Soprangatan 1

Laholm

Inflyttningsklart !

På insynsskyddad hörntomt med härlig uppvuxen mycket välskött trädgård hittar ni denna trevliga 1-plansvilla som är ritat av arkitekten Svend Bögh Andersen. Villan är väl omhändertagen och i mycket bra skick. Stora renoveringar gjordes 2008-2010 med bl.a. nya fönster, dörrar, uterum, garage och nya radiatorer. Ny luftvärmepump 2021. Taket är omlagt 2017. Fiber. Robotgräsklippare. Centralt läge med gångavstånd till affär, skolor, centrum m.m.

Boarea
134 m²
Biarea
10 m²
Antal rum
4 rum
Tomtarea
672 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Soprangatan 1

  På stor insynsskyddad hörntomt med härlig uppvuxen mycket välskött trädgård hittar ni denna trevliga 1-plansvilla. Villan renoverades grundligt efter köpet för drygt 10 års sedan och är fortfarande i riktigt bra skick. I sällskapsrummet och de två största sovrummen ligger parkettgolv som är i skick som nya. Det gamla värmesystemet och rören togs bort. Nya oljefyllda radiatorer och luftvärmepump installerades.

  Entré till huset sker via välkomnande hall, där man har en gästtoalett direkt till höger. Till vänster om hallen finns ett trevligt sällskapsrum med stora fönster och utgång till ett c:a 20 kvm stort uterum med öppningsbara glasskjutpartier. Här kan man njuta i stort sett året om. Från uterummet nås ett soldäck med markis och vidare till en stenlagd uteplats. Från hallen och sällskapsrummet nås köket med gott om skåpsutrymme och en trevlig matplats framför fönster mot trädgården. Vidare från hallen nås tvättstugan/groventrén, badrummet och de tre sovrummen. Det första sovrummet kan lätt delas av till två sovrummen om så önskas. Enligt den ursprungliga ritningen var det två sovrum. Nuvarande ägare använder rummet som tv-rum. Nästa sovrum är riktigt stort och har utgång till den stenlagda uteplatsen. I andra änden av rummet finns fem garderober. Innanför det tredje sovrummet (med takfönster) finns en stor klädkammare och åt det andra hållet finns en dörr till verkstaden. Vill man här ändra planlösningen med klädkammare finns det bra möjlighet till det. Badrummet renoverades helt 2009 och golvvärme installerades. Från tvättstugan/groventrén nås verkstaden och garaget.

  Fiber är indraget i fastigheten. Robotgräsklippare (2015) ingår i överlåtelsen. Egen brunn för trädgårdsbevattning. Insynsskyddad uppvuxen trädgård som även nås från gatan via egen port i muren.

  Kök

  Spis, spisfläkt, diskmaskin, kyl och frys. Mikrougn ingår ej.

  Badrum/WC 1

  Dusch, WC, tvättställ, golvvärme och takfönster.

  WC 2

  WC och tvättställ.

  Groventré/tvättstuga

  Tvättmaskin och tvättho.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Trumpeten 3
  Adress
  Soprangatan 1
  Postadress
  31234 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  134/10 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  4 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  672 m²
  Pris
  2 375 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1-plansvilla
  Byggnadsår
  1965
  Fasad
  Tegel/Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas och 2-glas
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Papp, omlagt 2017
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Luftvärmepump 2021, oljefyllda elradiatorer från 2009 och framåt
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Trädgårdsförråd.
  Övrigt
  Villan renoverades grundligt 2008-2010 med bl.a. nya fönster med persienner, ny ytterdörr, nytt inglasat uterum, nya parkettgolv och andra golv, nya ytskikt, nytt badrum med golvvärme, betonggolv gjöts i carporten som byggdes om till garage där ny fjärrstyrd garageport monterades.

  Tomten

  Robotgräsklippare.

  Uteplats/balkong

  Inglasat uterum om c:a 20 kvm. Soldäck och stenlagd uteplats.

  Bilplats

  Sammanbyggt garage om c:a 20 kvm.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  12 900 kr/år
  Vatten/avlopp
  5 400 kr/år
  Renhållning
  1 954 kr/år
  Summa
  20 254 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 8 348 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnad. Försäkringskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2021-09-03)
  Energiförbrukning
  48 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  92 kWh/m2/år
  Energiklass
  D

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  7174 kWh/år

  Försäkring

  Folksam. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Tomtindelning Stadsplan
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.