Idrottsgatan 7

Laholm

Varmt välkomna till lugna och citynära Idrottsgatan 7 och denna fantastiskt trevliga villa anno 1947. Här samsas vackert spröjsade fönster och charmig kullersten med en lummigt uppvuxen trädgård och ett mycket noggrant underhållet hus som tillsammans skapar detta ombonade och extremt tilltalande boende med såväl läcker utsida som insida.

Villan är riktigt bra placerad på tomten med största delen av trädgården samt det stora trädäcket mot nordväst. Bostaden erbjuder en social och trevlig planlösning på bottenplan, en lugn och privat atmosfär på övre plan samt en praktisk avdelning på källarplan. Uppför gatstenstrapporna och in genom den vackra entrédörren möts man av en rymlig hall med klinkergolv och goda avhängningsmöjligheter. Vidare in välkomnas man av ett ljust och härligt vardagsrum med kamin som höjer mysfaktorn och en fantastiskt vacker ekparkett. Mellan kök och matplats är det öppet och dessutom finns både ett badrum samt ett sovrum på bottenplan. Längst in mot trädgårdssidan finner vi ett större sällskapsrum med öppet upp till nock samt utgång genom pardörrar till det härliga trädäcket. Här bara längtar man till såväl mysiga helgmiddagar som sociala tillställningar med vänner och familj!

Ovanvåningen bjuder på väldisponerade ytor med fyra sovrum, ett stilfullt badrum med dubbelhandfat och inte minst bostadens balkong med fin vy över trädgården. Även på källarplan möts man av ljus och rymd. Här finns tvättstuga och dusch och bra förrådsutrymmen. Idag används en del av källarplanet för verksamhet och här finns hårstudio med separat toalett, infälld takbelysning och egen ingång.

Sammantaget den perfekta bostaden både för barnfamiljen men även för de som söker ett lättskött modernt boende med hög trivsamhetsfaktor! Här bor den kräsne som vill bo med närhet till centrum, skolor och alla bekvämligheter men som ändå vill kunna njuta av lugn och natur. Njut av grönskande trädgård under sommarhalvåret, pampig byggnadsstil och en minutiös underhållen bostad!

Boarea
168 m²
Biarea
108 m²
Antal rum
7 rum
Tomtarea
643 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Idrottsgatan 7

  Entré/hall

  En gedigen gatstenstrappa tar er in till entrén och hallen. Hallen är inredd med klinker, garderob, hatthylla, hallfönster åt söder.

  Vardagsrum

  Vacker ekparkett, kamin (Handöl), skjutdörrar mot matsal och kök, trapp till ovanvåning samt källarplan.

  Kök/matsal

  Ett underbart och stilfullt kök från Smedstorp med ljus interiör och vit köksinredning. Gjuten bänkskiva av betong samt svart granitskiva som tillsammans med köksgolvet bryter av och delar upp matsalen och köket smakfullt. Köket är utrustat med spishäll (induktion), fläktkåpa, inbyggnadsugn (varmluft), integrerad diskmaskin, kyl, frys.
  Matsalen går även den i ljusa färger med samma vackra ekparkett som går i vardagsrummet.

  Sovrum 1

  Ekparkett, fönster åt norr.

  Sällskapsrum

  Två stora fönster mot trädgården och pardörrar ut mot terrassen ger en känsla av närhet till utemiljön. Härligt sällskapsrum med stor takhöjd ända upp till nock. Inrett i ljusa färger med liggande träpanel på långsidan, runt fönster i nock, infälld takbelysning och stora klinkerplattor (golvvärme).

  Badrum

  Inrett med klinker (golvvärme el), kakel, dusch (glasdörrar), wc, tvättställ , vädringsfönster och infälld takbelysning,

  Sovrum 2 Ov

  Inrett med vitpigmenterat furugolv, klädkammare, fönster åt söder samt utgång till balkong.

  Sovrum 3 Ov

  Inrett med vitpigmenterat furugolv, takkupa åt öster.

  Sovrum 4 ov

  Inrett med vitpigmenterat furugolv, fönster åt norr.

  Sovrum 5 Ov

  Inrett med vitpigmenterat furugolv, heltäckningsmatta, fönster åt norr.

  Badrum Ov

  Inrett med klinker, kakel, wc, tvättställ, dusch (glasdörrar), takkupa, infälld handduksförvaring, f.b för ett framtida hörnbadkar.

  Hårstudio Källarplan

  Inredd hårstudio med laminatgolv (skeppsgolv), förvaring och vask, infälld takbelysning, egen entré, separat toalett.

  Tvättstuga Källarplan

  Stor rymlig tvättstuga med två stycken tvättmaskiner, klinker, kaklad duschhörna och fristående garderober för klädvård.

  Övrigt Källarplan

  Källarplan inhyser även pannrum och verkstad/förråd/matförråd och genomgångsrum.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Diskusen 8
  Adress
  Idrottsgatan 7
  Postadress
  31232 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  168/108 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  7 rum, varav 5 sovrum
  Tomtarea
  643 m²
  Pris
  3 375 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla i vinkel med källare
  Byggnadsår
  1947 (Ombyggt 2008)
  Fasad
  Puts
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Förzinkad plåt
  Tak
  Tegel
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Värmepump/bergvärme Nibe fighter 1210, vattenburen
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Carport, vedförråd.
  Övrigt
  2006 - Tillbyggt.
  2003 - Kök, varmluftsugn (2019).
  Övrigt: Eget larm, centraldammsugare, nätverksuttag i ovanvåningens sovrummen, fiber

  Tomten

  Lummig uppväxt trädgårdstomt med staket, häckar, fruktträd, stensatta gångar.

  Uteplats/balkong

  Terrass i sydväst läge med tillhörande terrass markis (el).

  Bilplats

  Gatstensbelagd uppfart, carport.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  24 430 kr/år
  Vatten/avlopp
  6 443 kr/år
  Sotning
  360 kr/år
  Renhållning
  2 200 kr/år
  Försäkring
  6 835 kr/år
  Summa
  40 268 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
  I elförbrukningen är verksamheten i Hårstudion medtagen.

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2020-08-19)
  Energiförbrukning
  29 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  90 kWh/m2/år
  Energiklass
  B

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  19156 kWh/år

  Försäkring

  DINA. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken, ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.