Lundgrens väg 8A-B

Laholm

2-familjsvilla

Nybyggd tvåfamiljsvilla (2021) i två plan på bra läge i centrala Laholm. Byggnaden och lägenheterna är uppförda med bra materialval såsom stomme av lättbetong, putsad fasad, helkaklade badrum, HTH-kök m.m. Här finns goda möjligheter för den som vill hyra ut lägenheter, söker generationsboende eller kanske själv bo i den ena lägenheten och hyra ut den andra. En lägenhet på entréplan med egen uteplats och en lägenhet på ovanvåningen med balkong och en egen trädgårdsdel. Lägenheterna är med 4 rum och kök och 84 kvm vardera. Båda lägenheterna är uthyrda i dagsläget.

Boarea
168 m²
Antal rum
8 rum
Tomtarea
428 m²
Pris
5 990 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Lundgrens väg 8A-B

  2-plansvilla med en lägenhet på vardera plan. Varje lägenhet har tre sovrum, två helkaklade badrum samt stort kök med matplats och sällskapsrum med öppen planlösning. Egen trädgårdsdel till respektive lägenhet.
  Lägenheten på entréplan har egen uteplats och den på ovanvåningen har balkong. Uppvärmning sker via en frånluftsvärmepump i vardera lägenhet, vattenburen golvvärme på entréplan och radiatorer (vatten) på ovanvåningen.
  Hyresintäkter (kallhyra): 125.400 kr /år och lägenhet.

  Kök

  Köksinredning från HTH med spis, rostfri spisfläkt, integrerad diskmaskin, inbyggd mikro samt helt kylskåp och frysskåp (rostfritt).

  Badrum

  Helkaklade badrum med dusch, WC och handfat. I det ena badrummet finns även tvättmaskin och torktumlare samt en arbetsbänk och skåpsförvaring. En frånluftsvärmepump per lägenhet. Golvvärme (el) i badrummen på ovanvåningen.

 • Kortfakta

  Typ
  2-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Furan 12
  Adress
  Lundgrens väg 8A-B
  Postadress
  31231 Laholm
  Område
  Laholm
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  168 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  8 rum, varav 6 sovrum
  Tomtarea
  428 m²
  Pris
  5 990 000 kr

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plansvilla
  Byggnadsår
  2021
  Fasad
  Puts
  Stomme
  Lättbetong
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Betongplatta
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten och avlopp
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Övriga byggnader/utrymmen
  Förrådsbyggnad med ett förråd till vardera lägenhet.
  Övrigt
  Fiber finns anslutet.

  Bilplats

  Asfalterad parkeringsplats finns i anslutning till huset med plats för fyra bilar.

  Driftskostnader

  Vatten/avlopp
  3 500 kr/år
  Renhållning
  5 374 kr/år
  Försäkring
  2 500 kr/år
  Summa
  11 374 kr/år
  Angivna driftskostnader är fastighetsägarens kostnader. Respektive hyresgäst har själv bekostat el och uppvärmning varför dessa uppgifter saknas. Försäkringspremie omfattar inte hemförsäkring.

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft

  Försäkring

  Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsår
  2021
  Typkod
  210, Småhusenhet, tomtmark

  Pantbrev

  Totalt 1 st pantbrev om 3 240 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan Tomtindelning

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Laholm är både den äldsta och den minsta staden i Halland. Den pittoreska och levande stadskärnan har välbevarad historisk bebyggelse med spår från danska tiden, som i stadsdelen Gamleby med smala gränder och låga hus. Stadens Teckningsmuseum är Nordens enda och Laholm kallas sedan länge Den lilla staden med de många konstverken. Ett är den praktfulla fontänen på Stortorget vilket också får liv av torghandel och omgivande butiker. Stadsparken likväl som stadens läge vid ån Lagan med sitt berömda laxfiske inbjuder till naturupplevelser och promenader. Närbelägna Glänningesjö öster om stadskärnan är rekreationsområde med badsjö, idrottsplats och motionsspår. Förutom att vara centrum för kommunal förvaltning har Laholm också olika vårdinrättningar. Den idylliska och vänliga staden kan erbjuda det mesta, här finns allt från livsmedelsbutiker, restauranger och kaféer till systembolag, tandvård, banker, och biograf.

  Förskolor, skolor F-3 och F-6, Lagaholmsskolan 7-9, Osbecksgymnasiet. Idrottshall, simhall, vårdcentraler, distriktssköterska, äldreboende, vuxenutbildning, arbetsförmedling, polisstation, räddningstjänst, bibliotek.

  Avstånd:
  Halmstad 28 km
  Göteborg 165 km
  Malmö 120 km

  Kommunikation

  Gamla järnvägsstationen är nu busstation med förbindelser till grannkommunerna och kommunens olika tätorter. I utkanten av stan ligger den nya järnvägsstationen med Öresundståg till såväl Köpenhamn som Göteborg.
  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.