Boarpsvägen 218

Båstad

Vackra Bjärehalvön

Ett enastående tillfälle att förvärva en egen privat oas på vackra Bjärehalvön, granne med Båstad Golfklubb. En fastighet med flärd, karaktär och en härlig atmosfär.
Välkommen till ert nya framtida paradis!

Boarea
160 m²
Biarea
51 m²
Antal rum
3 rum
Tomtarea
1 121 m²
Visning
Kontakta mäklaren för visning.
Ansvarig Mäklare Per Emilsson 070-6728223 per.emilsson@danfors.se
 • Rumsbeskrivning Boarpsvägen 218

  Fastigheten består av tre fristående hus, två fullt utrustade kök, ett pentry, fyra badrum och en gästtoalett. Passar utmärkt för olika ändamål, t e x eget boende med gästhus, kontor, generationsboende och/eller uthyrning.
  Trädgården är fantastisk, lummig med terrasser, stensatta gångar, uppvärmt växthus/uterum, vilket skapar en helhet med innergårdskänsla.
  Här umgås man lika väl inne som ute och allt i privat anda. Den välskötta fastigheten känns internationell, präglad av genomtänkta lösningar och fina material.
  Den som är golfintresserad tar den privata vägen ut genom grinden i trädgården rakt in på Båstad Golfklubb.

  Vid huvudhusets entré, möts man av en välkomnande veranda.
  Hallen är generös med klädförvaring och gästtoalett. Det är öppen planlösning in till matplatsen, vardagsrummet och det eleganta köket.
  Köket har bänkskivor av kalksten, gott om arbetsytor, ett stort hörnkylskåp och en diskmaskin. Köksön är utrustad med en 120cm gas-och stekhäll med dubbla el-ugnar.
  Ett praktiskt separat grovkök med restaurangdiskmaskin, frys, direkt blandare med kolsyrat vatten samt förvaring och ytterligare arbetsytor.
  Från köket leder två, dubbla glasdörrar direkt ut till terrassen, växthuset och den underbara trädgården.
  Intill matsalen finns det ombonade vardagsrummet med öppen spis i skiffer för härlig myskänsla.
  Från hallen kommer man upp till den privata övervåningen och det stora vackra sovrummet med synliga takbjälkar, fransk balkong och härlig utsikt. Självklart badrum en suite med separat toalett och dubbla handfat. Ett stort dressing room med smart förvaring och plats för klädvård samt en praktisk liten tvätt avdelning intill.

  Souterräng våningen, även kallad "Down Under ’’ har egen separat ingång med stort sovrum
  badrum med dusch, dubbla handfat och toalett. Separat stor tvättstuga och ett mindre förråd. Fina fönster ger ljusinsläpp och golven är helkaklade i vacker sjösten.

  Det rymliga Golfers House är ca 60 kvm och har ett sovrum, stor garderob, badrum med dusch och dubbla handfat, vardagsrum, kök och en stor privat terrass . Det finns också ett förråd för golf-och trädgårdsutrustning

  Cricket House är ett charmigt litet hus på ca 30 kvm med vardagsrum, sovrum, badrum, dusch och ett pentry med spis och kylskåp.

  Kort sagt är detta en fastighet med kvalitet och charm där ingenting har utelämnats. Den har det lilla extra och är unik med sitt läge. Nära finns Båstad, Halmstad, Helsingborg/Helsingör och kontinenten.
 • Kortfakta

  Typ
  1-familjs friliggande villa
  Upplåtelseform
  Friköpt
  Fast.beteckning
  Boarp 1:10
  Adress
  Boarpsvägen 218
  Postadress
  26994 Båstad
  Område
  Båstad
  Kommun
  Båstad
  Boarea/biarea
  160/51 m²
  Areakälla
  säljarens information
  Antal rum
  3 rum, varav 1–2 sovrum
  Tomtarea
  1 121 m²

  Byggnad

  Byggnadstyp
  1½-plansvilla med källare
  Byggnadsår
  1945
  Fasad
  Liggande träpanel
  Stomme
  Trä
  Fönster
  2-glas kopplade fönster
  Bjälklag
  Trä
  Plåtarbete
  Plåt
  Tak
  Tegel
  Grund
  Källare/torpargrund
  Uppvärmning
  Värmepump (el-panna), vattenburet värmesystem.
  Vatten/avlopp
  Kommunalt vatten. Kommunalt avlopp
  Ventilation
  Självdrag
  Övriga byggnader/utrymmen
  Golfers House: Är ca 60 kvm och har ett sovrum, stor garderob, badrum med dusch och dubbla handfat, vardagsrum, kök och en stor privat terrass . Det finns också ett förråd för golf-och trädgårdsutrustning.

