Mellbyrundan 4 Mellbystrand Mellbystrand

Trivsamma villan!

Större enplansvilla centralt beläget i Mellbystrand. Här finner ni en trivsam villa med generösa sällskapsutrymmen och tilltalande planlösning. Villan är inredd med fem sovrum, vardagsrum, matsal, badrum och ett härligt kök. Stor öppen tomt där man är granne med grönområde i söder och en väl tilltagen terrass med plats för både loungegrupp och solbäddar. Välkomna till Mellbyrundan 4!

7 rum

1117m² tomtarea

153m² boarea

Utgångspris: 3 450 000 :-

Från huvudentré, stiger man in till en hall med bra förvaring i form av av skjutgarderob till höger. I anslutning till hallen nås sovrum 2 samt gästtoaletten. Vidare in så öppnar matsalen och köket upp sig. Ett kök från Kvik renoverat 2020 med matta vita skåpluckor och gott om förvaringsskåp. Köket är öppet med bänkskiva av sten som gränsar av mot matplatsen. I anslutning till detta rum nås de andra tre sovrummen samt det helkaklade badrummet. Via öppning nås vardagsrummet, ett stort och rymligt rum med stort ljusinsläpp från fönsterpartierna och pardörrarna (helglas), här finns också en öppenspis men som för närvarande inte är i bruk. Från köket nås entré nr 2 som har klädkammare, access till garaget och tvättstugan. Tvättstugan som är renoverad 2014, är även den helkaklat här finns också dusch och bra utrymme för klädvård. Gästrummet nås från tvättstugan och är nyrenoverat detta år och som även har utgång till terrassen.
.

2008- Trädgårdsläggning.
2010- renovering interiört, badrum.
2012- Altan.
2013- Nya fönster, dörrparti, ommålning träfasad.
2014- Tvättstuga, nya inner golv, ventilerat inner golv (Nivell golvsystem)
2017- Köksspis.
2020- Ny köksinredning, renovering gästrum, nytt papptak garage, friggebod.

Rumsbeskrivning

Huvudentré
Laminatgolv (klinker imitation), skjutdörrsgarderob (spegelglas), sidofönster intill entrédörr för ljusinsläpp.

Gästtoalett
Klinker, vävtapet, kakel vid tvättställ, wc, tvättställ.

Matsal
Laminatgolv, öppet mot kök, passage till vardagsrum.

Kök
Kök från Kvik med vita matta skåpluckor med handtag av borstad aluminium. Köket är utrustat med bänkskiva av sten, vitt kakel ovan köksbänk, spisfläkt, spis/ugn, kyl/frys, diskmaskin, bra med förvaring och öppet mot matplats. Parkettgolv Ek

Sovrum 1
Laminatgolv, målad vävtapet, fönster åt norr.

Sovrum 2
Laminatgolv, 3 x garderober, fönster åt norr.

Sovrum 3
Laminatgolv, 2 x garderober, fönster åt öster.

Sovrum 4
Laminatgolv, 2 x garderober, fönster åt öster.

Badrum
Badrummet renoverades 2010. Inrett med kakel, Klinker (golvvärme el), wc, duschkabin, tvättställ, vädringsfönster.

Vardagsrum
Laminatgolv, öppenspis (ej i bruk), pardörrar av helglas mot terrassen.

Entré 2
Laminatgolv (klinker imitation), klädhängare, klädkammare, access till garage.

Tvättstuga
Renoverad 2014. Inrett med klinker, kakel, dusch, vvb, vask, tvättmaskin, torktumlare, extra kyl/frys, klädförvaring, liggande fönster åt söder. passage till gästrum.

Gästrum
Ny renoverat gästrum med nya ytskikt och laminatgolv, fönster åt söder och väster samt utgång till terrassen.

Garage
Garage med plats för en bil. Garaget har access till entré 2.

Övrigt om byggnaden: Friggebod. Intilliggande förråd vid carporten.

Renoveringar: 2008- Trädgårdsläggning. 2010- renovering interiört, badrum. 2012- Altan. 2013- Nya fönster, dörrparti, ommålning träfasad. 2014- Tvättstuga, nya inner golv, ventilerat inner golv (Nivell golvsystem) 2017- Köksspis. 2020- Ny köksinredning, renovering gästrum, nytt papptak garage, friggebod.

Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
Högstadium: Laholm.Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

AVSTÅND: Laholm: 6 km. Halmstad ca 2-2,5 mil. Båstad: 1,5 mil. Helsingborg: 6 mil. Copenhagen Airport: 15 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Större enplansvilla centralt beläget i Mellbystrand. Här finner ni en trivsam villa med generösa sällskapsutrymmen och tilltalande planlösning. Villan är inredd med fem sovrum, vardagsrum, matsal, badrum och ett härligt kök. Stor öppen tomt där man är granne med grönområde i söder och en väl tilltagen terrass med plats för både loungegrupp och solbäddar. Välkomna till Mellbyrundan 4!


Adress:

Mellbyrundan 4
31261, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
1-plansvilla i vinkel
Uppvärmning:
Direktverkande el, luft/luft värmepump
Fasad:
Mexitegel/träpanel
Tak:
Betongpannor/papp
Plåtarb:
Lackerad plåt
Grundläggn:
Betongplatta
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1972
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä
Fönster:
3-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
21 275
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
5 200
Försäkring:
3 500
Total driftkostnad:
32 475
Driftkommentar:
I elförbrukningen ingår uppvärmningskostnaden.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
2 500

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1972
Kod:
220
Byggnadsvärde:
1152000
Markvärde:
874000
Totalt:
2026000
Skatt/avgift:
8349
Summa pantbrev:
2208100
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Utfärdat den::
28 May
Energiklass:
E
Energiprestanda:
71 kWh/m²

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons Laholmsliv vecka 26 sidan 2

Annons Bjäreliv vecka 39 s 2

Annons Laholmsliv v 40