Edenberga 529

Edenberga

Hästgård

Mindre hästgård i utkanten av Edenberga. Här finns ett charmigt äldre boningshus med välbevarade detaljer, stall med 3-4 boxar, ridbana, betesmark, sidobyggnader med en uthyrningsbar lägenhet och diverse förvaringsutrymmen. Här bor du på landet med endast 10 min till Laholm centrum och 15 min till Mellbystrand och havet. Nytt uppvärmningssystem (luft/vatten) samt borra för vatten med ny vattenpump.

Boarea
116 m²
Biarea
16 m²
Antal rum
5 rum
Tomtarea
4 015 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Edenberga 529

  Till boningshuset finns två entréer; Huvudentré och köksentré. De båda hallarna är rymliga och har gott om plats för förvaring. Köksentrén nås från gårdsplanen och ligger naturligt i anslutning till köket. Köket är ett bra arbetskök med bra arbetsytor. Vidare genom köket nås ett allrum/matrum. Här finns gott om plats för ett rejält matbord. I detta rum finns också en öppen spis med insats samt trappa till ovanvåningen. Vidare till höger ligger ett sällskapsrum och i anslutning till det ytterligare ett allrum/kontor. Kontoret nås också från köket och här finns också utgång till uterummet (ca 20 kvm) på gårdssidan. Vidare genom matrummet finns huvudentrén. I anslutning till den hallen ligger ett rymligt badrum med dusch och tvättmöjligheter. Huvudentrén nås från husets trädgårdssida och det stora altandäcket i söderläge med sol hela dagen och spabad.

  På ovanvåningen kommer man upp i en hall med möjlighet till kontorshörna eller liknande. På ovanvåningen finns två stora sovrum. Master bedroom har en vacker öppen spis som dekoration (ej fungerande) samt balkongdörrar åt sydost. På hela ovanvåningen ligger vackra furugolv.

  I källaren finns pannrum och diverse förvaringsutrymmen.

  Observera att energideklarationen är utförd före bytet av värmesystem.

  Robotgräsklippare finns men ingår ej i köpet.

  Fiber finns i både bostadshuset och lägenheten.

  Säljaren avser teckna en dolda fel-försäkring samt friskriva sig från dolda fel som ej omfattas av försäkringen.

  Kök

  Spis, spisfläkt, kyl, frys (ismaskin fungerar ej), ny diskmaskin 2022. Här finns kakel som stänkskydd och bänkskivor i trä.

  Badrum

  WC, tvättställ, dusch, kombimaskin (tvättmaskin och torktumlare) från 2021.
  Badrummet renoverades ca 2012 med våtrumsmatta på både golv och vägg.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Edenberga 10:14 och 10:15
  Adress
  Edenberga 529
  Postadress
  31295 Laholm
  Område
  Edenberga
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  116/16 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Antal rum
  5 rum, varav 2–3 sovrum
  Tomtarea
  4 015 m²
  Pris
  1 950 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla
  Byggnadsår
  1936
  Fasad
  Puts
  Stomme
  Lersten
  Fönster
  2-glas (de flesta nyare)
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Eternit
  Grund
  Källare och krypgrund
  Uppvärmning
  Värmepump luft/vatten (Daikin 2021)
  Vatten/avlopp
  Enskilt vatten året om. Enskilt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  I den ena sidobyggnaden finns en lägenhet om 2 rok inredd. Lägenheten är komplett utrustad med kök, badrum med dusch och tvättmaskin, sällskapsrum och ett sovrum. Den har varit uthyrd till stor del under nuvarande ägares tid. Uthyrning har skett både under längre tid och i genom Air BnB. Lägenheten värms upp via en värmepump luft/luft och direktverkande el. Separat elmätare finns.

  Stallbyggnaden ligger på en egen fastighet (se fastighetskarta under bilder). Stallet är idag inrett med två mindre och en större box. Den större boxen har tidigare varit två boxar och kan med enkelhet återställas. Utanför stallet finns betesmark och idag arrenderas ytterligare hage. På bostadsfastigheten finns också en ridbana om ca 20x40 meter.

  Övriga sidobyggnader med diverse förvaringsutrymmen.

  Uteplats/balkong

  Härligt tralldäck i söderläge med spabad.

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  44 488 kr/år
  Vatten/avlopp
  954 kr/år
  Sotning
  500 kr/år
  Renhållning
  2 709 kr/år
  Försäkring
  7 804 kr/år
  Summa
  56 455 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 6 810 kr tillkommer)
  I uppvärmningskostnad ingår även kostnad för hushållsel. Samtliga driftskostnader omfattar två hushåll.

  Besiktning

  Bostaden är besiktigad.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2013-04-30)
  Energiförbrukning
  213 kWh/m2/år (ATEMP)

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  18753 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

 • Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.