Smultronvägen 12 Laholm Laholm

Tjusig arkitektritad nybyggd 1-plans villa med fantastisk planlösning

Välkomna till en tjusig arkitektritad nybyggd 1-plans villa på fritt öppet läge på nybyggt område. Modernt boende med stora glaspartier och hög takhöjd, som gör att inne- och utemiljön förenas på ett mycket smakfullt sätt. Energisnål stenvilla på 176 kvm med lufttätmätning som ett passivhus. Mycket genomtänkt planlösning bl.a. två stilrena badrum och fyra sovrum som samtliga har utgång till trädgården vid glas-pardörrar.

5 rum

1098m² tomtarea

176m² boarea

Utgångspris: 3 895 000 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se

Budgivning


Budgivare
Bud
Tidpunkt
1
3 600 000 :-
14:30, Wed 27 November

Längst in på det trevliga nybyggda området finns denna fantastiskt tjusiga arkitektritade villa med unik funktionell planlösning. Villan har byggts för eget bruk med materialval av högsta kvalité. Takhöjden är c:a 2,8 meter i kök och allrum. Resten av villan har c:a 2,6 meters takhöjd. I villans samtliga rum och utrymmen har det installerats en dold belysning under taklisten, förutom i groventrén. Godkänd slutbesiktning av villan har gjorts i början av augusti 2019. Villan har ett perfekt läge där trädgårdssidan gränsar mot grönområde. I området finns grönytor och lekplats som passar barnfamiljen. C:a 500 meter till omtyckt badplats i Glänninge Sjö. Söker man bad i havet finns stranden c:a 8 km västerut och vill man ha skidåkning finns Vallåsen c:a 15 km åt andra hållet.

Larm finns installerat i villan. Enligt uppgift är det planerat för fiber i området under hösten. Som köpare beställer man själv inkoppling. Det har förberetts med rördragning, kablar och modem inne i huset. I och med att villan inte har varit bebodd finns inga rättvisande driftkostnader eller energideklaration. Ägaren har energiberäkningar och provtryckningsprotokoll där allt är med mycket bra resultat.

Entré sker via rymlig välkomnande marmorbelagd hall med plats för både garderober och soffa om så önskas. Det vackra golvet sträcker sig vidare till hallen åt höger och även in i hela allrummet och köket åt andra hållet. Rakt fram möter oss ett stort glasparti som gör att vi redan i entrén känner av den härliga trädgårdssidan. På utsidan av glaspartiet fortsätter det med stora rustika stenblock med infälld belysning, som blir mycket effektfullt speciellt under den mörka delen av dygnet. Till vänster om entrén finns allrummet med braskamin och öppningsbart glasskjutparti mot den snyggt stenlagda uteplatsen med stor vind och solstyrd terrassmarkis. Det matchande köket är integrerat med allrummet på ett trevligt sätt. Innanför köksdelen finns groventrén/tvättrummet med flera garderober. Har det också förberetts med framdragning för att koppla in tvättmaskin och eventuellt torktumlare efter egna önskemål. Till höger om entrén finns de fyra sovrummen som samtliga har glas-pardörrar med utgång till trädgården. Här finns också villans två läckra badrum.

Rumsbeskrivning

Kök
Ikea-kök med induktionsspishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikro, integrerad kyl , integrerad frys och integrerad diskmaskin. Marmorgolv.

Badrum 1
Marmorbeklädda väggar och golv, badkar, dusch, dubbla handfat och vägghängt WC.

Badrum 2
Helkaklat med stora golvklinkers, dusch, tvättställ och vägghängt WC.

Groventré/tvättrum
Klinkerbelagt med stora gråmelerade golvklinkers, tvättho och garderober. Förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Övrigt om byggnaden: Fristående förråd.

Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

Avstånd:
Halmstad 28 km
Göteborg 165 km
Malmö 120 kmGamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
Buss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Välkomna till en tjusig arkitektritad nybyggd 1-plans villa på fritt öppet läge på nybyggt område. Modernt boende med stora glaspartier och hög takhöjd, som gör att inne- och utemiljön förenas på ett mycket smakfullt sätt. Energisnål stenvilla på 176 kvm med lufttätmätning som ett passivhus. Mycket genomtänkt planlösning bl.a. två stilrena badrum och fyra sovrum som samtliga har utgång till trädgården vid glas-pardörrar.


Adress:

Smultronvägen 12
31236, Laholm

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla
Uppvärmning:
Vattenburen golvvärme via Nibe Fighter F 370. Braskamin.
Fasad:
Puts
Tak:
EPDM membran med certifikat. Belastat med 3-4 cm m
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Betongplatta
Bjälklag:
Betong
Byggnadsår:
2019
Byggnadskommentar:
Nyproduktion
Stomme:
Betong
Fönster:
3-glas
Ventilation:
Mekanisk frånluft med återvinning

Taxeringsvärde

År:
2018
Kod:
220
Byggnadsvärde:
1 400 000
Markvärde:
214 000
Totalt:
1 614 000
Skatt/avgift:
8 049
Summa pantbrev:
470 000
Vatten/avlopp:
Tillträde:

Energideklaration

Ej utförd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1