Gamlebygatan 2A + 2B, tre bostäder

Laholm

Bra läge vid Hästtorget i Gamleby!

Med fri utsikt ner mot Lagan ligger charmiga Gamlebygatan 2 A och 2 B med öppna inbjudande sällskapsytor. Fantastiskt välskött trivsam trädgård med uteplatser, växthus, egna odlingar, fruktträd, kullerstenstensgångar och en egen Napoleon-staty som håller uppsikt ner mot ån. Stort hus på c:a 240 kvm, varav två lägenheter på 55 kvm respektive 45 kvm med egen ingång. Tre stora balkonger med härlig utsikt. Gjutna valv. Bergvärme. Här kan man bo billigt i ena delen och hyra ut två lägenheter i andra delen. Möjligheter finns att bygga ytterligare på fastigheterna.

Gamlebygatan 2 A (Två lägenheter): Entré sker via mindre hall där man har ytterdörren till lägenheten på entréplanet rakt fram och trappan till lägenheten på ovanvåningen till höger.

I lägenheten (c:a 55 kvm) på entréplanet kommer man in i en hall med garderob och plats för avhängning. Till vänster finns ett helkaklat badrum och till höger ett rymligt sovrum med fönster åt två håll samt garderober. Rakt fram från hallen finns ett allrum med stort fönsterparti och utgång till balkongen med utsikt mot Lagan. Bredvid allrummet finns köket med bra matplats och fönster mot Lagan.

I lägenheten (c:a 45 kvm) på ovanvåningen kommer man in i en hall med plats för avhängning. Här har man badrummet rakt fram. Köket och ett rymligt sovrum med garderober finns till höger. Till vänster finns ett trivsamt allrum med stort glasskjutparti med utgång till balkong med utsikt mot Lagan. Här är en riktig favoritplats. I allrummet finns också ett par inbyggda garderober.

Gamlebygatan 2B (c:a 140 kvm): Här välkomnar oss en rymlig hall med trappan till ovanvåningen. Till höger om entrén finns ett sovrum som använts som kontor och till vänster finns ett WC. Rakt fram möter oss ett öppet sällskapsrum i vinkel med stora fönster med utsikt mot den välskötta trädgården och vidare ner mot Lagan. Rummet inrymmer också en öppen spis som inte använts på flera år. Önskar man dela av vinkeldelen för att skapa ytterligare ett rum är detta lätt gjort. Några trappsteg ner från sällskapsrummet kommer vi ner i ett riktigt mysigt klinkerbelagt rum med stora fönsterpartier på två sidor mot trädgården. Fönsterpartiet mot Lagan består av ett glasskjutparti och kan öppnas stort. Här känns det som man sitter ute i naturen. Precis utanför finns en uteplats. Till höger om sällskapsrummet finns ett trevligt kök med gott om plats och skåpsutrymmen. Här finns trappan till källaren och utgång till en stenlagd uteplats.

På ovanvåningen finns ett sovrum till höger, ett helkaklat badrum rakt fram och ett öppet allrum i vinkel till vänster. Från allrummet nås vinden och en c:a 9 kvm stor balkong med fantastisk utsikt ner mot Lagan. Vill man ha fler rum kan vinkeldelen lätt göras om till ett sovrum. Förslagsvis tar man då bort klädkammaren för att få ett större rum.

Det klinkerbelagda källarplanet är gemensamt för Gamlebygatan 2A och 2B. Här nere finns förråd, matkällare, bergvärmeanläggning och tvättstugan där även en dusch finns installerad. Källaren har utgång till bilplatsen utanför garaget. Garaget kan också nås inifrån via ett förråd.

Fiber är indraget i fastigheten, fördelat på tre anslutningar. För närvarande är inte lägenheterna eller den större bostaden uthyrd. Egen brunn för trädgårdsbevattning.

Följande ingår inte i överlåtelsen: Tre stycken gjutjärnstavlor (uteliggare), två järngrindar (grinden inomhus ner till allrummet och en grind i trädgården), mangel och specialringklocka till ytterdörren.

Tomtarea
964 m²
Lokalyta
322 m²
Pris
5 975 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Byggnader

  Byggnad 1

  Byggår
  1966
  Antal våningar
  2
  Grundmur
  Betong
  Grund
  Källare
  Stomme
  Betong
  Bjälklag
  Betong
  Fasad
  Tegel
  Tak
  Betongpannor
  Utv plåtarbete
  Plåt
  Fönster
  2-/3-glasfönster
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp.
  Uppvärmning
  Värmepump/bergvärme 2010. Luftvärmepump 2022.

  Driftkostnader

  Vatten/avlopp
  12 205 kr
  Renhållning
  3 000 kr
  El
  38 355 kr
  Summa
  53 560 kr

  TV- anläggning via parabol och internet 3 300:-/år. Internet 5 000:-/år. Försäkringskostnad tillkommer.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsfastighet
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Fisken 1 + Fisken 2
  Adress
  Gamlebygatan 2A + 2B, tre bostäder
  Postadress
  31230 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Areakälla
  taxeringsinformation. Då huset inte bara har räta vinklar kan areamätningen avvika något från exakt area.
  Tomtarea
  964 m²
  Pris
  5 975 000 kr

  Sammanställning areor

  Typ
  Antal
  Area
  Hyresintäkter
  Övriga intäkter
  Bostäder
  3 st
  240 m²
  Källare och garage
  1 st
  82 m²
  -
  322 m²

  Driftkostnader

  Vatten/avlopp
  12 205 kr
  Renhållning
  3 000 kr
  El
  38 355 kr
  Summa
  53 560 kr

  TV- anläggning via parabol och internet 3 300:-/år. Internet 5 000:-/år. Försäkringskostnad tillkommer.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Tomtindelning Detaljplan Fornlämning (1 st)

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.