Dalavägen 8

Knäred

2 lägenheter centralt i Knäred

Stor 2-plansvilla i centrala Knäred med närhet till bekvämligheter som mataffär, skola, bank, kommunikationer mm. Idag finns två lägenheter inredda i byggnaden och möjligheter finns att fortsätta med uthyrning av båda lägenheterna, bo i den ena och hyra ut den andra eller att använda hela byggnaden som en bostad. Utöver de två lägenheterna finns en vindsvåning som delvis är inredd samt en källare med gemensamma utrymmen såsom förråd, tvättstuga och pannrum. Nytt uppvärmningssystem (2021) med luft/vatten som ger låga driftskostnader. Underhållsbehov finns på byggnaden. Lättskött trädgård med insynsskyddad baksida. Fristående garagebyggnad.

Bostaden består idag av två lägenheter med gemensamt trapphus. Entré sker från husets framsida till det gemensamma trapphuset. Här finns trappa till lägenheten på ovanvåningen samt nedgång till källaren. På ovanvåningen finns ytterligare en trappa upp till den delvis inredda vinden.

Lägenheterna har exakt likadana planlösningar med ingång till en hall med avhängningsmöjligheter. Rakt fram ligger ett stort sällskapsrum med öppen spis och utgång till ett uterum respektive balkong på ovanvåningen. Till höger ligger köket som även det ansluter till sällskapsrummet. Åt vänster från hallen nås ett badrum med dusch samt de två sovrummen med gott om garderobsutrymmen.

De båda lägenheterna är idag vakanta och står till köparens förfogande. Båda lägenheterna har varit uthyrda t.o.m. sommaren 2022 med hyresintäkter på ca 200.000 kr (varmhyra).

Lokalyta
176 m²
Pris
1 600 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Byggnader

  Byggnad 2-familjshus

  Byggår
  1951
  Grund
  Källare
  Stomme
  Trä
  Bjälklag
  Trä
  Fasad
  Puts
  Tak
  Plåt
  Utv plåtarbete
  Lackerad plåt
  Fönster
  2-glas
  Ventilation
  Självdrag
  Vatten/avlopp
  Kommunalt VA
  Uppvärmning
  Värmepump luft/vatten (2021)

  Driftkostnader

  Uppvärmning
  14 918 kr
  Försäkring
  11 000 kr
  Vatten/avlopp
  13 500 kr
  Renhållning
  2 463 kr
  Summa
  41 881 kr
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsfastighet
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Knäred 1:110
  Adress
  Dalavägen 8
  Postadress
  31251 Knäred
  Område
  Knäred
  Kommun
  Laholm
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Pris
  1 600 000 kr

  Sammanställning areor

  Typ
  Antal
  Area
  Hyresintäkter
  Övriga intäkter
  Bostäder
  2 st
  176 m²
  200 000 kr/år
  176 m²
  200 000 kr/år

  Driftkostnader

  Uppvärmning
  14 918 kr
  Försäkring
  11 000 kr
  Vatten/avlopp
  13 500 kr
  Renhållning
  2 463 kr
  Summa
  41 881 kr

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Last: Officialservitut Väg, 13-KNÄ-596.1
  Planbestämmelser
  Byggnadsplan Ändring Av Dp

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Knäred är den största orten i östra delen av Laholms kommun. Skola, vård och omsorg för unga och gamla gör orten också till ett centrum för den allmänna servicen. Här inbjuder milsvida skogar till svampplockning och vandring, här finns Lagan med tre kraftstationer och Krokån med uppskattade fiskemöjligheter. Knäred har kyrka, ett aktivt näringsliv, utomhusbad, camping, idrottsplats, fotbollsplan och tennisbanor. Mot Smålandsgränsen står minnesstenen som påminner om den omtalade freden i Knäred år 1613. Livsmedelsbutik med postservice, bensinmack, pizzeria, bank, hotell och ett antal butiker.

  Förskola, skola F-6. Högstadium: Veinge. Folktandvården, vårdcentral, distriktssköterska, äldreboende, bibliotek, idrottsplats, tennisbanor, utomhusbassäng, räddningstjänst.

  Avstånd:
  Laholm 20 km
  Halmstad 41 km
  Markaryd 20 km

  Kommunikation

  Väg 15. Buss med Hallandstrafiken. E4 25 km, E6 28 km.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.