Gränsvägen 48C Mellbystrand Mellbystrand

Vinterbonat fritidshus på stor friköpt tomt med bra läge.

Mysigt välskött vinterbonat fritidshus som använts året om. Granne med grönområde på 1156 kvm stor friköpt tomt med bra läge i Norra Mellbystrand. Öppen luftig planlösning med stort öppningsbart glasskjutparti mot väster. Gäststuga och stort öppet soldäck.

3 rum

1156m² tomtarea

86m² boarea

Utgångspris: 2 695 000 :-

Conny Wistrand

Ansvarig Mäklare

Telefonnummer: 070 672 82 45
Mail: conny@danfors.se

På framsidan av tomten möter oss ett riktigt stort öppet soldäck. Här finns alla möjligheter att sätta sin egen prägel med exempelvis pergola, paviljonger, segeldukar och öppet soldäck. Man kan välja lite av varje. Entré sker via nyare ytterdörr till mindre hall med plats att sätta t.ex.klädskåp, hylla. byrå m.m. Innanför hallen finns ett öppet allrum med plats för större matbord och exempelvis ett par fåtöljer framför kaminen. Till höger finns köksdelen som är avskild med en halvvägg med svart granitskiva. Här finns det även plats för ett mindre köksbord om så önskas. Två trappsteg ner från allrummet finns ett inbjudande sällskapsrum som avslutas med ett stort öppningsbart glasskjutparti mot den insynsskyddade trädgården i väster. Då tomten gränsar mot ett grönområde i väster får man en trevlig känsla av att befinna sig ute i naturen, även om man sitter inomhus. Sällskapsrummet är inrett med takspotar, takfönster och ett par högt placerade 3-glas fönster. Rummet känns som en förlängning av trädgården. Från allrummet nås sovrummet och vidare badrummet. Sovrummet är inrett med en c:a 2,6 kvm stor klädkammare. Vill man göra sovrummet större och ta bort den, blir sovrummet c:a 11 kvm stort. Det c:a 10 kvm stora badrummet har också utgång till uteplatsen under tak på trädgårdssidan, vilket är smidigt om man t.ex. varit på stranden eller vill installera ett ute-spa m.m.

Fritidshuset har under de senare åren även använts som permanentboende året om.

Möjligheter att bygga till finns då gällande detaljplan tillåter att största sammanlagda byggnadsarea per tomt är 250 kvm varav uthus eller annan gårdsbyggnad 55 kvm. Utöver detta finns möjlighet att bygga Attefallsbyggnad.

Nuvarande ägare har sedan de köpte fritidshuset 2008 gjort följande: Fasaden är utbytt och tilläggsisolerad. Fritidshuset har byggts till och om med ett stort badrum/tvättstuga och ett sällskapsrum med glasskjutpartier mot trädgårdssidan. I övrigt har det bytts golv och ytskikt, bytt kök, satts upp garderobsparti med skjutdörrar, bytts kapitalvaror och ändrad planlösning. Gjuten betongplatta har lagts i hela byggnaden och under altanen. Golvvärme har installerats i byggnaden förutom i badrummet.

Rumsbeskrivning

Kök
Spishäll, spis,fläkt, inbyggnadsugn, kyl/frys och diskmaskin.

Badrum
Kaklade väggar och plastmatta. WC, tvättställ, dusch, fläkt och varmvattenberedare.

Övrigt om byggnaden: Gäststuga

Renoveringar: Nuvarande ägare har sedan de köpte fritidshuset 2008 gjort följande: Fasaden är utbytt och tilläggsisolerad. Fritidshuset har byggts till och om med ett stort badrum/tvättstuga och ett sällskapsrum med glasskjutpartier mot trädgårdssidan. I övrigt har det bytts golv och ytskikt, bytt kök, satts upp garderobsparti med skjutdörrar, bytts kapitalvaror och ändrad planlösning. Gjuten betongplatta har lagts i hela byggnaden och under altanen. Golvvärme har installerats i byggnaden förutom i badrummet.

