Allarp Etapp II - Tomter/Tomtmark Laholm

Tomter för valfri byggnation i Allarp, Skummeslövsstrand

Tomter avsedda för byggnationen av villor, radhus, parhus, kedjehus, bostadsrätter och hyresrätter fortsätter nu i Etapp II. Området är indelat i tre faser och Etapp I är fullbordat med förskola, lägenheter, villor, parhus samt vårdcentral osv.

250m² tomtarea

Utgångspris: 695 000 :-

Tomter avsedda för byggnationen av villor, radhus, parhus, kedjehus, bostadsrätter och hyresrätter fortsätter nu i Etapp II. Området är indelat i tre faser och Etapp I är fullbordat med förskola, lägenheter, villor, parhus samt vårdcentral osv.

Badorten Skummeslövsstrand vid Laholmsbukten mellan Mellbystrand och Båstad expanderar med ökat permanentboende i såväl den traditionella kustbebyggelsen som på ortens nyare bostadsområden. Förutom närheten till badstrand och natur är Skummeslövsstrand attraktivt genom sitt strategiska läge nära E6. I denna Båstads grannort finns förutom livsmedelsbutik, bageri och restaurang också ett flertal tennisbanor av hög klass.

Skolor: Förskolor i o. F-6 i Skottorp, Högstadium i Våxtorp. Utomhusbassäng.

Avstånd:
Tågstation i Båstad samt flygplats i Ängelholm och Halmstad.
Laholm 11 km
Halmstad 31 km
Båstad 10 km

.Tågstation i Båstad, samt i Laholm och Halmstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Flygplats i Ängelholm och Halmstad
Buss med Hallandstrafiken.

.Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Tomter avsedda för byggnationen av villor, radhus, parhus, kedjehus, bostadsrätter och hyresrätter fortsätter nu i Etapp II.
Området är indelat i tre faser och Etapp I är fullbordat med förskola, lägenheter, villor, parhus samt vårdcentral osv.

Tomtpris:
Stora tomter – 600 kvm – från 995 000:- + anslutningsavgifter.
Mindre tomter – 250 kvm – från 695 000:- + anslutningsavgifter.

Laholmsbukten är ett av landets mest populära besöksmål. Här finns närheten till hav och salta bad. I Laholm upplever du småstadsidyllen med kullersten och charmigt bevarad bebyggelse. Med fantastiska kommunikationsmöjligheter når du kontinenten via Helsingborg. Med cykel har du Mellbystrand och Båstad inom räckhåll. Här, med tillgång till alla möjligheter, växer nu ett nytt samhälle fram – Allarp. Den hållbara småstaden.
Allarps strategiska placering på gränsen mellan två kommuner, med närhet till både kommunikationer och naturområden, ger området fantastiska förutsättningar för att bli ett exemplariskt bostadsområde.

Området utvecklas från alla aspekter utifrån perspektivet ”Den hållbara småstaden”, som sammanfattas som stadsbyggnad utifrån en Ekologiskt, Socialt och Ekonomiskt hållbar helhet. Området kommer att bli en unik miljösatsning i Laholms kommun, där planeringen integreras med miljömål redan vid starten av planeringsprocessen, och där kommun och näringsliv samverkar i strävan mot ett hållbart samhälle.

Den nya småstaden planeras för att rymma cirka 1500 personer, och innehåller förutom bostäder även skola, servicelägenheter, idrottshall, café, restaurang, butiker, vårdcentral samt bank m.m.

Allarp kommer att vara en del av Skummeslövsstrand, som har ett strategiskt läge I södra Sverige, nära till både kontinenten och till mellansverige, Inom en radie på 5 -100 km finns storstäder, flygplatser och flera av södra Sveriges viktigaste städer.


Adress:

Allarp Etapp II - Tomter/Tomtmark
,

Taxeringsvärde

År:
2019
Areal:
250
Typ:
Från 250 kvm -Trädgårdstomt
Tomtbeskrivning:
Tomtpris: Stora tomter - 600 kvm - från 995 000:- + anslutningsavgifter. Mindre tomter - 250 kvm - från 695 000:- + anslutningsavgifter.
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp. Avgift för anslutningsavgifter erlägges av köparen till säljaren på tillträdesdagen för f.n VA : 123 500 kr + 40 kr/kvm tomtyta. för El: erläggs av köparen till berörd part vid anmodan.- f.n. 27 625:- kr inkl moms. - Fiber finns i gatan, dock tillkommer kostnad för anslutning enligt för tiden gällande taxa och erläggs vid anslutning till berörd part.
Servitut etc.:
Andel i samfällighet/GA: Skummeslöv S:15 Samfällighet i gator och grönområden.

Vi jobbar för att ditt husköp ska vara så smidigt som möjligt




0