  Cricket house: Är ett charmigt litet hus på ca 30 kvm med vardagsrum, sovrum, badrum, dusch och ett pentry med spis och kylskåp.

  Down under: Souterräng våningen, även kallad "Down Under ’’ har egen separat ingång med stort sovrum badrum med dusch, dubbla handfat och toalett. Separat stor tvättstuga och ett mindre förråd. Fina fönster ger ljusinsläpp och golven är helkaklade i vacker sjösten.
  Övrigt
  2012 - Stor genomgripande ombyggnad/renovering.

  Tomten

  Trädgården är fantastisk, lummig med terrasser, stensatta gångar, uppvärmt växthus/uterum, vilket skapar en helhet med innergårdskänsla.
  Här umgås man lika väl inne som ute och allt i privat anda.
  Den som är golfintresserad tar den privata vägen ut genom grinden i trädgården rakt in på Båstad Golfklubb.

  Uteplats/balkong

  Flertalet altaner, uppvärmt växthus/uterum.

  Bilplats

  Gatstensbelagd uppfart.

  Driftskostnader

  Hushållsel
  35 702 kr/år
  Vatten/avlopp
  2 300 kr/år
  Sotning
  300 kr/år
  Renhållning
  5 000 kr/år
  Försäkring
  12 000 kr/år
  Summa
  55 302 kr/år
  (fastighetsavgift/skatt på 14 087 kr tillkommer)
  I elkostnad ingår uppvärmning samt de två sidobyggnaderna.

  El

  Elbolag:
  Bjäre Kraft
  Elleverantör:
  Bjäre Kraft
  Elförbrukning:
  17851 kWh/år

  Försäkring

  Länsförsäkringar. Bostaden är fullvärdesförsäkrad.

  Ekonomi

  Taxeringsvärde
  2 191 000 kr (fastställt avseende år 2021)
  Taxeringsår
  2021
  Värdeår
  1945
  Byggnadsvärde
  1 612 000 kr
  Markvärde
  579 000 kr
  Skatt/avgift
  14 087 kr
  Typkod
  220, Småhusenhet, bebyggd

  Pantbrev

  Totalt 9 st pantbrev om 7 225 000 kr.

  Inskrivningar / Planbestämmelser

  Rättigheter / gemensamhetsanläggningar
  Gemensamhetsanläggning: Båstad Boarp GA:4, Gemensamhetsanläggning: Båstad Boarp GA:5

  Tillträde

  Enligt överenkommelse
 • Är du intresserad av denna bostad?

  Fyll i formuläret nedan så återkommer vi till dig med mer information.
 • Om området

  Vid byns ena torg beläget intill kyrkan finns en mängd små butiker, kafeér, ett tennismuseum, restauranger och närhet till hamnen och tennisstadion där Swedish Open spelas varje år. Turneringen är bland de äldsta tennisturneringarna i världen då den etablerades som internationell turnering redan 1948 genom ett samarbete mellan Båstad Malens Tennissällskap (BMTS) och Svenska Tennisförbundet (SvTF). Sedan dess har turneringen arrangerats varje år i oavbruten följd. Framröstad av spelarna sedan 2002 på ATP-touren som den bästa
  Båstad har ett varierat utbud av kultur. Filmfestival, gallerier, designgårdar och olika slags hantverk. Birgit Nilsson, som var en av 1900-talets största operasångerskor växte upp mitt på Bjäre, i byn Svenstad. Här ligger släktgården vackert inbäddad mellan kullar och betesmarker. Gården är idag ett museum, enligt Birgits önskan, där minnena från barndomen och den makalösa operakarriären finns bevarade. Märta Måås Fjetterström startade sin egen textilverkstad år 1919 på Agardhsgatan i Båstad, och är än idag en ateljé och butik för textil konst.
  Hur namnet Båstad har kommit till är något som länge har diskuterats. Botzestede eller Bothstede betyder båtplats. Efterhand har stavningen ändrats. I en kunglig skrivelse år 1558 som berör anläggande av en tegelugn är stavningen Bodstede. I en skrivelse från år 1569 skriver "Lundhs Stifhts Landeborg" Baadstad. Under åren har stavningen förändrats så att det alltmer kom att likna Båstad.
  Antalet invånare i Båstadkommun är cirka 15 636 personer.
  Källa: Båstads kommun, bastadmalen.se

  Kommunikation

  Den östra delen av kommunen genomkorsas av E6/E20. Länsväg 115 sträcker sig genom kommunen i väst-östlig riktning medan länsväg 105 sträcker sig från nordväst mot sydöst. Från norr till söder genomkorsas kommunen av Västkustbanan. Den trafikeras av Öresundstågs fjärrtåg med stopp i Båstad samt av Pågatågens regiontåg mellan Halmstad och Helsingborg med stopp både vid Båstads station och Förslövs station.