Underbara Mellbystrand lockar allt fler till permanent boende. Med kombinationen av lugn och harmoni vid havet och grönområden tillsammans med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till Halmstad, Båstad, Helsingborg är inte detta så konstigt…

Mellbystrand är beläget mellan E6 och havet och utgör tillsammans med Skummeslövsstrand kommunens kustzon. Sedan badorten etablerades i början av 1900-talet njuter sommargäster från när och fjärran livet vid Sveriges längsta sandstrand. I denna eftertraktade miljö med grönska och havet inpå knutarna är det allt fler som väljer att bosätta sig permanent här, men fortfarande består drygt hälften av bebyggelsen av fritidshus. Charmiga små dynstugor ger karaktär åt sanddynorna. Hallands sydligaste flod Lagan mynnar ut i havet vid natursköna Lagaoset och Hökafältet i norra Mellbystrand erbjuder flera motionsslingor.

I Mellbystrand finns även bekvämligheter såsom köpcentrum, stormarknad, närbutik, tennisbana, padelcenter, turistboende, butiker i olika branscher, läkarstation, bensinstationer, campingplatser, restauranger och mycket mer på orten!

Förskolor: finns flera i Mellbystrand.
Skola F-6: Mellbystrandsskolan. Belägen nära havet och blev tillbyggd samt renoverad 2014.
Högstadium: Laholm.Buss med Hallandstrafiken. Båstad tågstation. Laholm tågstation. E6: av-/påfart Mellbystrand. Riksväg 24

AVSTÅND: Laholm: 6 km. Halmstad ca 2-2,5 mil. Båstad: 1,5 mil. Helsingborg: 6 mil. Copenhagen Airport: 15 milLaholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.

Mysigt välskött vinterbonat fritidshus som använts året om. Granne med grönområde på 1156 kvm stor friköpt tomt med bra läge i Norra Mellbystrand. Öppen luftig planlösning med stort öppningsbart glasskjutparti mot väster. Gäststuga och stort öppet soldäck.


Adress:

Gränsvägen 48C
31260, Mellbystrand

Byggnadsinfo

Byggnadstyp:
Fritidshus
Uppvärmning:
Luftvärmepump, golvvärme, elradiatorer och kamin
Fasad:
Stående träpanel
Tak:
Papp
Plåtarb:
Plåt
Grundläggn:
Torpargrund/betongplatta
Bjälklag:
Trä
Byggnadsår:
1961
Byggnadskommentar:
Ombyggt 2014
Stomme:
Trä
Fönster:
2-glas och 3-glas
Utvändigt plåtarbete:
Övrigt om byggnaden:
Övriga byggnader:
Renovationer:
Ventilation:
Självdrag

Driftkostnad

El:
12 000
Värme:
0
Vatten/Avlopp:
4 200
Försäkring:
0
Total driftkostnad:
17 931
Driftkommentar:
Uppvärmning ingår i elkostnaden. Elförbrukningen baserar sig på året-runt-boende. Försäkringskostnad tillkommer.
Underhåll:
0
Vägsamfällighet:
0
Sotning:
0
Renhållning:
1 731

Taxeringsvärde

År:
2018
Värdeår:
1982
Kod:
220
Byggnadsvärde:
959000
Markvärde:
882000
Totalt:
1841000
Skatt/avgift:
8349
Summa pantbrev:
2125000
Vatten/avlopp:
Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
Servitut etc.:
Gemensamhetsanläggning: Laholm Mellby GA:5

Energideklaration

Ej behövd

Alltid kostnadsfria försäljningsvärderingar
1

Se hit för mer info om vår verksamhet! Vi är din lokala mäklare!

Går du i säljtankar?

Annons v. 12, Laholmsliv

Annons i Bjäreliv – Laholm, vecka 44, sidan 2.

Laholmsliv vecka 8