Valhallavägen 28A

Allarp

Exklusiv bostadsrätt i två plan

Hitta ditt drömboende i nya expansiva och populära Allarp! Påkostat 2-plans gavelradhus i bostadsrättsform med balkong i söderläge, egen uteplats och en stor takterrass. Ett bekvämt boende med närhet till såväl havet som pendlingsmöjligheter i form av E6 och Båstads tågstation. Bekvämligheter som förskola, bank och vårdcentral på området. Möjlighet finns för snabbt tillträde.

Boarea
106 m²
Antal rum
4 rum
Månadsavgift
4 790 kr/mån
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Valhallavägen 28A

  Påkostat radhus i två plan med bra materialval. Bra planlösning med umgängesutrymmen på bottenvåningen och privat avdelning med sovrum m.m. på ovanvåningen. Lyxig takterrass som nås via balkongen. Här finns plats för exempelvis ett utespa och utemöblemang.

  Entré till en hall med den vackra trappan i massiv ek som leder upp till ovanvåningen. Till höger ligger tvättstuga/teknikrum placerat. Efter trappan på vänster sida ligger ett av de påkostade badrummen med dusch. Vidare in i huset nås sällskapsrummet med köket i vinkel. Sällskapsrummet har stora glaspartier ut till en stor altan på trädgårdssidan. Hela bottenvåningen har klinkergolv med lyxigt stora plattor. I tvättstugan ligger också ett klinkergolv men med mindre plattor.

  På ovanvåningen finns tre sovrum samt det andra badrummet med dusch. Ett av sovrummen har en klädkammare med skjutdörr. Garderober finns i de övriga två sovrummen. Från hallen på ovanvåningen finns utgång till en balkong i söderläge. Från balkongen finns en spiraltrappa upp till takterrassen. Genomgående parkettgolv på hela ovanvåningen bortsett från badrummet.

  En strävan efter ett minimalt underhåll genomsyrar materialvalen. Man har exempelvis använt kompositmaterial i trallen på altan, balkong och terrass, aluminiumbeklädda fönster, underhållsfritt material på fasaden etc.

  Bostaden har genomtänkta detaljer såsom golvvärme i båda planen, infälld spotbelysning i fönstren, fönsterbänkar i sten, eluttag i fönstersmygar i sovrummen, skymningsrelä för ytterbelysningen, rörelsesensor för tvättstugebelysning, nätverksuttag i alla rum m.m.

  Fiber finns anslutet.

  Badrum

  Två helkaklade badrum med inredning från Ballingslöv.
  WC, tvättställ och dusch i båda badrummen.

  Kök

  Köksinredning från Ballingslöv och rostfria kapitalvaror från Miele.
  Induktionshäll, spisfläkt, inbyggd ugn och mikrovågsugn, integrerad diskmaskin, kylskåp och frysskåp.

 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsrätt
  Upplåtelseform
  BR
  Adress
  Valhallavägen 28A
  Postadress
  31273 SKUMMESLÖVSSTRAND
  Område
  Allarp
  Kommun
  Laholm
  Lgh.nr
  15
  Boarea
  106 m²
  Areakälla
  föreningens information
  Antal rum
  4 rum
  Pris
  2 995 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  2-plans radhus
  Byggnadsår
  2022
  Fönster
  3-glas
  Uppvärmning
  Frånluftsvärmepump, golvvärme
  Ventilation
  Mekanisk (endast frånluft)
  Våningsplan
  1 av 1. Hiss finns ej.
  Övriga byggnader/utrymmen
  Ett förråd (ca 4 kvm) till vardera lägenhet finns i anslutning till entrén.
  Stenlagd biluppställningsplats framför entrén.

  Ekonomi

  Utgångspris
  2 995 000 kr
  Månadsavgift
  4 790 kr/mån. inkl VA
  Andel i föreningen
  3.7037%
  Andel av årsavgift
  3.7037%
  Bostaden är pantsatt
  Ja

  Driftskostnader

  Uppvärmning
  20 968 kr/år
  Renhållning
  2 274 kr/år
  Försäkring
  791 kr/år
  Summa
  24 033 kr/år
  Bostaden har nyttjats som fritidsboende. I uppvärmningskostnaden ingår kostnad för hushållsel. Kostnad (schablon) för VA är inkluderat i månadsavgiften. 2 gånger per år korrigeras avgiften för VA efter faktisk förbrukning.

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  11837 kWh/år

  Uteplats/balkong

  Altan på lägenhetens trädgårdssida, balkong samt takterrass.

  Bilplats

  Rejäl uppfart med plats för två bilar

  Förening

  Namn
  Brf Valhall i Allarp
  Organisationsform
  Bostadsratt
  Org.nummer
  769635-1241
  Allmänt om föreningen
  27 lägenheter i radhusform; 3 lägenheter per byggnad.
  Föreningen äger marken?
  Ja
  Äkta/oäkta förening?
  Äkta
  Antal lägenheter
  27 st
  Överlåtelseavgift
  1190 kr (betalas av Kopare)
  Pantsättningsavgift
  476 kr
  Tillåts delat ägande?
  Parkering
  Stenlagd biluppställningsplats med plats för två bilar framför respektive entré.

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Om området

  "Allarp - den hållbara småstaden" är ett unikt projekt för att skapa en hållbar boendemiljö. Nära den långsträckta sandstranden vid Laholmsbukten, på gränsen mellan Halland och Skåne byggs detta område med modell från den sydsvenska småstadens karaktäristiska gatubild med tät och låg bebyggelse. Ett naturstråk binder samman områdets olika delar. Projektet vid Laholmsbukten har utvecklats i nära samarbete med Laholms och Båstads kommuner och området kommer i framtiden att sammanlänka de båda kommunerna.

  Det finns förskola i området. Skolor och annan service finns i närbelägna orter såsom i Skottorp, Laholm och Båstad.

  Avstånd:
  Laholm 13 km
  Halmstad 30 km
  Båstad 7 km

  Kommunikation

  Buss med Hallandstrafiken.
  Tågstation Laholm och Båstad.
  E:6 av/på fart Skottorp, Östra-Karup/Båstad samt Laholm.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.