Ågrens väg 12

Veinge

Mycket välskött villa med fantastisk trädgård!

Välkomna till en mycket välskött 1½-plans villa med källare och gott om utrymme för den stora familjen. Redan på infarten till fastigheten känner man att här har man trivts och haft det bra. Härligt uppvuxen fantastiskt välskött trädgård med det mesta man kan önska sig såsom stenlagda c:a 32 kvm stort avkopplande uterum, balkonger, uteplatser, altan, bouleplan, fruktträd, växthus, stora härliga gräsytor m.m. Låga driftkostnader, uppvärmning via bergvärmeanläggning.

Boarea
169 m²
Biarea
160 m²
Antal rum
6 rum
Tomtarea
1 425 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Conny Wistrand 070-672 82 45 conny@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Ågrens väg 12

  Välkomna till en mycket välskött 1½-plans villa med källare mitt i Veinge. Redan på infarten till fastigheten känner man att här har man trivts och haft det bra. Nuvarande ägare har bott här sedan det byggdes för 50 år sedan. En snyggt stenlagd uppfart leder oss in till garaget och villan. Härligt uppvuxen fantastiskt välskött trädgård med det mesta man kan önska sig såsom stenlagda uteplatser, altan, stort uterum, bouleplan, fruktträd, växthus, stora härliga gräsytor m.m.

  Entré sker via vind- och regnskyddad överbyggd veranda. Till höger i hallen nås trapporna till ovanvåningen och källaren. Till vänster om hallen finns det rymliga köket med bra skåpsutrymmen, bänkskivor och gott om plats för den stora familjen. Här finns även en öppning till sällskapsrummet innanför där man t.ex. kan sätta något gott som man kan ta med sig till uterummet. Rakt fram från hallen finns ett stort luftigt sällskapsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Vidare från rummet nås det inbjudande c:a 32 kvm stora inglasade uterummet för avkopplande stunder. Till höger om hallen finns två sovrum, varav ett är riktigt stort med hel garderobsvägg. Här finns också en rymlig helkaklad toalett.

  På ovanvåningen möter oss ett stort öppet allrum med utgång till två stora balkonger mot framsidan. Rummet kan lätt delas av om ytterligare ett sovrum önskas. Då behåller man ändå ett luftigt allrum med takkupa i mitten. På ovanvåningen finns också två rymliga sovrum och ett helkaklat badrum.

  På det fräscha källarplanet välkomnar oss en mysig gillestuga med öppen spis med insats. På detta plan finns också en helfräsch tvättstuga som renoverades 2017, spa med massagebadkar och bastu, hobbyrum, pannrum, förråd, klädkammare, matkällare och dörr till garaget. Hela källarplanet är inrett med klinkerbelagt golv förutom i gillestugan (parkettgolv) och i hallen (plastmatta).

  Nya markiser har installerats 2022. Fastigheten är ansluten till fibernätet. Villan är förbesiktigad. Besiktningsprotokoll finns hos mäklaren.

  Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

  Kök (2002)

  Klinkerbelagt kök med spishäll, inbyggd ugn, spisfläkt, inbyggd mikrovågsugn, kyl 2016, frys 2016, integrerad diskmaskin, och köksö.

  Badrum/WC 1 (entréplan)

  Helkaklat med WC och tvätställ.

  Badrum/WC 2 (ovanvåning)

  Helkaklat med golvvärme (2014), WC, tvättställ, dusch och handdukstork.

  Badrum 3 (2004)

  Helkaklat ((2004) med massagebadkar och bastu.

  Tvättstuga

  Helkaklat (2017) med tvättmaskin (2017) , tvättho och tvättbänkar.

 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Elestorp 7:412
  Adress
  Ågrens väg 12
  Postadress
  31245 Veinge
  Område
  Veinge
  Kommun
  Laholm
  Boarea/biarea
  169/160 m²
  Areakälla
  taxeringsinformation/mätning
  Antal rum
  6 rum, varav 4 sovrum
  Tomtarea
  1 425 m²
  Pris
  2 895 000 kr Utgångspris

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1973 (Ombyggt 1990)
  Fasad
  Tegel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  3-glas (från 2003 och framåt)
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Lackerad plåt
  Grundmur
  Betong
  Tak
  Betongpannor (tvättat och målat 2020)
  Grund
  Källare
  Uppvärmning
  Nibe Fighter 1215 värmepump/bergvärme (2004) (ny cirkulationspump 2022)
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Växthus. Förråd. Lekstuga.
  Övrigt
  Takkupa. Parabol. Vidbyggt garage om c:a 38 kvm.

