Gårdsstigen 3 Mellbystrand Laholm

Välkomna till ett riktigt sommarhus med all dess charm.

Välkomna till ett riktigt sommarhus med all dess charm. Välskött och idylliskt med plats för både sol och natur. Här finns en välmående stuga med trägolv och högt i tak. Gäststuga med trevligt soldäck. Egen utedusch under bar himmel.

2 rum

400m² tomtarea

20m² boarea

Utgångspris: 595 000 :-

Arrende: 14 112 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 0706728245
Mail: conny@danfors.se
Framsida

Framsida

Soldäck och gäststuga

Soldäck och gäststuga

Framsida

Framsida

Framsida

Framsida

Altan

Altan

Altan och uteplats

Altan och uteplats

Gäststuga

Gäststuga

Trädgård

Trädgård

Utedusch

Utedusch

Gavel

Gavel

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Storstuga

Interiörbild

Interiörbild

Kök

Kök

Sovrum

Sovrum

Sovrum

Sovrum

WC

WC

WC

WC

Gäststuga

Gäststuga

Välkomna till ett riktigt sommarhus med all dess charm. Här finns möjlighet till både skön sol och välbehövlig skugga. Vid entrén möter oss en trevlig överbyggd stenlagd altan som leder oss vidare till den fräscha gäststugan med tillhörande soldäck och den idylliska uteduschen som ett riktigt sommarhus ska ha. Här duschar man under bar himmel och tittar samtidigt på solen eller på månen om man duschar lite senare. Under altantaket vid entrén finns toaletten. När vi kliver in i stugan får man en välmående känsla. Den ljusa stugan har en trevlig öppen lösning med rustikt framtaget vitlaserat tak och snyggt trägolv. En del har avdelats till sovrumsdel. Resten av stugan är öppen med fönster åt tre väderstreck.

Vidare från gäststugans soldäck nås ett förråd med bra förvaringsmöjligheter. På stugans baksida inramas en öppen gräsyta av ett par spaljéer. Gräsytan kan t.ex. användas för lek eller som matplats, vilket man vill.

Överbyggd altan vid entrén. Öppet soldäck från altanen till gäststugan.

Rumsbeskrivning

Kök
Spis, spisfläkt (kolfilter), kyl och mikrovågsugn.

Badrum
Badrum/WC 1: WC och tvättställ. Badrum/WC 2: Dusch.

Övrigt om byggnaden: Gäststuga. Utedusch. Förråd.

Renoveringar: Överbyggd altan vid entrén. Öppet soldäck från altanen till gäststugan.

Mellbystrand, beläget mellan E6 och havet utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran badliv vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna har de senaste decennierna byggts åtskilliga åretruntboenden insprängda i strandskogen, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynerna i norra Mellbystrand och nyrenoverade Strandhotellet vid Kustvägen är öppet året om. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset, naturreservatet Hökafältet har välbesökta motionsslingor och i närbelägna Mellby finns en Pay & Playgolfbana. Mellbystrand har butiker, bensinstationer, minigolfbana, tennisbana, campingplatser, läkarstation och restauranger. På Mellby Center nära motorvägen finns ICA Maxi och utbud av butiker i olika branscher.

Förskola, skola F-6. Högstadium: Laholm.

Avstånd:
Laholm 6 km
Halmstad 23 km
Båstad 16 kmBuss med Hallandstrafiken.
Tågstation Laholm och Båstad.
E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.
Riksväg 24Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Välkomna till ett riktigt sommarhus med all dess charm. Välskött och idylliskt med plats för både sol och natur. Här finns en välmående stuga med trägolv och högt i tak. Gäststuga med trevligt soldäck. Egen utedusch under bar himmel.


Adress:

Gårdsstigen 3
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Elradiatorer
Fasad:
Liggande träpanel
Tak:
Plåt
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Plintar
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1960
Stomme:
Trä
Fönster:
Enkelglas
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
3 248
Vatten/Avlopp:
4 050
Total driftkostnad:
8 735
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnad
Renhållning:
1 437

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1 960
Kod:
225
Byggnadsvärde:
87 000
Totalt:
87 000
Skatt/avgift:
652

Energideklaration

Ej behövd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1