
F
Energiprestanda:
104 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Villaguiden Våren 2020

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Annons i Bjäreliv vecka 34 s. 2

Annons Laholmsliv vecka 47 sidan 1.