Smultronvägen 2A-B m.fl.

Laholm

Tre parhus byggda 2017 på trevliga Glänninge. Ett modernt boende med påkostade materialval. Goda möjligheter till uthyrning, generationsboende m.m. Här bor man med närhet till centrum samt förskola på området.

Försäljningen avser Smultronvägen 2A-B (Betan 8), Smultronvägen 4A-B (Betan 7) och Jordgubbsvägen 4A-B (Betan 2) vilka säljs paketerade i aktiebolag.

Parhus med två lägenheter i ett plan. Respektive lägenhet är på 3 rok och 86 kvm. Samtliga lägenheter är uthyrda.
Entré till en klinkerbelagd hall med rejäl garderobsförvaring med skjutpartier. På ena sidan om hallen finns ett sovrum, tvättstuga/teknikrum och badrum. Längst in i huset på samma sida finns det andra sovrummet med skjutdörrsgarderober. På andra sidan om hallen ligger köket som nås både direkt från hallen och från sällskapsrumsdelen. Köket är smakfullt inrett med bland annat skifferliknande väggtegel längs matplatsen, modern köksinredning och rostfria kapitalvaror. I köket finns den rejäla matplats som väver ihop köket med sällskapsrummet. Från sällskapsrummet finns utgång till den trallbelagda altanen och vidare trädgården.
Lägenheterna är påkostade med kvalitativa materialval, fönsterbänkskivor i natursten, spotlights (led) infällda i fönstersmygar för en lyxig och trivsam belysning, spotlights (led) i taket i kök och badrum. Genomgående ekparkettgolv överallt utom hallen och våtrum.

Trädgård med gräsmatta. Stenlagd uteplats vid entrén och ett tralldäck på trädgårdssidan till respektive lägenhet.

Två förrådsutrymmen per lägenhet, totalt ca 5 kvm/lägenhet.

Angivna hyresintäkter (kallhyror) är beräknade efter marknadsmässig hyra. Faktisk hyra ligger idag på 697.680 kr.
Beräknade maknadsmässiga hyror (1.500 kr/kvm/år): 774.000 kr
Beräknat underhåll (100 kr/kvm): 51.600 kr. Faktiskt underhåll 2021 var 23.507 kr.
Driftskostnader totalt 56.445 kr.
Driftsnetto: 665.955 kr
Med en avkastning på 6,2% ger det ett värde på 10.700.000 kr.

Tomtarea
770 m²
Lokalyta
516 m²
Pris
10 700 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Byggnader

  Byggnad 3 st parhus

  Byggår
  2017
  Grund
  Betongplatta
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Trä
  Fasad
  Trä (målad 2022)
  Tak
  Betongpannor
  Utv plåtarbete
  Lackerad plåt
  Fönster
  3-glas
  Ventilation
  Mekanisk frånluft
  Vatten/avlopp
  Kommunalt VA
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump (NIBE 370), golvvärme

  Driftkostnader

  Försäkring
  14 229 kr
  Vatten/avlopp
  27 438 kr
  Renhållning
  14 778 kr
  Summa
  56 445 kr
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsfastighet
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Betan 2, 7 och 8
  Adress
  Smultronvägen 2A-B m.fl.
  Postadress
  31236 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Tomtarea
  770 m²
  Pris
  10 700 000 kr

  Sammanställning areor

  Typ
  Antal
  Area
  Hyresintäkter
  Övriga intäkter
  Bostäder
  6 st
  516 m²
  774 000 kr/år
  516 m²
  774 000 kr/år

  Driftkostnader

  Försäkring
  14 229 kr
  Vatten/avlopp
  27 438 kr
  Renhållning
  14 778 kr
  Summa
  56 445 kr

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Detaljplan

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.