Björbäck 35

Våxtorp

Hyresfastighet

Välkommen till denna oas strax utanför Våxtorp! Hyresfastighet med fyra lägenheter där samtliga lägenheter är uthyrda. Parkeringsplatser finns i anslutning till entré och på andra sidan finns en stor gemensam trädgård. Trädgårdssidan har en fri vy över öppna fält och skog. Alla lägenheter har varsin rejält tilltagen uteplats i form av tralldäck på plan 1 respektive balkong på plan 2. Effektivt uppvärmningssystem med en jordvärmeanläggning från ca 2017.

Beskrivning lägenheter:
Lägenhet 1001: Entré till hall varifrån både kök och sällskapsrum nås. Från sällskapsrummet nås två sovrum, ett helkaklat badrum med dusch. Entré till lägenheten sker från husets trädgårdssida via ett stort altandäck.
Lägenhet 1002: Stort sällskapsrum med högt i tak och braskamin. Från sällskapsrummet finns utgång till ett stort altandäck. I lägenheten finns två stora sovrum med högt i tak, kök, ett helkaklat badrum med dusch samt förrådsutrymmen.
Lägenhet 1101: Hall med trappa till ovanvåningen. Lägenheten består av kök och sällskapsrum med öppen planlösning, ett sovrum samt badrum med dusch. Badrummet har klinkergolv och målade väggar. Från sällskapsrummet finns utgång till en stor balkong.
Lägenhet 1102: Hall med trappa till ovanvåningen. Lägenheten är renoverad och vissa mindre arbeten återstår för köparen att slutföra. Lägenheten har ett renoverat kök, renoverat helkaklat badrum med dusch, ett sovrum samt sällskapsrum med braskamin och utgång till en stor balkong.

Samtliga lägenheter har egen tvättmaskin samt tillgång till den gemensamma trädgården och den separata förrådsbyggnaden.

Hyresfördelning (varmhyror)
Lägenhet 1001: 3 rok om 80 kvm - 8500 kr/mån
Lägenhet 1002: 3 rok om 100 kvm - 7300 kr/mån (bedömd marknadsmässig hyra 9000 kr/mån)
Lägenhet 1101: 2 rok om 55 kvm - 6300 kr/mån
Lägenhet 1102: 2,5 rok om 75 kvm - 7500 kr/mån
Utöver lägenheterna finns ett arrende på en del av marken som ger ytterligare intäkt på 6000kr /år.

Beräknade hyresintäkter: 381.600 kr/år.

Tomtarea
3 898 m²
Lokalyta
310 m²
Pris
4 500 000 kr
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Elin Svala 070-672 82 32 elin@danfors.se
 • Byggnader

  Byggnad Flerbostadshus

  Byggår
  1919
  Grund
  Källare och krypgrund
  Stomme
  Tegel
  Bjälklag
  Trä
  Fasad
  Tegel
  Tak
  Plåt
  Utv plåtarbete
  Plåt
  Fönster
  2- och 3-glas
  Uppvärmning
  Jordvärme (Bosch från 2017), braskamin i två av lägenheterna

  Driftkostnader

  Uppvärmning
  35 000 kr
  Försäkring
  6 200 kr
  Vatten/avlopp
  6 279 kr
  Renhållning
  3 001 kr
  Summa
  50 480 kr
 • Kortfakta

  Typ
  Bostadsfastighet
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Våxtorp 3:20
  Adress
  Björbäck 35
  Postadress
  31298 Våxtorp
  Område
  Våxtorp
  Kommun
  Laholm
  Areakälla
  taxeringsinformation
  Tomtarea
  3 898 m²
  Pris
  4 500 000 kr

  Sammanställning areor

  Typ
  Antal
  Area
  Hyresintäkter
  Övriga intäkter
  Bostäder
  4 st
  310 m²
  381 600 kr/år
  310 m²
  381 600 kr/år

  Driftkostnader

  Uppvärmning
  35 000 kr
  Försäkring
  6 200 kr
  Vatten/avlopp
  6 279 kr
  Renhållning
  3 001 kr
  Summa
  50 480 kr

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Last: NYTTJANDERÄTT TELE
  Samfällighetsutredning ej verkställd, redovisningen av fastighets andel i samfällighet kan vara ofullständig.

  Redovisning av rättigheter kan vara ofullständig.

  Tillträde

  Enligt överenskommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Våxtorp är ett idylliskt samhälle med god service och rika möjligheter till natur- och fritidsaktiviteter. På sommaren finns här rodelbana, Bungy Rocket samt zipline banor på Hallandsås som också har södra Sveriges största skidbackar vilka under säsong drar många besökande från en stor region. Orten har flera villaområden som växte fram under 1970-talet. Välbesökta Våxtorps marknad, vår- och höst, har lång tradition bakåt. Här finns bank, bensinmack med postservice, livsmedelsbutik, möbelaffär, pizzeria, och kiosk med matservering. I samhällets närhet finns ridhus med tävlingsbana, djurklinik, värdshus, kyrka och Laholms golfbana med 27 hål.

  Förskola och skola F-9. Idrottshall, motionsspår, tennisbana, bibliotek., servicehus, räddningstjänst.

  Avstånd:
  Laholm 13 km
  Halmstad 35 km

  Kommunikation

  Riksväg 24. Buss med Hallandstrafiken.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.