  Tomten

  Bouleplan.

  Uteplats/balkong

  C:a 32 kvm inglasat uterum. 3 stenlagda uteplatser. Altan under tak. 2 balkonger.

  Bilplats

  Stenlagd uppfart.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  27 108 kr/år
  Vatten/avlopp
  5 357 kr/år
  Renhållning
  2 860 kr/år
  Summa
  35 325 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 9 287 kr tillkommer)
  Uppvärmning ingår i elkostnad. Försäkringskostnad tillkommer.

  Energideklaration

  Status
  Utförd (2023-05-08)
  Energiförbrukning
  24 kWh/m2/år (ATEMP)
  Primärtenergital
  46 kWh/m2/år
  Energiklass
  B

  El

  Elbolag:
  Södra Hallands Kraft
  Elleverantör:
  Södra Hallands Kraft
  Elförbrukning:
  10924 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Planbestämmelser
  Ändring Av Detaljplan (2009-08-11) Vattenskyddsområde (2007-04-30) Vattenskyddsområde (1982-03-29) Byggnadsplan (1968-08-09)
 • Om området

  Veinge består av både kyrkby och stationssamhälle. Förr var orten järnvägsknut där Hässleholmsbanan knöts samman med Västkustbanan. På 1990-talet drogs Västkustbanan väster om samhället, Hässleholmsbanan är däremot kvar även om tågen inte längre stannar. I Veinge finns villaområden, som huvudsakligen växte upp under 1970-talet. Veinge har ett bra läge med närhet till Laholm, Halmstad och andra orter. I samhällets närhet finns fornlämningar i vacker natur och vidunderlig utsikt över både slätt och böljande landskap. Samhället har restauranger pizzeria, motorcrossbana, livsmedelsaffär, ölbryggeri, kiosk, bensinmack, kyrka och Hallands största dansställe.

  Förskola, Skola F-6 och 7-9. Äldreboende, idrottshall, idrottsplatser, utomhusbassäng, bibliotek.

  Avstånd:
  Laholm 5 km
  Halmstad 28 km

  Kommunikation

  Väg 117. Buss med Hallandstrafiken.

  Övrigt om området

  Laholm är Hallands äldsta stad och länets sydligaste kommun. Drygt 25 000 invånare samsas i den lilla västkustskommunen som har ett varierat landskap. Kusten med Sveriges längsta sandstrand, Hallandsåsen med södra Sveriges största skidanläggning, Öppna landskap och jordbruksbygd, Skog och inland med badsjöar och rekreationsområden är olika sidor av samma kommun. Laholm är centralorten med en gammal charmig stadskärna och små trevliga butiker runt Stortorget. Lagan sätter karaktär på staden och på dess väg ut till havet har den, under sommarhalvåret, sällskap av sportfiskare som alla är ute efter den populära laxen. Historian och konsten är påtaglig både i staden och på landsbygden och livet i kommunen präglas av fridfullhet vid såväl kusten som i inlandet. På den bördiga landsbygden finns livskraftigt jordbruk med mjölkkor, potatisåkrar och sädesfält. Här finns gårdsbutiker och ett stort antal hästgårdar. Vi som bor här är bortskämda med småskalighet och korta avstånd, men ändå med närhet till både nöjesmetropoler och storstäder. Några mil till Halmstads eller Ängelholms flygplatser gör att omvärlden finns inom räckhåll. Till Köpenhamn och den internationella flygplatsen Kastrup är det inte mer än ca 16 mil. Både Västkustbanan och E6 går igenom kommunen. De goda kommunikationerna gör att vi inte behöver avstå från storstadsliv och puls bara för att vi njuter av det goda livet på landet.