Kulladalsstigen 44 Mellbystrand Mellbystrand

Underbart boende!

Vinterbonat fritidshus med en härlig tomt som rymmer flera små mysiga altaner, uterum och härlig solterrass i anslutning till poolen. Stugan har en öppen planlösning mellan matplats, kök och allrum. Här finns också ett varmförråd och inredd gäststuga för att kunna ta emot nära och kära. Helt enkelt ett underbart boende med trevliga lösningar och fina detaljer. Varmt välkomna till Kulladalstigen 44.

2 rum

350m² tomtarea

45m² boarea

Utgångspris: 1 495 000 :-

Arrende: 14 112 :-

Entré sker via farstukvisten som tar er in till mysig liten hall med plats för att hänga av sig ytterkläderna. Vidare in så öppnar stuga upp sig, här nås man av en öppen planlösning mellan kök, matsal och allrum. Huset går i ljusa färger med vackert vitmålat innertak av trä. Till höger nås ett välutrustat kök med svartmarmorerad köksbänk som bryter av mot det ljusa. Allrummet är rymligt och ger plats åt både matsalsgrupp och soffgrupp, här finns även entrén ut till uterummet. Stugan inhyser också en rymlig klädkammare och ett välplanerat badrum. Sovrummet går även det i ljusa färger och har fristående garderob. Husets samlingspunkt uterummet, här finns skjutdörrspartier både mot väster och öster med två terrasser på vardera sida, båda med markis, den ena terrassen sammanlänkar till gäststugans uteplats. Underbart poolområde med solterrass för att kunna njuta av varma sommardagar. Pool delen är inhägnat med och med en smart lösning av trappan som går att fälla upp.

2020 – Staket, nya ytskikt invändigt gäststuga.
2020- Fiber (indraget i bostaden anslut detta år enligt leverantör)
2019- Ommålat utvändigt.
2018 – Nytt yttertak bandplåt.

Rumsbeskrivning

Entré
Laminat (klinker struktur), klädhängare, vitmålad träpanel i tak.

Allrum
Laminatgolv, vitmålad träpanel i tak, matplats med fönster åt norr, vardagsrumsdel med fönster åt öster samt altandörr och fönster mot uterummet.

Sovrum
Laminatgolv, fönster mot öster, fristående garderob, vitmålad träpanel i tak

Kök
Laminatgolv, vita skåpluckor, vitmålad träpanel i tak, inbyggnadsugn, kombinerad kyl/frys, diskmaskin, spishäll, fläkt.

Badrum
Plastmatta, våtrumsmatta vägg, wc, tvättställ, extra vattenblandare, dusch, handdukstork, tvättmaskin, torktumlare.

Klädkammare
Inredd klädkammare med bra förvaring. Här finna även två luckor i golvet, där den ena kan användas som kallförråd och i den andra har man samlat husets vattenanslutningar.

Uterum
Skjutdörrspartier mot de två terrasserna på ömse sidor, trätrall med filtmatta ovan, två markiser på vardera sida.

Gäststuga
Inredd isolerad gäststuga med indragen el samt intilliggande terrass med markis.

Pool/soldäck
Trevlig nedsänkt pool med en diameter på ca 3,6 m, terrass som ramar in. Poolen värms upp med värmepump.

Övrigt om byggnaden: Varmförråd med intilliggande redskapsbod. Gäststuga.

Renoveringar: 2020 - Staket, nya ytskikt invändigt gäststuga. 2020- Fiber (indraget i bostaden anslut detta år enligt leverantör) 2019- Ommålat utvändigt. 2018 - Nytt yttertak bandplåt.

Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
Högstadium: Laholm.Buss med Hallandstrafiken
Båstad tågstation
Laholm tågstation
E6: av-/påfart Mellbystrand
Riksväg 24

AVSTÅND
Laholm: 6 km
Halmstad ca 2-2,5 mil
Båstad: 1,5 mil
Ängelholm/Helsingborg Airport: 3 mil
Helsingborg: 6 mil
Copenhagen Airport: 15 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Vinterbonat fritidshus med en härlig tomt som rymmer flera små mysiga altaner, uterum och härlig solterrass i anslutning till poolen. Stugan har en öppen planlösning mellan matplats, kök och allrum. Här finns också ett varmförråd och inredd gäststuga för att kunna ta emot nära och kära. Helt enkelt ett underbart boende med trevliga lösningar och fina detaljer. Varmt välkomna till Kulladalstigen 44.


Adress:

Kulladalsstigen 44
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus, arrenderad tomt
Uppvärmning:
Fasad:
Trä
Tak:
Bandtäckt plåttak
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Torpargrund/plintar
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1952
Byggnadskommentar:
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
7 800
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
3 517
Försäkring:
2 600
Total driftkostnad:
16 398
Driftkommentar:
I elkostnaden ingår uppvärmnings kostnaden. Övrig kostnad: årsavgift till stugföreningen 200 kr/år. Arrendeavgift 2021-2025, 16 510 kr inkl.fastighetsavgift mark.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
2 281

Taxeringsvärde

År:
2018
Kod:
225
Byggnadsvärde:
172000
Totalt:
172000
Skatt/avgift:
1290
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten och avlopp
Tillträde:
Enligt överenskommelse

Energideklaration

Ej behövd

Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för att få de senaste objekten direkt till din mail!2

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Laholmsliv vecka 4

Laholmsliv vecka 17

Annons i Bjäreliv – Laholm, vecka 44, sidan 2.