Karpgränd 16

Blåkulla

Högt fritt läge med härlig utsikt över nejderna!

På bästa läge i området med härlig utsikt åt flera väderstreck ligger denna välskötta trivsamma villa med dubbla balkonger och altan. Inbjudande grönskande framsida med utespa och stort klinkerbelagt garage med fjärrstyrd port. 2016-2017 helrenoverades kök, tvättstuga och garage. Granne med öppet grönområde.

Boarea
151 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
832 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Karpgränd 16

  På framsidan möter oss en bred singelbelagd uppfart som för oss vidare till ett stort ljust klinkerbelagt garage med fjärrstyrd garageport. I garaget som renoverades 2016-17 finns stora ytor, toalett och även en vind ovanpå. Entré till villan sker via en stenlagd gång där man till höger om ingången har ett insynsskyddat utespa, där man kan njuta året runt. Inne i den klinkerbelagda rymliga möblerbara hallen finns trappan till den luftiga övervåningen. Från hallen nås två bra sovrum, ett helkaklat badrum och sällskapsrummet som är integrerat med köket. Sällskapsrummet har utgång till altanen där man har en fri utsikt över nejderna, då tomten gränsar mot öppet grönområde. I vinkel med sällskapsrummet finns det ljusa fräscha köket som helrenoverades 2016-17. Innanför köket finns groventrén/tvättstugan som också ingick i den stora renoveringen 2016-17. Här finns gott om skåpsutrymmen och bra arbetshöjd på både tvättmaskin, torktumlare och arbetsbänk.

  En trappa upp möter oss ett mycket inbjudande öppet allrum med härlig utsikt åt två håll. Här finns en mysig takhängd öppen spis och utgång till en stor balkong i västerläge. Innanför allrummet finns ett stort sovrum med egen klädkammare och ett privat rymligt badrum med både dusch och ett stort massagebadkar.

  Kök (2016-17)

  Klinkerbelagt kök med golvvärme, spishäll, spisfläkt, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, kyl, frys med ismaskin, integrerad diskmaskin, stänkkakel och bänkskivor av massiv trä.

  Badrum/WC 1

  Helkaklat med golvvärme, WC, tvättställ, dusch, och fläkt.

  Badrum/WC 2

  Klinkerbelagt med golvvärme, WC, tvättställ, dusch, massagebadkar, och fläkt.

  WC 3 (i garaget)

  WC och tvättställ.

  Groventré/tvättstuga (2016-17)

  Klinkerbelagt med golvvärme, tvättmaskin, torktumlare, extra frys och skåp med bänkskiva och tvättho.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Kajaken 2
  Adress
  Karpgränd 16
  Postadress
  31233 Laholm
  Område
  Blåkulla
  Kommun
  Laholm
  Boarea
  151 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  5 rum, varav 3 sovrum
  Tomtarea
  832 m²
  Pris
  3 295 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1975
  Fasad
  Stående träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor
  Grund
  Krypgrund
  Uppvärmning
  Två luftvärmepumpar. Golvvärme. Elradiatorer. Öppen spis.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Stort klinkerbelagt garage med förråd och toalett.
  Övrigt
  2016-17 gjordes stora renoveringar såsom kök, tvättstuga/groventré, garage och nytt innertak i sällskapsrummet. Fiber finns indraget. Robotgräsklippare finns installerat. Markiser.

  Tomten

  Utespa

  Uteplats/balkong

  Altan. Två balkonger.

  Bilplats

  Stor singelbelagd uppfart.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  27 000 kr/år
  Vatten/avlopp
  4 000 kr/år
  Renhållning
  2 000 kr/år
  Summa
  33 000 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 525 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnaden. Försäkring tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2022-09-05)
  Energiförbrukning
  78 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  152 kWh/m2/år
  Energiklass
  E

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Göteborgs Energi
  Elförbrukning:
  26883 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Stadsplan
 • Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.